Go Back

איך מכינים את הסטייק המושלם

איך מכינים את הסטייק המושלם
Prep Time2 minutes
Active Time20 minutes
Total Time22 minutes
Course: מנה עיקרית
Cuisine: על האש
Keyword: אנטריקוט, בשר בקר, דנבר קאט, סטייק פרגית, סינטה
Yield: 1
Calories: 488kcal
Author: Keto-Experience

Equipment

  • מחבת סטייקים מברזל יצוק

Materials

  • 1 סטייק לפי בחירתכם
  • שמן לשימון המחבת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס

Instructions

הכנות מקדימות

  • מוציאים את הסטייק מן המקרר כ- 20 - 30 דקות לפני זמן הבישול שיגיע לטמפרטורת החדר.
    אחסון הסטייק בוואקום
  • אם רוצים מפלפלים את הסטייק בפלפל שחור טחון גס.
  • אם הסטייק הוא עבה ומצריך סיום בתנור זה הזמן לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

חימום המחבת

  • מחממים את מחבת הסטייקים על האש הגבוהה ביותר. משמנים את המחבת בטיפה שמן ומורחים אותו באמצעות מגבת נייר.
    כאשר המחבת מתחילה להעלות עשן מן השמן המחבת מוכנה לשימוש.
    שימון מחבת הסטייקים

צריבת הסטייק

  • אם אתם מכינים סטייק עבה התחילו בשלב זה. אם הסטייק שלכם דק, דלגו לשלב צליית הסטייק.
    מתחילים לצרוב את הסטייק מכל הצדדים. מתחילים בצד של העצם. צורבים כדקה וחצי.
    צריבה-של-סטייק-על-צד-העצם
  • מסובבים את הסטייק על הצד וצורבים כדקה וחצי.
    הסטייק המושלם צריבה של העצם
  • מסובבים את הסטייק על הצד של השומן וצורבים כדקה וחצי.
    צריבה של הסטייק על צד השומן
  • מסובבים את הסטייק אל השפיץ וצורבים כדקה וחצי.
    צריבה של הסטייק על הצ'ופצ'יק

צליית הסטייק

  • משכיבים את הסטייק על הצד בזוית של 45 מעלות יחסית לפסים של המחבת. צולים לדקה וחצי. אנחנו רוצים ליצור דוגמה של פסים על הסטייק.
    טיפ קטן בנוגע לצד האסטטי. חשוב מאוד לשים לב להצטברות השמן במחבת. אם יש הצטברות גדולה של שמן כדאי לנקז אותה, מאחר והשמן עלול לעלות מעל לפסי המתכת במחבת ולגרום לכך שיותר שטח פנים של הסטייק יצלה ואז הפסי הצריבה יעלמו. זה לא גורם לכל נזק אלא מקלקל קצת את האסטטיקה.
    הכנת הסטייק המושלם
  • הופכים את הסטייק לצד השני, מבלי לסובב את הסטייק. צולים לדקה וחצי.
    הסטייק המושלם הפיכה ראשוןנה
  • הופכים שוב את הסטייק אבל מסובבים אותו ב 45 מעלות לפני שמניחים אותו על המחבת. הרעיון הוא ליצור תבנית קריס קרוס של פסים על הסטייק. צולים כ 40 שניות.
    הסטייק המושלם הפיכה מספר שלוש
  • הופכים את הסטייק. שומרים על הזווית כדי לשמור על תבנית הקריס קרוס. אחרי כ- 45 שניות מורידים מן האש.
    יש לקחת בחשבון שזמני ההכנה יכולים להשתנות טיפה לפי עובי הסטייק. אפשר לבדוק אם הסטייק מוכן על ידי טכניקת הלחיצה או על ידי שימוש במד חום.
    אם מדובר בסטייק דק, הסטייק אמור להיות מוכן בשלב זה וכל שנותר הוא לעבור לשלב ההמתנה. אם הסטייק הוא עבה עוברים לשלב התנור.
    הסטייק המושלם הופכים את הסטייק

שלב התנור

  • שמים את הסטייק על רשת. מניחים את הרשת על תבנית ששמים בה טיפה מים. המיים יעזרו למנוע מן הטפטופים להידבר לתבנית ויקלו על הניקוי.
    הסטייק המושלם סיום ההכנה בתנור
  • מכניסים את הסטייק לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות.
    סטייק סינטה משובח
  • זמן הצלייה תלוי מאוד בעובי הסטייק ורמת העשיה שאתם רוצים.
    סטייק של 800 גרם יהיה זקוק למן תנור שנע בין 30 ל- 35 דקות בכדי להגיע למידת עשיה מדיום.
    הדרך הטובה ביותר לדעת מתי הסטייק מוכן היא לפי הטמפרטורה הפנימית של הסטייק.
    נועצים מד חום של בשר למרכז הסטייק ומודדים את הטמפרטורה הפנימית של הסטייק. כשהטמפרטורה מגיעה לרמת העשיה הרצוייה מוציאים את הסטייק מן התנור.
    הסטייק המושלם מודדים את הטמפרטורה הפנימית
  • רמות העשיה הן:
    Blue - בלו: 46 - 49.
    Rare - רייר: 50 - 55
    Medium Rare - מדיום רייר: 55 - 60
    Medium - מדיום: 60 - 65.
    Medium Well - מדיום וול: 65 - 70.
    Well Done - וול דאן: 71 ומעלה.
    סטייק דנבר קאט מדיום רייר

שלב ההמתנה

  • מניחים את הסטייק על צלחת - רצוי כזו שחוממה מראש. מכסים בנייר כסף בצורה רופפת ולא אטומה, או על ידי צלחת. נותנים לסטייק לנוח כחמש דקות.
    הסטייק המושלם נותנים לו לנוח
  • ממליחים את הסטייק. במידה ולא פלפלתם אותו מקודם, זה הזמן.
    מגישים את הסטייק.
    סטייק סינטה פרוס