איך מכינים את הסטייק המושלם
איך מכינים את הסטייק המושלם
Prep Time2 minutes mins
Active Time20 minutes mins
Total Time22 minutes mins
Course: מנה עיקרית
Cuisine: על האש
Keyword: אנטריקוט, בשר בקר, דנבר קאט, סטייק פרגית, סינטה
Yield: 1
Calories: 488kcal
Author: Keto-Experience
- 1 סטייק לפי בחירתכם
- שמן לשימון המחבת
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
הכנות מקדימות
מוציאים את הסטייק מן המקרר כ- 20 - 30 דקות לפני זמן הבישול שיגיע לטמפרטורת החדר.
אם רוצים מפלפלים את הסטייק בפלפל שחור טחון גס.
אם הסטייק הוא עבה ומצריך סיום בתנור זה הזמן לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
חימום המחבת
מחממים את מחבת הסטייקים על האש הגבוהה ביותר. משמנים את המחבת בטיפה שמן ומורחים אותו באמצעות מגבת נייר.כאשר המחבת מתחילה להעלות עשן מן השמן המחבת מוכנה לשימוש.
צריבת הסטייק
אם אתם מכינים סטייק עבה התחילו בשלב זה. אם הסטייק שלכם דק, דלגו לשלב צליית הסטייק.מתחילים לצרוב את הסטייק מכל הצדדים. מתחילים בצד של העצם. צורבים כדקה וחצי. מסובבים את הסטייק על הצד וצורבים כדקה וחצי.
מסובבים את הסטייק על הצד של השומן וצורבים כדקה וחצי.
מסובבים את הסטייק אל השפיץ וצורבים כדקה וחצי.
צליית הסטייק
משכיבים את הסטייק על הצד בזוית של 45 מעלות יחסית לפסים של המחבת. צולים לדקה וחצי. אנחנו רוצים ליצור דוגמה של פסים על הסטייק.טיפ קטן בנוגע לצד האסטטי. חשוב מאוד לשים לב להצטברות השמן במחבת. אם יש הצטברות גדולה של שמן כדאי לנקז אותה, מאחר והשמן עלול לעלות מעל לפסי המתכת במחבת ולגרום לכך שיותר שטח פנים של הסטייק יצלה ואז הפסי הצריבה יעלמו. זה לא גורם לכל נזק אלא מקלקל קצת את האסטטיקה. הופכים את הסטייק לצד השני, מבלי לסובב את הסטייק. צולים לדקה וחצי.
הופכים שוב את הסטייק אבל מסובבים אותו ב 45 מעלות לפני שמניחים אותו על המחבת. הרעיון הוא ליצור תבנית קריס קרוס של פסים על הסטייק. צולים כ 40 שניות.
הופכים את הסטייק. שומרים על הזווית כדי לשמור על תבנית הקריס קרוס. אחרי כ- 45 שניות מורידים מן האש.יש לקחת בחשבון שזמני ההכנה יכולים להשתנות טיפה לפי עובי הסטייק. אפשר לבדוק אם הסטייק מוכן על ידי טכניקת הלחיצה או על ידי שימוש במד חום.אם מדובר בסטייק דק, הסטייק אמור להיות מוכן בשלב זה וכל שנותר הוא לעבור לשלב ההמתנה. אם הסטייק הוא עבה עוברים לשלב התנור.