בולונז כרוב מתכון קטוגני
Keto-Experience
מתכון לבולונז כרוב קטוגני
Prep Time 25 minutes mins
Cook Time 3 hours hrs
Total Time 3 hours hrs 25 minutes mins
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח איטלקי, מטבח ארץ ישראלי
Servings 12
Calories 410 kcal
- 1.5 קילו בשר טחון
- 1 כרוב ירוק חתוך לרצועות
- 3 בצלים חתוך לרצועות
- 5 שיני שום כתוש
- 2 בקבוקי פסאטה Mutti
- 3 כפות רכז עגבניות
- 1.5 כוס יין אדום
- 4 כוסות מים
- 1.5 כפית אורגנו יבש
- 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כף מלח.
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית איכותי
בסוטאז' גדול מחממים 2 - 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים להזהבה קלה. כשהבשר השחים קלות מעבירים אותו לקערה.
חותכים את הבצל לרצועות של 3 - 4 מ"מ.
מוסיפים את שארית שמן הזית לסוטאז' ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים את הבצל כ 15 דקות עד להזהבה עמוקה.
מוסיפים את השום לסוטאז' ומאדים כשתי דקות. נזהרים שלא לשרוף את השום.
חותכים את הכרוב לרבעים. מסירים את הגזע הקשה שבמרכז הכרוב וחותכים לרצועות בעובי סנטימטר - סנטימטר וחצי. מוסיפים את הכרוב לסוטאז'. מאדים כ- 20 דקות עד שהכרוב מתרכך.
מוסיפים את הפסאטה, רכז העגבניות, היין, האורגנו, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי נוספות עם ערבוב מידי פעם.
לאחר כחצי שעה של בישול טועמים את המנה ומתקנים תיבול אם יש צורך.
לאחר השעה וחצי מוסיפים את הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עוד כחצי שעה. שוב בודקים את התיבול ומאזנים לפי הצורך.
בתאבון!
Keyword בולונז, יין אדום, כרוב ירוק, מתכון בולונז מושלם, מתכון לבולונז, רוטב בולונז