Go Back

בולונז כרוב מתכון קטוגני

Keto-Experience
מתכון לבולונז כרוב קטוגני
Prep Time 25 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 25 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח איטלקי, מטבח ארץ ישראלי
Servings 12
Calories 410 kcal

Ingredients
  

  • 1.5 קילו בשר טחון
  • 1 כרוב ירוק חתוך לרצועות
  • 3 בצלים חתוך לרצועות
  • 5 שיני שום כתוש
  • 2 בקבוקי פסאטה Mutti
  • 3 כפות רכז עגבניות
  • 1.5 כוס יין אדום
  • 4 כוסות מים
  • 1.5 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כף מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן זית איכותי

Instructions
 

  • בסוטאז' גדול מחממים 2 - 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים להזהבה קלה. כשהבשר השחים קלות מעבירים אותו לקערה.
  • חותכים את הבצל לרצועות של 3 - 4 מ"מ.
  • מוסיפים את שארית שמן הזית לסוטאז' ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים את הבצל כ 15 דקות עד להזהבה עמוקה.
  • מוסיפים את השום לסוטאז' ומאדים כשתי דקות. נזהרים שלא לשרוף את השום.
  • חותכים את הכרוב לרבעים. מסירים את הגזע הקשה שבמרכז הכרוב וחותכים לרצועות בעובי סנטימטר - סנטימטר וחצי. מוסיפים את הכרוב לסוטאז'. מאדים כ- 20 דקות עד שהכרוב מתרכך.
  • מוסיפים את הפסאטה, רכז העגבניות, היין, האורגנו, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי נוספות עם ערבוב מידי פעם.
  • לאחר כחצי שעה של בישול טועמים את המנה ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  • לאחר השעה וחצי מוסיפים את הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עוד כחצי שעה. שוב בודקים את התיבול ומאזנים לפי הצורך.
  • בתאבון!
Keyword בולונז, יין אדום, כרוב ירוק, מתכון בולונז מושלם, מתכון לבולונז, רוטב בולונז