Go Back
עוף בסוויד בטימין ולימון

חזה עוף בסו-ויד בתימין ולימון

Keto-Experience
חזה עוף מבושל בסו-ויד עם תיבול של תימין ולימון
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine בישול צרפתי, מטבח ים תיכוני, מטבח מודרני
Calories 336 kcal

Equipment

  • סו-ויד
  • מכונת ואקום (או שיטת - Water displacement)

Ingredients
  

חומרים לבישול בסו-ויד

  • 1 חזה עוף שלם (פרפר) מופרד לשני חצאים ומנוקה.
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 גבעולי תימין
  • 2 שיני שום כתוש
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לצריבת הבשר לאחר הבישול

  • 4 כפות שמן זית

Instructions
 

  • מחממים מראש את אמבט הסוויד ל 63 מעלות צלזסיוס.
  • מכניסים לשקית וואקום את חצי חזה העוף.
  • מסדרים את מחצית מגבעולי התימין בשקית מסביב לעוף.
  • מוסיפים את מחצית משמן הזית, מיץ הלימון והשום. מתתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
    חזרים על הפעולה עם חצי חזה העוף השני.
  • אוטמים את שקיות הוואקום עם מכונת הוואקום או שמשתמשים בשיטת ה Water displacement עם שקית זיפלוק.
  • מכניסים את חזה העוף שבשקיות לתוך אמבט הסוויד.
  • מבשלים למשך 60 דקות.
  • לאחר שעה מוציאים את חזה העוף משקית הואקום. נפטרים מהנוזלים. במידת הצורך מנגבים את חזה העוף עם מגבת נייר. 
    חזה העוף מבושל ומוכן לאכילה. כל מה שנותר זה לתת לו צריבה על מחבת בשביל הטעם. 
  • מחממים שמן זית על מחבת כבדה.
  • צורבים את חזה העוף צריבה קצרה רק על מנת שיקבל צבע כדקה מכל צד.
  • מכיוון ששטח הפנים של חזה העוף לא ישר משתמשים במלקחים על מנת להטות את חזה העוף כך שכל חלקיו יקבלו צריבה. 
  • מגישים את חזה העוף שלם או פרוס לפרוסות.
Keyword חזה עוף, סו-ויד, סוויד, קורנית, תימין