אפשר להכין את הרוטב לפני שאתם מתחילים בהכנת כדורי הבשר, או אחרי השלב שבו גלגלתם את כדורי בשר, לפני שלב הטיגון. מה שחשוב הוא לתת לרוטב לפחות 10 - 15 דקות של בישול לפני הוספת כדורי הבשר לרוטב. ככל שתבשלו את הרוטב יותר זמן, כך הוא יצליח לפתח טעמים יותר עמוקים.
שמים בסיר 2 - 3 כפות שמן זית ומחממים.
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מטגנים את השום כדקה או שתיים עד שמריחים ריח נעים של שום. להיזהר שהשום לא יישרף.
כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את ה- Mutti בזהירות (עלול להשפיץ) ומדללים את הרוטב בכמות שווה של מים. מוסיפים מלח, פלפל שחור וממתיק שבתזונה (אני משתמש בסוכרלוז נוזלי) לפי הטעם. אם החלטתם להוסיף את האורגנו זה השלב.מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים בביעבוע עדין תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לזמן שבו נוסף את כדורי הבשר. לפני הוספת כדורי הבשר טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
הכנת כדורי הבשר
שמים את הבשר בקערה.
מגררים את הקישואים בחורים הקטנים של הפומפיה. סוחטים את הנוזלים מן הקישוא המגורר. מעבירים לקערה.
מקלפים את הבצל ומגררים אותו בפומפיה על החורים הגדולים. סוחטים את הנוזלים מן הבצל. מעבירים לקערה.
מוסיפים את הביצה ואת התבלינים.
מסירים את העלים של הפטרוזיליה מן הגבעולים וקוצצים את הפטרוזיליה.מוסיפים את הפטרוזיליה לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. הלישה תעזור לעיסה להדבק ולכן חשוב ללוש את התערובת היטב.
מרטיבים את הידיים במים, מוציאים מהקערה כמות של בשר בגודל של כדור פינג פונג ומגלגלים היטב עד לקבלת כדור עגול ואחיד. חוזרים על התהליך עד שכל הכדורים מוכנים.
מחממים שמן זית במחבת.
מטגנים את כדורי הבשר מכל הצדדים עד שהם מקבלים הזהבה קלה.
מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות. מוודאים שהרוטב מכסה את הכדורים. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. אם אתם רוצים רוטב יותר סמיך ועגבנייתי אתם יכולים להוסיך עוד Mutti במקום מים, אך יש להוסיף זאת לחישוב. מביאים לרתיחה. מחלישים את האש לביעבוע עדין ומבשלים כ 45 דקות. מידי כמה דקות מערבבים בזהירות את הסיר כדי שהרוטב לא ידבק לתחתית וישרף.
לאחר 45 דקות מוצאים כדור אחד ובודקים אם הוא רך ואוורירי. במידה ולא מבשלים עוד כמה דקות נוספות. מעבירים את כדורי הבשר לצלחת הגשה.
Keyword Mutti, בשר בקר, כדורי בשר, מטבח איטלקי, רוטב עגבניות