Go Back
כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות

כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות

Keto-Experience
כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות
5 from 1 vote
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח איטלקי, מטבח ים תיכוני
Servings 8
Calories 643 kcal

Ingredients
  

  • 1.2 ק"ג בשר בקר טחון שמן
  • 1 בצל
  • 2 קישואים
  • 400 מ"ל רסק עגבניות Mutti `
  • 400 מ"ל מים
  • 1 ביצה
  • 50 גרם עלי פטרוזיליה (ללא הגבעול) קצוצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות.
  • שמן זית לטיגון
  • ½ כפית אורגנו (אם רוצים)

Instructions
 

הכנת הרוטב

  • אפשר להכין את הרוטב לפני שאתם מתחילים בהכנת כדורי הבשר, או אחרי השלב שבו גלגלתם את כדורי בשר, לפני שלב הטיגון.
    מה שחשוב הוא לתת לרוטב לפחות 10 - 15 דקות של בישול לפני הוספת כדורי הבשר לרוטב. ככל שתבשלו את הרוטב יותר זמן, כך הוא יצליח לפתח טעמים יותר עמוקים.
  • שמים בסיר 2 - 3 כפות שמן זית ומחממים.
    כדורי בשר קטוגניים שמן זית
  • מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מטגנים את השום כדקה או שתיים עד שמריחים ריח נעים של שום. להיזהר שהשום לא יישרף.
    כדורי בשר קטוגניים טיגון השום
  • כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את ה- Mutti בזהירות (עלול להשפיץ) ומדללים את הרוטב בכמות שווה של מים. מוסיפים מלח, פלפל שחור וממתיק שבתזונה (אני משתמש בסוכרלוז נוזלי) לפי הטעם. אם החלטתם להוסיף את האורגנו זה השלב.
    מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים בביעבוע עדין תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לזמן שבו נוסף את כדורי הבשר. לפני הוספת כדורי הבשר טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
    כדורי בשר קטוגניים טיגון השום

הכנת כדורי הבשר

  • שמים את הבשר בקערה.
    כדורי בשר קטוגנים ערבוב המרכיבים
  • מגררים את הקישואים בחורים הקטנים של הפומפיה. סוחטים את הנוזלים מן הקישוא המגורר. מעבירים לקערה.
    כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות סוחטים את הקישואים
  • מקלפים את הבצל ומגררים אותו בפומפיה על החורים הגדולים. סוחטים את הנוזלים מן הבצל. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הביצה ואת התבלינים.
    כדורי בשר קטוגנים הוספת התבלינים
  • מסירים את העלים של הפטרוזיליה מן הגבעולים וקוצצים את הפטרוזיליה.
    מוסיפים את הפטרוזיליה לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. הלישה תעזור לעיסה להדבק ולכן חשוב ללוש את התערובת היטב.
    כדורי בשר קטוגנים הוספת הפטרוזיליה
  • מרטיבים את הידיים במים, מוציאים מהקערה כמות של בשר בגודל של כדור פינג פונג ומגלגלים היטב עד לקבלת כדור עגול ואחיד. חוזרים על התהליך עד שכל הכדורים מוכנים.
    כדורי בשר קטוגנים הכנת כדורי הבשר
  • מחממים שמן זית במחבת.
    שמים שמן זית במחבת
  • מטגנים את כדורי הבשר מכל הצדדים עד שהם מקבלים הזהבה קלה.
    כדורי בשר קטוגנים שלב הטיגון אחרי הפיכה
  • מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות. מוודאים שהרוטב מכסה את הכדורים. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. אם אתם רוצים רוטב יותר סמיך ועגבנייתי אתם יכולים להוסיך עוד Mutti במקום מים, אך יש להוסיף זאת לחישוב.
    מביאים לרתיחה. מחלישים את האש לביעבוע עדין ומבשלים כ 45 דקות. מידי כמה דקות מערבבים בזהירות את הסיר כדי שהרוטב לא ידבק לתחתית וישרף.
    כדורי בשר קטוגניים בסגנון איטלקי
  • לאחר 45 דקות מוצאים כדור אחד ובודקים אם הוא רך ואוורירי. במידה ולא מבשלים עוד כמה דקות נוספות. מעבירים את כדורי הבשר לצלחת הגשה.
    כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות
Keyword Mutti, בשר בקר, כדורי בשר, מטבח איטלקי, רוטב עגבניות