כנפי עוף ברוטב צ'ילי מתוק – מתכון קטוגני קל וטעים
Keto-Experience
כנפי עוף ברוטב צילי מתוק קטוגני
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr 5 minutes mins
Total Time 1 hour hr 25 minutes mins
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח אסייתי
- ½1 קילו כנפיים של עוף
- 3 פלפלי צילי הכמות לפי רמת החריפות הרצויה
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- ¼1 כוסות אללוז
- 5 שיני שום
- 2 כוסות מים
- 3 כפות חומץ
- ½ כפית מלח
קוצצים את פלפל הצ'ילי ומסירים את הגרעינים ומעבירים לסיר.
כותשים את שיני השום ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את הג'ינג'ר הקצוץ, האללוז והמלח.
מוסיפים את המים והחומץ לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם ומתחיל טיפה להסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול.
אנחנו רוצים שהרוטב יגיע לרמת סמיכות קלה. הרוטב ימשיך להתצטמצם במהלך אפיית הכנפים, מה שיגרום לו להפוך לסמיך ולצפות את הכנפיים. בסוף בישול הכנפיים אנחנו רוצים שהרוטב יסמיך לרמה של קרמל, שידבק לכנפיים. זה עניין של ניסוי וטעיה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מסדרים את הכנפיים בתבנית ויוצקים עליהן את רוטב הצ'ילי. מדללים עם כוס מים ומערבבים היטב.
אופים בתנור כ 40 - 42 דקות. חשוב להפוך את הכנפיים מידי כמה דקות ולצקת עליהן את הרוטב. שימו לב! לקראת סוף האפיה הרוטב שבדפנות התבנית מתחיל להתקרמל ולעלול להישרף. כדי להימנע ממצב זה, אני עובר עם לקקן (מרית) על הדפנות, כל פעם שאני הופך את הכנפיים, ומערבב את הרוטב שנדבק. במידה והרוטב שלכם מתחיל להיות סמיך מידי ונראה שהוא הולך להישרף אפשר להוסיף טיפה מים לתבנית, על מנת לדלל את הרוטב ולערבב היטב. מוציאים את התבנית מהתנור. מערבבים היטב את הכנפים ברוטב. ככל שהרוטב מתקרר הוא נהיה סמיך ונצמד לכנפיים ומעניק להן גלייז יפיפה.
מעבירים לכלי הגשה ובתאבון.
Keyword כנפי עוף, כנפיים, כנפיים קטוגניות, רוטב צ'ילי, רוטב צ'ילי מתוק