Go Back
כנפיים ברוטב צילי מתוק קטוגני

כנפי עוף ברוטב צ'ילי מתוק – מתכון קטוגני קל וטעים

Keto-Experience
כנפי עוף ברוטב צילי מתוק קטוגני
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 5 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח אסייתי
Servings 6
Calories

Ingredients
  

  • ½1 קילו כנפיים של עוף
  • 3 פלפלי צילי הכמות לפי רמת החריפות הרצויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • ¼1 כוסות אללוז
  • 5 שיני שום
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות חומץ
  • ½ כפית מלח

Instructions
 

  • קוצצים את פלפל הצ'ילי ומסירים את הגרעינים ומעבירים לסיר.
    צילי קצוץ
  • כותשים את שיני השום ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את הג'ינג'ר הקצוץ, האללוז והמלח.
  • מוסיפים את המים והחומץ לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם ומתחיל טיפה להסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול.
    מבשלים-רוטב-צילי
  • אנחנו רוצים שהרוטב יגיע לרמת סמיכות קלה. הרוטב ימשיך להתצטמצם במהלך אפיית הכנפים, מה שיגרום לו להפוך לסמיך ולצפות את הכנפיים. בסוף בישול הכנפיים אנחנו רוצים שהרוטב יסמיך לרמה של קרמל, שידבק לכנפיים. זה עניין של ניסוי וטעיה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
    רוטב צילי מתוק סמיך
  • מחממים תנור ל 200 מעלות. מסדרים את הכנפיים בתבנית ויוצקים עליהן את רוטב הצ'ילי. מדללים עם כוס מים ומערבבים היטב.
    כנפיים קטוגניות ברוטב צילי בתנור
  • אופים בתנור כ 40 - 42 דקות. חשוב להפוך את הכנפיים מידי כמה דקות ולצקת עליהן את הרוטב.
    שימו לב! לקראת סוף האפיה הרוטב שבדפנות התבנית מתחיל להתקרמל ולעלול להישרף. כדי להימנע ממצב זה, אני עובר עם לקקן (מרית) על הדפנות, כל פעם שאני הופך את הכנפיים, ומערבב את הרוטב שנדבק.
    במידה והרוטב שלכם מתחיל להיות סמיך מידי ונראה שהוא הולך להישרף אפשר להוסיף טיפה מים לתבנית, על מנת לדלל את הרוטב ולערבב היטב.
    כנפיים קטוגניות בתנור
  • מוציאים את התבנית מהתנור. מערבבים היטב את הכנפים ברוטב. ככל שהרוטב מתקרר הוא נהיה סמיך ונצמד לכנפיים ומעניק להן גלייז יפיפה.
    כנפיים ברוטב צילי
  • מעבירים לכלי הגשה ובתאבון.
    כנפיים ברוטב צילי מתוק קטוגני
Keyword כנפי עוף, כנפיים, כנפיים קטוגניות, רוטב צ'ילי, רוטב צ'ילי מתוק