Go Back
מתכון קטוגני לכרובית-צלוייה-בתנור

כרובית צלויה בתנור

Keto-Experience
כרובית צלוייה בתנור
Prep Time 3 minutes
Cook Time 35 days
Total Time 35 days 3 minutes
Course טבעוני, צמחוני, תוספות
Cuisine מטבח ארץ ישראלי
Servings 4
Calories 174 kcal

Ingredients
  

  • 1 כרובית רעננה וטריה
  • שמן זית איכותי
  • מלח ים אטלנטי
  • מים

Instructions
 

  • מחממים תנור ל 210 מעלות.
    מתכון קטוגני כרובית-צלוייה-בתנור-חומרי-גלם
  • ממלאים סיר גדול שיכול להכיל את הכרובית במים וממליחים עם 2 כפות מלח ים אטלנטי.
    מביאים את המים לרתיחה.
  • כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים אותה כ- 10 דקות כשהסיר מכוסה. אם המים לא מכסים את כל הכרובית הופכים אותה לאחר כ- 5 דקות.
    מתכון קטוגני - כרובית צלויה בתנור
  •  לאחר כ 8 דקות בודקים מה מצב הכרובית. אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך קלות. אבל לא יותר מידי. 
    לוחצים על הכרובית עם האצבע או כף מעץ. אם הכרובית עדיין לא התרככה נותנים לה עוד דקה או שתיים נוספות של בישול.
  • כשהכרובית התרככה מסננים את המים. נותנים לכרובית לשחרר אדים כשתים שלוש דקות. טועמים חתיכה קטנה של הכרובית על מנת לבדוק אם היא מספיק מלוחה. אם חסרה לכרובית מליחות נשלים אותה בשלב הבא. מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה.
  • מברישים את הכרובית עם שמן הזית. אם לכרובית היתה חסרה מליחות ממליחים אותה עם עוד טיפה מהמלח ים האטלנטי. 
  • מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ 25 - 30 דקות עד שהכרובית מזהיבה. 
Keyword כרובית, כרובית אייל שני, כרובית בתנור, כרובית צלוייה