ממלאים סיר גדול שיכול להכיל את הכרובית במים וממליחים עם 2 כפות מלח ים אטלנטי.מביאים את המים לרתיחה.
כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים אותה כ- 10 דקות כשהסיר מכוסה. אם המים לא מכסים את כל הכרובית הופכים אותה לאחר כ- 5 דקות.
לאחר כ 8 דקות בודקים מה מצב הכרובית. אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך קלות. אבל לא יותר מידי. לוחצים על הכרובית עם האצבע או כף מעץ. אם הכרובית עדיין לא התרככה נותנים לה עוד דקה או שתיים נוספות של בישול.
כשהכרובית התרככה מסננים את המים. נותנים לכרובית לשחרר אדים כשתים שלוש דקות. טועמים חתיכה קטנה של הכרובית על מנת לבדוק אם היא מספיק מלוחה. אם חסרה לכרובית מליחות נשלים אותה בשלב הבא. מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה.
מברישים את הכרובית עם שמן הזית. אם לכרובית היתה חסרה מליחות ממליחים אותה עם עוד טיפה מהמלח ים האטלנטי.
מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ 25 - 30 דקות עד שהכרובית מזהיבה.
Keyword כרובית, כרובית אייל שני, כרובית בתנור, כרובית צלוייה