מטגנים את הבצל ומביאים להזהבה מלאה ועמוקה. מתחילים בלהבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה חלשה. מערבבים מידי פעם שהבצל לא יישרף. התהליך לוקח כ 30 דקות ובזמן הזה אנו מכינים את שאר המרכיבים.
מפרקים את הכרובית לפרחים.
מעברים את פרחי הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים את הפרחים לגרגירים קטנים כמו של קוסקוס. אם כמות הכרובית גדולה עדיף לעשות את זה בשני סבבים ולא להעמיס את הקערה של מעבד המזון.
מעבירים את פרורי הכרובית למחבת רחבה. המחבת צריכה להות יבשה, לא מוסיפים שמן.מתחילים לאדות את הכרובית על להבה גדולה תוך כדי בחישה מתמדת של הכרובית כעשר דקות.
הסימן לכך שהכרובית מוכנה הוא שהיא מתחילה להידבק למחבת. כאשר יופיעו על המחבת אזורים שהכרובית מתחילה להידבק אליהם זה הזמן להוריד את הכרובית מן האש לקערה ולתת לה להתקרר. ערבוב של הכרובית מידי פעם עוזר לה להתקרר.
שמים את הבשר בקערה.
מוסיפים את הבצל המטוגן.
מוסיפים את הכרובית המאודה.
מפרידים את הגבעולים מן השמיר וקוצצים אותו.
מוסיפים את השמיר.
מוסיפים את התבלינים.מערבבים היטב את המילוי עד שהוא נהייה אחיד. שימו לב! הבצל והכרובית יכולים להיות חמים ולכן יש להיזהר כדי לא לקבל כוויה.
במידה ואתם רוצים טעם יותר חזק של עגבניות אתם יכולים להוסיף לתערובת כף שתיים של רכז Mutti.טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הכנת הכרוב למילוי
מסירים מהכרוב את העלים החיצוניים הלא יפים. שמים את הכרוב בתוך שקית קוקי וקושרים את השקית היטב. מבשלים את הכרוב כ 10 - 12 דקות במיקרו בעוצמה מלאה. מוציאים את הכרוב מהשקית. זהירות היא חמה מאוד.
בעזרת סכין חדה מסירים את הגזע של הכרוב. זה עוזר לשחרר את העלים.
מקלפים את עלי הכרוב בזהירות. אם נקרע לכם עלה לא לזרוק. נשתמש בו בהמשך.
מילוי הכרוב
לוקחים חופן נדיב של תערובת המילוי. מעצבים את המסה עם הידיים לצורה של מעין קבב שמן. שמים את עלה הכרוב לפנינו ומניחים את מסת הבשר בשליש העליון של עלה הכרוב.
מושכים את קצה העלה שרחוק מאתנו לכיוונינו כך שיכסה את מסת הבשר.
מקפלים את שני הצדדים של עלה הכרוב לכיוון המרכז.
מגלגלים את עלה הכרוב לכיוונינו כך שהעלה יסגר ותיווצר לנו צורה של כרוב ממולא. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הכרוב.
במידה ולכרוב יש חלק מיותר אפשר לקצר את הכרוב על ידי חיתוך עם סכין. ממלאים את שאר הכרובים.
סידור הסיר והכנת הרוטב
יוצקים לתחתית הסיר את שמן הזית. שמים בתחתית הסיר את שאריות העלים שנשארו לכם. שכבה זו מגנה על הכרוב הממולא שלא ישרף מהמגע בתחתית הסיר. מסדרים מעל לשכבת הכרוב את הכרובים הממולאים בשכבה מסודרת וצפופה. מעליה מסדרים עוד שכבה ועוד שכבה, לפי הצורך.
שמים את בקבוק ה-Mutti בקערה. מדללים עם מים. מתבלים במלח פלפל שחור. טעמים ומתקנים תיבול. אם אתם רוצים רוטב יותר סמיך אתם יכולים להשתמש בעוד Mutti. קראו את הערתי על מאכלים עם רוטב וקחו בחשבון שלא חישבתי את התוספת בחישובים.
יוצקים את הרוטב על הכרובים הממולאים. על הרוטב לכסות את כל הכרובים.
בישול הכרוב
מביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את האש לביעבוע עדין ומכסים במכסה. מבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי.