Go Back
מתכון קטוגני לכרובית צלוייה בתנור

כרעיים עוף צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף

Keto-Experience
כרעיים עוף צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 5 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
Servings 8
Calories 220 kcal

Ingredients
  

  • 5 - 6 כרעיים – פולקע מפורק מן הכרע.
  • 3 - 4 כפות תבלין גריל עוף
  • ½ כוס שמן

Instructions
 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
    כרעיים עוף קטוגנים
  • שמים בקערה את השמן ותבלין הגריל. מערבבים להווצרות מישחה סמיכה.
    עוף קטוגני
  • בעזרת מברשת מברישים את תערובת השמן ותבלין הגריל על העוף.
    מתכון קטוגני להכנת עוף בגריל
  • הופכים את העוף ומברישים את התערובת התיבול על הצד השני של העוף.
    מתכון קטוגני להכנת עוף בגריל
  • מעבירים את העוף לתבנית כאשר העור למעלה ומכניסים את התבנית לתנור.
    עוף קטוגני בתנור
  • אחרי 25 דקות של אפייה הופכים את העוף וממשיכים לאפות אותו.
    עוף קטוגני בתנור
  • אחרי 15 – 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף.
    משתמשים במברשת ומברישים את את העוף עם המיצים שהצטברו בתחתית התבנית. הדבר מוסיף טעמים וקריספיות לעור. ממשיכים לאפות את העוף.
    מתכון לעוף קטוגני
  • אחרי כ- 55 דקות עד שעה של אפיה העוף מוכן.
    מכיוון שלא כל התנורים שווים בעוצמת החום ולא כל חתיכות העוף בגודל שווה לכן, כדי לא לייבש את העוף, חשוב לבדוק אם העוף מוכן סביב ה- 55 דקות מתחילת האפיה. אם העוף עדיין לא מוכן מוסיפים עוד כמה דקות.
    עוף קטוגני מוכן
  • שיטה נחמדה לבדוק אם העוף מוכן: בפולקע יש חתיכת בשר קטנה בצד. כשמנסים למשוך אותה החוצה, אם היא יוצאת בקלות זה סימן שהעוף מוכן.
    שיטה לבדוק עם העוף מוכן
Keyword מתכון קטוגני, עוף בגריל, עוף בתנור, עוף קטוגני