Go Back
מוסקה קטוגנית

מוסקה קטוגנית

Keto-Experience
מוסקה קטוגנית
Prep Time 45 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
המלחת החצילים 30 minutes
Total Time 2 hours 45 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח בלקני, מטבח טורקי, מטבח ים תיכוני
Servings 13
Calories 361 kcal

Equipment

  • תבנית אפיה עמוקה דיה להכיל את החצילים והרוטב.
  • נייר אלומיניום

Ingredients
  

הכנת החצילים

  • 3 חצילים גדולים
  • מלח להמלחת החצילים

החומרים למילוי

  • 1 - 1.2 קילו בשר טחון שמן.
  • 1 - 2 בצלים בינוניים מקולפים
  • 1 - 2 קישואים בינוניים
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות רכז עגבניות Mutti
  • 1 ביצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון

בלילת הביצה

  • 3 - 4 ביצים
  • מלח ופלפל לפי טעם

רוטב עגבניות

  • 1 - 2 בקבוקי פסאטה של חברת Mutti
  • מים לדילול הרוטב
  • 5 - 10 טיפות סוכרלוז נוזלי לאיזון החמיצות של העגבניות (לא חובה)
  • מלח לפי הטעם

עיטור המנה (לא חובה)

  • 1 - 2 פלפלים אדומים חתוכים לרוחב לעיגולים דקים.

Instructions
 

הכנת החצילים למילוי

  • פורסים את החצילים לרוחב, לפרוסות בעובי סנטימטר - סנטימטר וחצי.
    מוסקה קטוגנית פורסים את החציל
  • מסדרים את פרוסות החציל על קרש חיתוך.
    אם תסדרו את הפרוסות על הקרש, אחת ליד השניה, לפי הסדר שחתכתם בו את החציל, הדבר יקל עליכם לבחור את פרוסות החציל הזהות בגודל בשלב המילוי.
    ממליחים עם מלח משני הצדדים. נותנים לחצילים להזיע בין חצי שעה לשעה.
    ההמלחה נועדה להסיר המרירות מן החציל ולייבש אותו מנוזלים.
    מוסקה קטוגנית מסדרים את פרוסות חציל
  • שוטפים את החצילים מן המלח ומיבשים היטב עם מגבת נייר.
  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

הכנת המילוי

  • שמים בקערה את הבשר הטחון.
    מוסקה קטוגנית בשר טחון
  • מגררים את הבצלים בפומפיה בחורים הגדולים.
    סוחטים החוצה את הנוזלים של הבצל המגורר בין כפות הידיים.
    מעבירים את הבצל הסחוט לקערה עם הבשר.
    מוסקה קטוגנית הוספת הבצל
  • קוטמים לקישואים את הקצוות. מגררים את הקישואים בפומפיה בחורים הקטנים.
    סוחטים החוצה את הנוזלים של הקישואים המגוררים בין כפות הידיים.
    מעבירים את הקישוא הסחוט לקערה עם הבשר.
    מוסקה קטוגנית גירור הקישוא
  • שוטפים את הפטרוזליה. נפטרים מן הגבעולים וקוצצים את העלים.
    מוסיפים לקערה.
    מילוי למוסקה קטוגנית
  • מוסיפים את הביצה, רכז העגבניות, השום והתבלינים. מערבבים ולשים את העיסה היטב מספר דקות כדי לאחד את העיסה. טועמים ומתקנים תיבול.
    מוסקה קטוגנית תערובת המילוי

מילוי החצילים

  • מסדרים את פרוסות החציל בזוגות בגודל זהה.
  • לוקחים חופן של עיסת המילוי בכף היד. יוצרים המעיסה כדור. (גודל הכדור תלוי בגודל החציל שאותו ממלאים).
    מועכים את הכדור לקציצה שטוחה בין כפות הידים ומניחים אותה בין שתי פרוסות החציל, ליצירה של "סנדוויץ חציל".
    חוזרים על הפעולה עד שכל החצילים ממולאים. אם נשאר לכם עודף מן המילוי אתם יכולים לחלק אותו בין החצילים שכבר מילאתם.
    מוציאים את הקציצה מן החציל. מוסיפים לה את המילוי. לשים היטב עם הידיים לכדור ולאחר מכן משטחים לקציצה. מחזירים את הקציצה לבין פרוסות החציל.
    אפשרות נוספת היא להקפיא את המילוי לשימוש בפעם אחרת.
    מוסקה קטוגנית מכינים את המוסקה

טיגון החצילים

  • בקערה טורפים את הביצים וממליחים עם מעט מלח.
    מוסקה קטוגנית מוכנה
  • שמים במחבת שמן בגובה של כסנטימטר ומחממים.
  • טובלים את החצילים הממולאים היטב בבלילת הביצה. נותנים לעודפי הבלילה לנזול חזרה לקערה ומעבירים למחבת לטיגון. חוזרים על הפעולה עד שהמחבת מלאה. אתם תזדקקו לשלוש ארבע נאגלות כדי לטגן את כל החצילים.
    מוסקה קטוגנית טובלים את החציל בבלילת הביצה
  • מטגנים את החצילים הממולאים כשלוש ארבע דקות על צד אחד.
  • הופכים בזהירות את החצילים הממולאים לצד השני ומטגנים שלוש עד ארבע דקות.
    ממשיכים לטגן את החצילים ומידי פעם הופכים אותם עד שהם נהיים זהובים ומתרככים משני הצדדים.
    מוסקה קטוגנית טיגון החצילים צד שני
  • מעבירים את החצילים לתבנית אפיה גבוהה כך שהחצילים לא יבצבצו מחוץ לתבנית. רצוי שהתבנית לא תהייה גדולה מידי, אלא מתאימה לכמות החצילים מאחר שתבנית גדולה תחייב כמות גדולה יותר של רוטב.
    במידה ואתם מקשטים את המנה עם טבעות הפלפל, סדרו אותם על החצילים.
    מוסקה קטוגנית בתבנית

הכנת הרוטב

  • הרוטב הוא שילוב של Mutti, מים וטיפה מלח. הכמות של הרוטב אמורה לכסות את החצילים.
    שמים בקבוק של ה Mutti בקערה ומוסיפים כמות שווה של מים. ממליחים עם טיפה מלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
    אתם יכולים לשחק עם הסמיכות של הרוטב, על ידי משחק עם כמות ה-Mutti והמים.
    יותר Mutti לעומת מים, תקבלו רוטב סמיך וטעים יותר, אך בעלות של פחמימות נוספות.
    מוסקה קטוגנית הכנת הרוטב
  • יוצקים את הרוטב על החצילים. הרוטב אמור לכסות את החצילים. במידה והרוטב לא מספיק מכינים עוד או מוסיפים מעט מים.
    לאחר ההוספה מטלטלים קלות את התבנית כדי שהרוטב יתערבב ויתאחד.
    אם קישטתם את החצילים עם טבעות הפלפל, סדרו מחדש את הטבעות שזזו.

בישול סופי בתנור

  • מכסים את התבנית עם ניר כסף ומכניסים לתנור לאפיה של שעה וחצי.
    מוסקה קטוגנית מכסים את התבנית בנייר כסף
  • המוסקה מוכנה. בתאבון!
    מוסקה קטוגנית מוכנה
Keyword חציל, מוסקה