Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
מרק זנב שור קטוגני
Keto-Experience
מרק זנב שור קטוגני
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
3
hours
hrs
30
minutes
mins
Total Time
4
hours
hrs
Course
מרקים
Cuisine
מטבח צרפתי, מטבח תימני
Servings
10
Calories
526.6
kcal
Ingredients
1.75
קילו
זנב שור
6 - 8
גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
2
בצלים חתוכים לקוביות קטנות
⅓
כוס
שמן זית
4
שיני
שום כתוש
2
כפות
רכז עגבניות
2
מסמרי
ציפורן
1
כף
פפריקה מתוקה
½
כפית
פפריקה חריפה
½
כפית
כמון
10
גרגירי
פלפל אנגלי
3
גבעולי טימין טרי
1
כפית
פלפל שחור
1
כף
מלח
מים בכמות שתכסה את הבשר
Instructions
מחממים מחצית מכמות השמן במחבת או סיר רחב.
מוסיפים את זנב השור ומטגנים להזהבה יפה. אם המחבת או הסיר שלכם קטנים או שהלהבה אינה חזקה אפשר ורצוי לעשות את תהליך ההזהבה בשני סבבים.
מסירים את זנב השור מן המחבת או הסיר ומעבירים לקערה.
שמים את יתרת השמן בסיר רחב ומחממים.
מוסיפים את הסלרי הקצוץ והבצל הקצוץ ומאדים על אש בינונית גבוהה עד שהבצל נהיה שקוף והסלרי מתרכך כ- 8 - 10 דקות.
מגבירים את האש ומוסיפים את השום ומאדים כשתי דקות עד שריח נעים של שום מתפשט בחלל החדר.
מחזירים את הבשר אל הסיר כולל הנוזלים שנקוו בקערה. מערבבים היטב.
מכסים את הבשר במים או ציר ומביאים לרתיחה. מקפים את הלכלוך שצף על המים בעזרת כף.
מנמיכים את האש לביעבוע עדין ומוסיפים את התבלינים ורכז העגבניות. מערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים את המרק כשעתיים וחצי - שלוש שעות, עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפני ההגשה.
Keyword
זנב שור, מרק בשר, מרק קטוגני, מרק רגל