Go Back
מרק זנב שור קטוגני

מרק זנב שור קטוגני

Keto-Experience
מרק זנב שור קטוגני
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours 30 minutes
Total Time 4 hours
Course מרקים
Cuisine מטבח צרפתי, מטבח תימני
Servings 10
Calories 526.6 kcal

Ingredients
  

  • 1.75 קילו זנב שור
  • 6 - 8 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • כוס שמן זית
  • 4 שיני שום כתוש
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית כמון
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 גבעולי טימין טרי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • מים בכמות שתכסה את הבשר

Instructions
 

  • מחממים מחצית מכמות השמן במחבת או סיר רחב.
    מרק זנב שור מחבת עם שמן זית
  • מוסיפים את זנב השור ומטגנים להזהבה יפה. אם המחבת או הסיר שלכם קטנים או שהלהבה אינה חזקה אפשר ורצוי לעשות את תהליך ההזהבה בשני סבבים.
    מרק זנב שור משחימים את הבשר
  • מסירים את זנב השור מן המחבת או הסיר ומעבירים לקערה.
  • שמים את יתרת השמן בסיר רחב ומחממים.
    מרק זנב שוק קטוגני שמן בסיר
  • מוסיפים את הסלרי הקצוץ והבצל הקצוץ ומאדים על אש בינונית גבוהה עד שהבצל נהיה שקוף והסלרי מתרכך כ- 8 - 10 דקות.
    מרק זנב שור קטוגני טיגון סלרי ובצל
  • מגבירים את האש ומוסיפים את השום ומאדים כשתי דקות עד שריח נעים של שום מתפשט בחלל החדר.
  • מחזירים את הבשר אל הסיר כולל הנוזלים שנקוו בקערה. מערבבים היטב.
    מרק זנב שור משחימים את הבשר
  • מכסים את הבשר במים או ציר ומביאים לרתיחה. מקפים את הלכלוך שצף על המים בעזרת כף.
    מרק זנב שור מוסיפים מים או ציר
  • מנמיכים את האש לביעבוע עדין ומוסיפים את התבלינים ורכז העגבניות. מערבבים היטב.
    טועמים ומתקנים תיבול.
    מרק זנב שור מוסיפים את התבלינים
  • מבשלים את המרק כשעתיים וחצי - שלוש שעות, עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
    טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפני ההגשה.
    מרק-זנב-שור-המרק-מוכן
Keyword זנב שור, מרק בשר, מרק קטוגני, מרק רגל