Go Back
מתכון לבריסקט בתנור

מתכון לבריסקט (חזה בקר) - נתח מספר 3

Keto-Experience
מתכון לבריסקט (חזה בקר) - נתח מספר 3
Prep Time 20 minutes
Cook Time 8 hours
Total Time 8 hours 20 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine ברביקיו, מטבח אמריקאי, מטבח ים תיכוני
Servings 8
Calories 810 kcal

Ingredients
  

למכון:

  • ½2 קילו בריסקט (חזה בקר) - נתח מספר 3
  • 1 צרור גבעולי טימין

למשרה:

  • כוס שמן זית איכותי
  • ½1 כפות פפריקה מתוקה
  • ½1 כפות פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כף מלח
  • 5 - 6 שיני שום
  • 3 כפות אללוז לכל הלא קטוגנים - ניתן להחליף את האללוז ב-2 כפות סוכר

Instructions
 

  • מחממים תנור ל 120 מעלות.
  • בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  • פורסים נייר כסף על תבנית ועליו מניחים גיליון של נייר אפייה.
  • מפזרים חצי מכמות הטימין במרכז נייר האפיה.
  • מורחים חצי מכמות המשרה על צד אחד של חזה הבקר מניחים את הצד המרוח על נייר האפיה והטימין.
  • מורחים את שארית המשרה על הצד השני של הבריסקט כך שתכסה את כולו בשכבה יפה. מפזרים את שארית הטימין על הבריסקט.
  • מרימים את קצוות נייר האפיה ובעזרת נייר אפיה נוסף עוטפים היטב את נתח החזה כך שיהיה עטוף כולו במעטפת סגורה של נייר אפיה. מקפלים על הבריסקט את נייר הכסף ומגלגלים את הקצוות לכיוון המרכז כדי ליצור מעין כיס סגור של נייר כסף.
  • מומלץ להניח את ה"חבילה" שיצרנו על רשת על מנת שהחלק התחתון של הבשר שנוגע בתבנית לא יישרף.
  • מעברים את התבנית את התנור לאפיה של 8 שעות.
  • אחרי 8 שעות מוציאים את הבשר מן התנור. פותחים בזהירות את העטיפה של נייר הכסף ונייר האפייה .שומרים את הנוזלים שנאספו כרוטב.
  • יש לקחת בחשבון שלכל תנור טמפרטורה משלו כך שזמני ההכנה יכולים להשתנות מתנור לתנור. אם הנתח עדיין לא רך סוגרים את נייר הכסף ומכניסים לבישול נוסף.
  • בתאבון
Keyword בריסקט, חזה בקר