Go Back
מתכון להכנת אסאדו קטוגני

מתכון להכנת אסאדו קטוגני

חנן אביסף
מתכון להכנת אסאדו קטוגני
4 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 4 hours 30 minutes
Total Time 4 hours 40 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine Israeli Kitchen, מטבח ארגנטינאי, מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי
Servings 6 אנשים
Calories 298 kcal

Ingredients
  

  • 3 קילו נתח אסאדו עם עצם חתוך לקוביות
  • 1 ראש שום
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים.
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 3 גבעולי קורנית
  • ליטר ציר עוף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה.
  • 2 זילופים סוכרלוז נוזלי
  • ¼ כוס שמן זית

Instructions
 

  • מחממים תנור ל 160 מעלות.
  • משמנים את התבנית עם שמן הזית ושמים את הבשר בתבנית.
  • חותכים את הבצל לרבעים ומפזרים את הרבעים בתבנית.
  • שמים את ראש השום על הצד וחוצים אותו לחצי. שמים חצי ראש שום בשני הצדדים של התבנית.
  • מפזרים את התבלינים על הבשר.
  • מפזרים את הקורנית בין חתיכות הבשר.
  • מוסיפים את היין.
  • מוסיפים את ציר העוף. בודקים שהציר מכסה את הבשר. אם יש צורך מוסיפים עוד מים כדי להגיע לכיסוי של הבשר.
  • מזלפים שני זילופים של סוכרזית נוזלית ומערבבים.
  • בודקים את התיבול. התיבול צריך להיות טיפה מלוח מאחר והמליחות תיספג בבשר.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף.
  • אופים בתנור בין ארבע לחמש שעות עד שהבשר נימוח. חשוב להפוך את הבשר מידי פעם. לקראת סיום ההכנה אנחנו הופכים את הבשר כל רבע שעה מאחר ומפלס המים בתבנית יורד ואנחנו לא רוצים שהבשר יתייבש.
Keyword אסאדו, אסאדו קטוגני, קורנית, שפונדרה