5 - 6כפות שמן קנולה או שמן זית או שמן MCT, לפי העדפה.
להגשה:
2 - 3כפותטחינה
Instructions
מסדרים את הפרגית על קרש חיתוך.
מתבלנים עם תבלין הגריל כך שכל הפרגית מכוסה.
הופכים את הפרגיות לצד השני.
חוזרים שוב על תהליך התיבול.
מחממים את השמן במחבת רחבה.
מנערים מן הפרגיות את עודפי התבלין ומעבירים לטיגון במחבת. במידה ואין מספיק מקום לכל הפרגיות מטגנים בשני סבבים. מומלץ לנקות את המחבת ולהחליף שמן בין הסבבים, אך לא חובה.
מטגנים את הפרגית כשתי דקות על צד אחד.
הופכים את הפרגית ומטגנים את הצד השני לעוד כשתי דקות.
הופכים שוב את הפרגיות ומטגנים עוד כדקה. הופכים שוב ומטגנים לדקה נוספת. חשוב להקפיד על הצבע של הפרגית אם נראה כי התבלין מתחיל להשרף הופכים בתדירות גבוהה יותר.
לוחצים עם מזלג על הפרגיות ומרגישים מה רמת ההתנגדות של הבשר. אם הבשר נוקשה במעט ללחיצה הפרגית מוכנה. אם הבשר רך הפרגית עדיין לא מוכנה וממשיכים לטגן ולהפוך עוד כדקה או שתיים ובודקים שוב. שימו לב שלא כל הפרגיות באותו עובי והדקות יהיו מוכנות מהר יותר מן העבות.