Go Back
מתכון-לסטייק-פרגית-קטוגני

מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

Keto-Experience
מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל
Prep Time 3 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 18 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי
Servings 6
Calories 290 kcal

Ingredients
  

  • 6 - 8 יחידות סטייק פרגית
  • 2 - 3 כפות תבלין גריל
  • 5 - 6 כפות שמן קנולה או שמן זית או שמן MCT, לפי העדפה.

להגשה:

  • 2 - 3 כפות טחינה

Instructions
 

  • מסדרים את הפרגית על קרש חיתוך.
  • מתבלנים עם תבלין הגריל כך שכל הפרגית מכוסה.
  • הופכים את הפרגיות לצד השני.
  • חוזרים שוב על תהליך התיבול.
  • מחממים את השמן במחבת רחבה.
  • מנערים מן הפרגיות את עודפי התבלין ומעבירים לטיגון במחבת. במידה ואין מספיק מקום לכל הפרגיות מטגנים בשני סבבים. מומלץ לנקות את המחבת ולהחליף שמן בין הסבבים, אך לא חובה.
  • מטגנים את הפרגית כשתי דקות על צד אחד.
  • הופכים את הפרגית ומטגנים את הצד השני לעוד כשתי דקות.
  • הופכים שוב את הפרגיות ומטגנים עוד כדקה. הופכים שוב ומטגנים לדקה נוספת. חשוב להקפיד על הצבע של הפרגית אם נראה כי התבלין מתחיל להשרף הופכים בתדירות גבוהה יותר.
  • לוחצים עם מזלג על הפרגיות ומרגישים מה רמת ההתנגדות של הבשר. אם הבשר נוקשה במעט ללחיצה הפרגית מוכנה. אם הבשר רך הפרגית עדיין לא מוכנה וממשיכים לטגן ולהפוך עוד כדקה או שתיים ובודקים שוב.
    שימו לב שלא כל הפרגיות באותו עובי והדקות יהיו מוכנות מהר יותר מן העבות.
Keyword דיאטה קטוגנית, דל פחמימה, מתכון עוף קטוגני, מתכון קטוגני, מתכונים קטוגנים, סטייק פרגית, סטייק קטוגני, פרגית קטוגנית, תזונה קטוגנית