קוצצים את גבעולי הסלרי.
קוצצים את הבצל לקוביות.
קוצצים גס את שיני השום.
מחממים מחבת כבדה עם 2 - 3 כפות שמן זית.
מסדרים את שוקי החזיר על קרש. מתבלים במלח ופלפל. הופכים את השוק ומתבלים את הצד השני של השוק.
כשהשמן חם שמים את השוקים במחבת ומטגנים אותם להשחמה כשלוש ארבע דקות. ההשחמה מוסיפה טעם למתכון.
הופכים את השוקיים לצד השני ומטגנים להשחמה. חוזרים על התהליך עד שכל השוק זהובה יפה מכל הצדדים.
על מנת להשחים את האזורים שבשוק שאינם נוגעים בשטח הפנים של המחבת, מטים את המחבת כך שהשמן יקווה בצדו. אוספים עם כף את השמן ויוצקים את השמן החם בזריזות על אותם חלקים בשוק. חוזרים על הפעולה מספר פעמים.
כאשר השוקיים קיבלו הזהבה יפה נעביר אותן לסיר גדול שמספיק דיו כדי להכיל את השוקיים.
מחזירים את המחבת אל האש מוסיפים אליו 2 - 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים כחמש דקות עד שהבצל נהייה שקוף.
מוסיפים את שיני השום ומאדים עוד כשתים שלוש דקות.
מעבירים את הירקות לסיר.
מוסיפים לסיר את ה- Mutti, ציר העוף, גרדת הלימון והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בביעבוע עדין כ 4 שעות עד שהבשר מתרכך ונימוח. מידי פעם בוחשים את הסיר ומקרצפים את התחתית של כדי לוודא שרוטב העגבניות לא ידבק לתחתית וישרף.
מוציאים שוק מן הסיר ומניחים על צלחת הגשה. בתאבון.