מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול
Keto-Experience
מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 16 minutes mins
Total Time 18 minutes mins
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ים תיכוני
Servings 2
Calories 656 kcal
- 500 גרם שרימפס טרי או קפוא נקי, מקולף למעט הזנב.
- 1 בצל קצוץ לקוביות.
- 3 שיני שום קצוצות.
- ¼ צרור פטרוזילה קצוצה.
- 120 גרם חמאה.
- ⅓ כוס יין לבן יבש.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
כשהחמאה חמה מוסיפים את הבצל למחבת ומאדים כחמש דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומאדים כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את השרימפס למחבת מערבבים. ומתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את השרימפס עוד כארבע דקות. לערבבב מידי פעם.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מבשלים כדקה.
מוסיפים את היין למחבת ומערבבים. מבשלים את השרימפס כשתי דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.
שיטה מצוינת לבדוק אם השרימפס מוכן היא לתפוס את השרימפס ולמשוך ממנו את שריון הזנב. אם בשר השרימפס נשלף בקלות ובשלמות מן השריון, השרימפס מוכן.במידה והשרימפס לא יוצא בקלות או שחלק ממנו נשאר בשריון, ממשיכים לבשל את השרימפס עוד דקה או שתיים נוספות.
Keyword חמאה, עשבי תיבול, שום, שרימפס