Go Back
עוגיות-חמאה

עוגיות חמאה קטוגניות

Keto-Experience
עוגיות קיטו פריכות בגרסה פשוטה ומענגת
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course מאפים, קינוחים
Cuisine מטבח צרפתי
Calories 39.5 kcal

Ingredients
  

  • 1 כוס קמח שקדים 100 גרם
  • 3 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו
  • 1 כף זרעי פסיליום
  • ½ כפית קסנטאן גאם
  • 50 גרם חמאה אפשר שמן קוקוס לעוגיות טבעוניות /פרווה
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל איכותית
  • 1 קורט מלח
  • גרדה מלימון/תפוז (לא חובה) לא להוסיף אם מוסיפים קינמון

Instructions
 

  • מחממים תנור אפייה על 160 מעלות במצב טורבו.
  • מחממים את החמאה במיקרו על הפשרה כ 45 שניות בקערה חסינת חום. במידת הצורך מחממים עוד 30 שניות לקבלת חמאה רכה שרק מתחילה להינמס.
  • מערבבים בקערית קטנה את המצרכים היבשים (גרידת לימון, פסיליום, קסנטן וקמח שקדים).
  • מוסיפים את החמאה הרכה לתערובת היבשים. אם בחרתם להוסיף תבלינים /שוקולד/אגוזים זה הזמן לשלבם בבצק. מערבבים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מניחים גיליון נייר אפיה על תבנית התנור. מגלגלים מהבצק כדורים בגודל ג'ולה גדולה (כ 25 כדורים) ומשטחים לצורת עוגייה. מניחים את העוגיות על נייר האפייה ברווחים.
  • אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20-25 דקות או עד שמזהיב. מצננים לחלוטין!
  • שימו לב שהעוגיות יוצאות מהתנור רכות ומתקשות רק לאחר צינון מלא . העוגיות נשמרות במיכל אטום במקרר כשבוע או חודשיים במקפיא.
  • לעוגיות שוקולד צ'יפס הוסיפו לבצק רבע כוס שוקולד קצוץ מעל 85% או שוקולד צ'יפס סוויטנגו.
  • לעוגיות קינמון הוסיפו כפית שטוחה קינמון טחון לבצק במקום גרידת לימון.
  • לעוגיות בטעם שוקולד הוסיפו שתי כפות קקאו לחומרים היבשים (מעל 20% שומן).
Keyword עוגיות, עוגיות שקדים, שקדים