מחממים תנור אפייה על 160 מעלות במצב טורבו.
מחממים את החמאה במיקרו על הפשרה כ 45 שניות בקערה חסינת חום. במידת הצורך מחממים עוד 30 שניות לקבלת חמאה רכה שרק מתחילה להינמס.
מערבבים בקערית קטנה את המצרכים היבשים (גרידת לימון, פסיליום, קסנטן וקמח שקדים).
מוסיפים את החמאה הרכה לתערובת היבשים. אם בחרתם להוסיף תבלינים /שוקולד/אגוזים זה הזמן לשלבם בבצק. מערבבים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מניחים גיליון נייר אפיה על תבנית התנור. מגלגלים מהבצק כדורים בגודל ג'ולה גדולה (כ 25 כדורים) ומשטחים לצורת עוגייה. מניחים את העוגיות על נייר האפייה ברווחים.
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20-25 דקות או עד שמזהיב. מצננים לחלוטין!
שימו לב שהעוגיות יוצאות מהתנור רכות ומתקשות רק לאחר צינון מלא . העוגיות נשמרות במיכל אטום במקרר כשבוע או חודשיים במקפיא.
לעוגיות שוקולד צ'יפס הוסיפו לבצק רבע כוס שוקולד קצוץ מעל 85% או שוקולד צ'יפס סוויטנגו.
לעוגיות קינמון הוסיפו כפית שטוחה קינמון טחון לבצק במקום גרידת לימון.
לעוגיות בטעם שוקולד הוסיפו שתי כפות קקאו לחומרים היבשים (מעל 20% שומן).