Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
פירה כרובית מושחת
Keto-Experience
פירה כרובית מושחת
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
25
minutes
mins
Total Time
40
minutes
mins
Course
תוספות
Cuisine
מטבח ים תיכוני, מטבח צרפתי
Servings
6
Calories
145
kcal
Equipment
בלנדר מוט
Ingredients
1
כרובית בינונית
50
גרם
חמאה איכותית
100
מל
שמנת מתוקה.
1
שן
שום
100
גרם
פרמז'ן מגורר.
מלח לפי טעם
⅛
כפית
אגוז מוסקט (לא חובה)
Instructions
מפרקים את הכרובית לפרחים
בסיר גדול שמים את פרחי הכרובית. מכסים במים. ממליחים את המים.
מבשלים את הכרובית עד להתרככות ולא מעבר.
מסננים היטב את המים מן הכרובית. נותנים לכרובית לעמוד בסיר כמה דקות ולשחרר אדים.
חותכים את החמאה לקוביות מוסיפים לסיר. טוחנים את הכרובית בעזרת בלנדר מוט מספר דקות, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
מחזירים את הסיר ללהבה ומבשלים כשש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עם מרית, משגיחים שהכרובית לא תישרף או שתזהיב. מטרת שלב זה לייבש את התערובת ככל שאפשר.
מוסיפים את שן השום הכתושה, ומבשלים שתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת 3 - 4 דקות עד שהיא מאבדת נוזלים וחוזרת להיות יותר סמיכה.
מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים היטב עד שהפרמזן נמס והתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. שימו לב שהפרמז'ן מעלה את המליחות אז להתחשב בזה.
אם אתם מעוניינים בגרסה שיותר מזכירה את רוטב האלפרדו, אתם יכולים להוסיף את אגוז המוסקט בשלב הוספת הפרמז'ן.
מבשלים דקה או שתיים נוספות. המנה מוכנה.
Keyword
כרובית, פירה, פרמז'ן