Go Back
פירה כרובית קטוגני מושחת

פירה כרובית מושחת

Keto-Experience
פירה כרובית מושחת
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course תוספות
Cuisine מטבח ים תיכוני, מטבח צרפתי
Servings 6
Calories 145 kcal

Equipment

  • בלנדר מוט

Ingredients
  

  • 1 כרובית בינונית
  • 50 גרם חמאה איכותית
  • 100 מל שמנת מתוקה.
  • 1 שן שום
  • 100 גרם פרמז'ן מגורר.
  • מלח לפי טעם
  • כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

Instructions
 

  • מפרקים את הכרובית לפרחים
    פלפל-ממולא-כרובית
  • בסיר גדול שמים את פרחי הכרובית. מכסים במים. ממליחים את המים.
    מבשלים את הכרובית עד להתרככות ולא מעבר.
    הכנת פירה כרובית מושחת
  • מסננים היטב את המים מן הכרובית. נותנים לכרובית לעמוד בסיר כמה דקות ולשחרר אדים.
    פירה כרובית מושחת נותנים לכרובית להוציא נוזלים
  • חותכים את החמאה לקוביות מוסיפים לסיר. טוחנים את הכרובית בעזרת בלנדר מוט מספר דקות, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
    הכנת פירה כרובית מושחת הוספת החמאה
  • מחזירים את הסיר ללהבה ומבשלים כשש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עם מרית, משגיחים שהכרובית לא תישרף או שתזהיב. מטרת שלב זה לייבש את התערובת ככל שאפשר.
    הכנת פירה כרובית קטוגני
  • מוסיפים את שן השום הכתושה, ומבשלים שתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
    פירה כרובית קטוגנית מושחת הוספת השום
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת 3 - 4 דקות עד שהיא מאבדת נוזלים וחוזרת להיות יותר סמיכה.
    פירה כרובית קטוגני הוספת השמנת
  • מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים היטב עד שהפרמזן נמס והתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. שימו לב שהפרמז'ן מעלה את המליחות אז להתחשב בזה.
    פירה כרובית קטוגני מושחת הוספת הפרמזן
  • אם אתם מעוניינים בגרסה שיותר מזכירה את רוטב האלפרדו, אתם יכולים להוסיף את אגוז המוסקט בשלב הוספת הפרמז'ן.
  • מבשלים דקה או שתיים נוספות. המנה מוכנה.
    פירה כרובית קטוגני מושחת
Keyword כרובית, פירה, פרמז'ן