Go Back
פלפל ממולא קטוגני

פלפל ממולא קטוגני

Keto-Experience
פלפל ממולא קטוגני
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ים תיכוני
Servings 8
Calories 409 kcal

Ingredients
  

  • 10 פלפלים גדולים ויפים למילוי
  • 350 גרם כרובית
  • 1 קילו בשר טחון שמן
  • 2 צרורות שמיר
  • 1.5 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח לפי טעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בקבוקים Mutti
  • 2 כפות רכז עגבניות של Mutti
  • מים לדילול הרוטב.

Instructions
 

הכנת המילוי

  • קוצצים את הבצל לקוביות.
  • שמים 2 כפות שמן זית במחבת ומחממים.
    שמים שמן זית במחבת
  • מטגנים את הבצל ומביאים להזהבה מלאה ועמוקה.
    מתחילים בלהבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה חלשה. מערבבים מידי פעם שהבצל לא יישרף. התהליך לוקח כ 30 דקות ובזמן הזה אנו מכינים את שאר המרכיבים.
    פלפל-ממולא-קטוגני-טיגון-הבצל
  • מפרקים את הכרובית לפרחים.
    פלפל-ממולא-כרובית
  • מעברים את פרחי הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים את הפרחים לגרגירים קטנים כמו של קוסקוס. אם כמות הכרובית גדולה עדיף לעשות את זה בשני סבבים ולא להעמיס את הקערה של מעבד המזון.
    פלפל ממולא קטוגני טחינת הכרוהית
  • מעבירים את פרורי הכרובית למחבת רחבה. לא מוסיפים שמן אלא המחבת צריכה להיות להיות יבשה.
    מתחילים לאדות את הכרובית על להבה גדולה תוך כדי בחישה מתמדת של הכרובית כעשר דקות.
    פלפל-ממולא-קטוגני-הכנת-הכרובית-במחבת
  • הסימן לכך שהכרובית מוכנה הוא שהיא מתחילה להידבק למחבת.
    כאשר יופיעו על המחבת אזורים שהכרובית מתחילה להידבק אליהם זה הזמן להוריד את הכרובית מן האש לקערה ולתת לה להתקרר. ערבוב של הכרובית מידי פעם עוזר לה להתקרר.
    פלפל-ממולא-קטוגני-מתי-הכרובית-מוכנה
  • שמים את הבשר בקערה.
    הכנת פלפל ממולא קטוגני
  • מוסיפים את הבצל המטוגן.
    הכנת פלפל ממולא קטוגני
  • מוסיפים את הכרובית המאודה.
    הכנת פלפל ממולא קטוגני שלב הוספת הכרובית
  • מפרידים את הגבעולים מן השמיר וקוצצים אותו.
    שמיר-קצוץ
  • מוסיפים את השמיר
    פלפל ממולא קטוגני הוספת השמיר
  • מוסיפים את התבלינים.
    מערבבים היטב את המילוי עד שהוא נהייה אחיד. שימו לב! הבצל והכרובית יכולים להיות חמים ולכן יש להיזהר כדי לא לקבל כוויה.
    פלפל-ממולא-הוספת-תבלינים
  • במידה ואתם רוצים טעם יותר חזק של עגבניות אתם יכולים להוסיף לתערובת כמה כפות של רכז Mutti.
    טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
    פלפל-ממולא-קטוגני-הוספת-רכז

מילוי הפלפל

  • חותכים כל פלפל לרוחב כסנטימטר מתחת לגבעול הירוק. נוצרים לנו מעין כוס ומכסה.
    בעזרת סכין מסירים את גוש הזרעים מתחתית המכסה ומנקים מזרעים. בעזרת האצבעות שולפים החוצה מן הפלפל את הממברנות הלבנות ומנקים שאריות של זרעים.
    חוזרים על הפעולה עם כל הפלפלים.
    פלפלים-קטוגנים-לפני-מילוי
  • לוקחים גוש של עיסת המילוי ודוחסים אותו לתוך הפלפל עד שהפלפל מלא. סוגרים את הפלפל עם המכסה שלו.
  • שופכים כף שמן זית לתחתית סיר רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים.
  • מסדרים את הפלפלים הממולאים, אחד ליד השני, בעמידה בסיר אחד.
  • בקערה מדללים את ה- Mutti עם מים. מתבלים במלח ובמידת הצורך מאזנים חמיצות עם טיפה סוכרלוז נוזלי. יוצקים את הרוטב לסיר עד שהוא מכסה את הפלפלים.
    סיר-ממולאים-קטוגני
  • מביאים לרתיחה ולאחר מכן מחלישים את האש לרמה של ביעבוע עדין. מבשלים כשעה וחצי. הפלפל מוכן.
    פלפל ממולא קטוגני
Keyword כרוב ממולא, ממולאים, פלפל, פלפל ממולא