2בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (לא חובה - שימו כמות המתאימה לתזונה שלכם).
100 מ"לשמנת מתוקה.
¼ - ½כפיתאגוז מוסקט טחון - לפי הטעם שלכם.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
Instructions
מכינים את המילוי:
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
חותכים את הפטריות לפרוסות.
ממיסים את החמאה במחבת
מאדים את הבצל על אש בינונית עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף.
מגבירים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים את הפטריות והבצל. לאחר כמה דקות הפטריות יפרישו נוזלים. זה בסדר. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים ומבשלים לדקה.
מתבלים באגוז המוסקט. טועמים ומתקנים את התיבול.
ממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהשמנת מצטמצמת והתערובת נהיית סמיכה. מקפידים שהשמנת לא תגיע לרתיחה (עלולה להתפרק). כשהתערובת סמיכה, מסירים מן האש.
נותנים לתערובת להתקרר קצת. מערבבים מדי פעם לעזור לה להתקרר.
מכינים את הבלילה:
טורפים היטב את הביצים.
מוסיפים את גבינת השמנת, טורפים היטב עד שהשמנת מתאחדת עם תערובת הביצים.
מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת כ- 300 גרם מוצרלה ומערבבים.
מרכיבים את הפשטידה
לאחר שתערובת המילוי הצטננה מעט מוסיפים אותה לתערובת המילוי ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
משמנים תבנית מלבנית בגודל 20 על 25 ויוצקים לתוכה את התערובת.
מפזרים את שארית הגבינה מעל התערובת.
מעברים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות. בודקים אם הפשטידה מוכנה על ידי נעיצה של סכין ובדיקה שהוא יוצא יבש.
במידה והפשטידה עדיין לא מוכנה והשכבה העליונה כבר מאוד זהובה ואתם מפחדים שתשרף, כסו את הפשטידה בנייר כסף והמשיכו לאפות עוד כמה דקות.