Go Back
פשטידה קטוגנית

פשטידת פטריות ובצל קטוגנית

Keto-Experience
פשטידת פטריות ובצל קטוגנית
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מאפים, תוספת
Cuisine דיאטה קטוגנית, מטבח ים תיכוני
Servings 6
Calories 440 kcal

Ingredients
  

חומרים לבלילה:

  • 5 ביצים.
  • 2 כפות גבינת שמנת 30% נקייה או עם עשבי תיבול.
  • 400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת של גד (עטיפה כחולה).
  • 3 כפות קמח שקדים.

חומרים למילוי:

  • 80 גרם חמאה.
  • 2 חבילות פטריות שמפניון טריות חתוכות לפרוסות.
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (לא חובה - שימו כמות המתאימה לתזונה שלכם).
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה.
  • ¼ - ½ כפית אגוז מוסקט טחון - לפי הטעם שלכם.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

Instructions
 

מכינים את המילוי:

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
    פשטידה-קטוגנית-קוצצים-את-הבצל
  • חותכים את הפטריות לפרוסות.
    פשטידה-קטוגנית-קוצצים-את-הפטריות
  • ממיסים את החמאה במחבת
    פשטידה-קטוגנית-ממיסים-חמאה
  • מאדים את הבצל על אש בינונית עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף.
    מתכון-קטוגני-לשרימפס-בחמאה-ושום
  • מגבירים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים את הפטריות והבצל.
    לאחר כמה דקות הפטריות יפרישו נוזלים. זה בסדר. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים.
    פשטידה קטוגנית מאדים את הפטריות והבצל כמה דקות
  • מוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים ומבשלים לדקה.
    פשטידה קטוגנית מוסיפים שמנת מתוקה
  • מתבלים באגוז המוסקט. טועמים ומתקנים את התיבול.
  • ממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהשמנת מצטמצמת והתערובת נהיית סמיכה. מקפידים שהשמנת לא תגיע לרתיחה (עלולה להתפרק). כשהתערובת סמיכה, מסירים מן האש.
    פשטידה קטוגנית השמנת הצטמצמה
  • נותנים לתערובת להתקרר קצת. מערבבים מדי פעם לעזור לה להתקרר.

מכינים את הבלילה:

  • טורפים היטב את הביצים.
    פשטידה קטוגנית ביצים
  • מוסיפים את גבינת השמנת, טורפים היטב עד שהשמנת מתאחדת עם תערובת הביצים.
    פשטידה קטוגנית מוסיפים גבינת שמנת
  • מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לתערובת כ- 300 גרם מוצרלה ומערבבים.

מרכיבים את הפשטידה

  • לאחר שתערובת המילוי הצטננה מעט מוסיפים אותה לתערובת המילוי ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • משמנים תבנית מלבנית בגודל 20 על 25 ויוצקים לתוכה את התערובת.
  • מפזרים את שארית הגבינה מעל התערובת.
  • מעברים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות. בודקים אם הפשטידה מוכנה על ידי נעיצה של סכין ובדיקה שהוא יוצא יבש.
  • במידה והפשטידה עדיין לא מוכנה והשכבה העליונה כבר מאוד זהובה ואתם מפחדים שתשרף, כסו את הפשטידה בנייר כסף והמשיכו לאפות עוד כמה דקות.
Keyword מתכונים קטוגנים, פשטידה, פשטידת פטריות