Go Back
תבשיל-בשר-טחון-קטוגני

תבשיל בשר טחון עם עשבי תיבול

Keto-Experience
תבשיל בשר טחון עם עשבי תיבול
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ים תיכוני
Calories 530 kcal

Ingredients
  

  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1 יחידה בצל גדול קצוץ לקוביות
  • 3 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים דק
  • 10 גבעולי טימין
  • 3 גבעולי רוזמרין
  • 4 שיני שום כתוש
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות צנוברים קלויים על מחבת יבשה

Instructions
 

  • על מחבת יבשה קולים קלות את הצנוברים. מעבירים לצלחת להתקרר.
  • מחממים את שמן הזית על מחבת.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוף ומאדים עד הזהבה.
  • מוסיפים את השום הכתוש והצ'ילי הקצוץ ומאדים כדקה עד שהשום מפיץ ריח. נזהרים שלא לשרוף את השום.
  • מוסיפים את הבשר הטחון למחבת. מערבבים היטב. לאחר כמה דקות הבשר יתחיל להפריש נוזלים. ממשיכים לאדות את הבשר עד שהנוזלים מתאדים והבשר מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, כורכום, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב.
  • מוסיפים קורנית ורוזמרין קצוצים ומערבבים כדקה או שתים.
  • מוסיפים את הצנובר ומערבבים כדקה נוספת.
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מעבירים לקערת הגשה. בתאבון.
Keyword בשר בקר, בשר טחון, צנובר, רוטב צ'ילי