את השלב הראשון של המתכון אפשר לעשות במחבת ולאחר מכן להמשיך את הבישול בסיר רחב ועמוק. אפשרות שניה היא להכין את המתכון בסיר רחב ועמוק מן ההתחלה. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה (או סיר רחב ועמוק).
כשהשמן חם מוסיפים את הבשר למחבת וצורבים אותו להשחמה. מומלץ שלא להעמיס את המחבת בכמות גדולה של בשר בבת אחת על מנת שלא לקרר את המחבת. במידת הצורך אפשר להשחים את הבשר בשני סבבים.
ההופכים את הבשר וצורבים את הצד השני. ממשיכים להפוך את הבשר עד שהוא שחום מכל הצדדים. כשהבשר שחום מכל הצדדים מוציאים אותו מן המחבת ומעבירים אותו לקערה.
אם השתמשתם בסיר בודקים אם השמן שבו צרבנו את הבשר לא נשרף. במידת הצורך מחליפים את שמן הזית. אם השמשתם במחבת להשחים את הבשר, עוברים להשתמש בסיר רחב ומוסיפים אליו את שארית שמן הזית ומחממים אותו.
שלב אופציונאלי - הוספת עצם
אם החלטתם להוסיף עצם לתבשיל (מוסיפה טעם) צורבים את העצם על איש בינונית (כדי שהשמן לא ישרף) עד שהיא זהובה מכל הכיוונים.
המשך המתכון
מוסיפים את הבצל לשמן ומאדים עד להזהבה קלה. אם צרבתם את העצם, שמן הזית יהיה מאוד חם ולכן יש להקפיד לבחוש היטב את הבצל בהתחלה עד שהשמן יתקרר קצת. משחקים עם עוצמת הלהבה כדי לא לשרוך את הבצל.
מגבירים את הלהבה ומוסיפים את השום. מאדים כדקה שתיים. עד שריח נעים של שום ממלא את החלל. להיזהר לא לשרוף את השום.
מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים. מטגנים כדקה לפתוח את הטעמים.
מוסיפים את ה- Mutti וכמות שווה של מים ומערבבים היטב.
מחזירים את הבשר לסיר, כולל כל הנוזלים שהצטברו בקערה. מסדרים את הבשר בשכבה ומוודאים שהבשר מכוסה כולו ברוטב. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הסוכרלוז הנוזלי ומתקנים את התיבול במידת הצורך.מכסים את הסיר במכסה. מנמיכים את האש כך שהסיר יהיה ברתיחה עדינה (ביעבוע עדין) ומבשלים כשעתיים וחצי. לא לשכוח לבחוש את הסיר מידי פעם ולקרצף את תחתית הסיר עם כף עץ כדי שהרוטב לא ידבק.
לאחר שעתיים בודקים האם הבשר התרכך מספיק כדי להעריך עוד כמה כמה זמן בישול נשאר. על הדרך טועמים את הרוטב ובודקים אם צריך תיקוני תיבול אחרונים. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ללא המכסה על מנת לאפשר לרוטב להצטמצם.לאחר חצי השעה הנוספת בודקים אם הבשר רך ומתפרק. במידה וכן המנה מוכנה.