You are currently viewing מתכון לכנפיים קטוגניות בתיבול מזרחי

מתכון לכנפיים קטוגניות בתיבול מזרחי

מתכון לכנפיים קטוגניות בתנור בתיבול מזרחי

כנפי עוף הם נתח נפלא לשימוש בתזונה הקטוגנית. הם מאוד זולות, אפשר לשדך אליהן טעמים שונים והחשוב מכל יש להם את יחסי שומן חלבון הדומים ליחס אותו אנו מחפשים בתזונה.

מתכון מהיר וקל לכנפיים קטוגניות

המתכון הזה כל כך פשוט וקל שיקח לכם להכין אותו פחות מחמש דקות. כל מה שנשאר זה להכניס לתנור ולהפוך את הכנפיים מידי פעם. 

טיפ השף להצלחת המתכון

אם תקפידו להבריש את הכנפים מספר פעמים בשומן שנצבר בתחתית התבנית כשהן נצלות העור יפוך להיות קריספי.

מתכון-לכנפיים-קטוגניות בתנור בתיבול מזרחי

מתכון לכנפים עוף קטוגניות בתיבול מזרחי

Keto-Experience
דיאטה קטוגנית - מתכונים קטוגנים - כנפי עוף קטוגניות בתנור בתיבול מזרחי
Prep Time 10 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine דיאטה קטוגנית, מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי, מתכונים קטוגנים, תזונה קטוגנית
Servings 6
Calories 250 kcal

Ingredients
  

  • 2 ק"ג כנפי עוף נקיות.
  • ½ כוס שמן זית איכותי.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה אבקת שום.
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה.
  • 3 כפות תבלין שווארמה.

Instructions
 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
    מתכון-לכנפיים-קטוגניות-רשימת-חומרי-גלם
  • שמים את הכנפים בקערה.
  • יוצקים על הכנפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
    מתכון-לכנפים-קטוגניות---כנפים-בקערה
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב כך שכל הכנפיים יצופו היטב בתערובת התבלינים.
    מתכון-לכנפיים-קטוגניות-בתיבול-מזרחי
  • משמנים תבנית אפיה במעט שמן זית.
  • מסדרים את הכנפים בתבנית.
    מתכון-לכנפים-קטוגניות---דיאטה-קטוגנית
  • אוספים בעזרת מברשת סיליקון את שאריות השמן והתבלינים מתחתית הקערה. במידה והתבלינים בקערה הופכים למעין בוץ שקשה למרוח מוסיפים עוד טיפה שמן זית לקערה.
    מברישים את הכנפיים בתערובת התבלינים ושמן הזית.
    תבלין-מזרחי-לדיאטה-קטוגנית
  • מכניסים את הכנפיים לתנור. אופים את הכנפיים כ- 45 - 50 דקות. זמן ההכנה עלול להשתנות מתנור לתנור ולכן מומלץ לבדוק עם הכנפים מוכנות לאחר כארבעים דקות ובמידת הצורך להוסיף עוד זמן.
  • לאחר רבע שעה של אפיה הופכים את הכנפיים ומורחים שוב מתערובת התבלינים על הכנפיים.
    מתכון-כנפיים-קטוגניות-בתיבול-מזרחי
  • לאחר עוד עשר דקות - רבע שעה הופכים שוב את הכנפיים.
    מורחים את השומן שהצטבר בתחתית התבנית את הכנפיים בעזרת מברשת סיליקון.
    ככל שתרבו להפוך את הכנפים ולמרוח אותם בשמן כך הכנפיים יצאו יותר קריספיות מאחר והשומן עוזר לצלות את העור.
  • לאחר ארבעים דקות בודקים אם הכנפיים מוכנות. הדרך הטובה היא פשוט לפרק כנף אחת. אם הבשר ניתק לגמרי מן העצם הכנפיים מוכנות. אם לא הוסיפו עוד מספר דקות. זו גם הזדמנות מצויינת להבריש שוב את הכנפיים.
    מתכון-קטוגני-להכנת-כנפיים-קטוגניות-בתבלין-מזרחי-לדיאטה-קטוגנית
Keyword כנפי עוף, כנפי עוף בתנור, כנפיים, כנפיים קטוגניות, עוף בגריל

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.