סלט קטוגני - סלט כרוב ירוק בחומץ
סלט כרוב ירוק של פלאפליות
אחד הסלטים האהובים עלי בפלאפליות הוא סלט הכרוב הירוק בחומץ. הוא תמיד דמה בטעמו לכרוב כבוש אך היה לו קצת יותר קראנציות ורעננות של סלט טרי.
לסלט הכרוב של הפלאפליות היה שילוב מנצח של טעמים: חמיצות מן החומץ, מתיקות שהגיעה לרוב מתוספת של סוכר, טעם האדמה של הכרוב והשמנוניות של השמן.
הופכים את סלט הכרוב לקטוגני
כדי להפוך את סלט הכרוב הירוק למתאים לדיאטה הקטוגנית כל מה שיש לנו לעשות הוא להוציא את הסוכר מן המתכון.
מאחר והרגישות שלנו למתוק מתגברת, המתיקות הטבעית של הכרוב מספיקה כדי ליצור את איזון הטעמים הרצוי.
מתכון קל ומהיר להכנה
כדי להפוך את סלט הכרוב הירוק למתאים לדיאטה הקטוגנית כל מה שיש לנו לעשות הוא להוציא את הסוכר מן המתכון.
מאחר והרגישות שלנו למתוק מתגברת, המתיקות הטבעית של הכרוב מספיקה כדי ליצור את איזון הטעמים הרצוי.
סלט שמשתבח עם הזמן
טעמו של סלט הכרוב הקטוגני הולך ומשתבח ככל שחולף הזמן. החומץ ממשיך לכבוש את הכרוב ולהוציא ממנו את המתיקות הטבעית והכרוב הופך יותר ויותר דומה לכרוב כבוש.
על מנת לשמור את הסלט מומלץ לאחסן אותו בכלי אטום במקרר ולהקפיד לבחוש את הסלט מידי פעם, כדי לערבב את החומץ שנצבר בקרקעית הקופסא עם הכרוב.
גיוונים לסלט הכרוב
המתכון של סלט הכרוב הוא כמובן מתכון בסיס שניתן לגוון ולשדרג אותו בכמה דרכים:
- מחליפים את הכרוב הירוק בכרוב סגול. קחו בחשבון כי הכרוב הסגול טיפה יותר חריף בטעמו.
- מוסיפים מיונז והופכים את הסלט לסלט כרוב במיונז. אם בחרתם בגיוון זה מומלץ להפחית בכמות החומץ והשמן.
טחינה בת הזוג המושלמת לסלט הכרוב
בת הזוג המושלמת לסלט היא כמובן הטחינה. זילוף של טחינה על הסלט משדרגת את הסלט לגבהים חדשים.
תוספת הטחינה מעלה גם את כמות השומנים שבסלט אך יש לזכור כי יש בה גם תוספת של פחמימות.
התאמת המתכון לתזונה הקטוגנית
אחוזי השומן שבמתכון סלט הכרוב הקטוגני נעים סביב ה 70 אחוזים (לפני תוספת הטחינה) ומקורם הוא מן השמן.
הסלט מכיל מעט מאוד חלבונים ומכיל פחמימות שמקורן מן הכרוב.
בכרוב לבן יש 5.8 גרם פחמימות ו- 2.5 גרם סיבים במאה גרם. את חישוב הפחמימות והסיבים (ללא קיזוז או קיזוז חלקי) עשו לפי מצבכם בתזונה.
איך מחשבים אתם יכולים לקרוא פה.
לגבי הסיבים אתם יכולים לקרוא פה.
שימוש בשמנים
במתכון אני משתמש בשמן קנולה לתיבול הסלט.
שמן קנולה נחשב שמן זרעים. שמני זרעים נחשבים כשמנים כפחות בריאים, אך הם לא יפגעו לכם בקטוזיס. (אתם יכולים לקרוא עוד על נושא שמני הזרעים פה).
אם אתם מקפידים ולא משתמשים בשמני זרעים, אתם יכולים להחליף את שמן הקנולה בשמן זית או בשמן MCT.
סלט כרוב קטוגני
Keto-ExperienceIngredients
- 400 גרם כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות.
- ⅓ כוס חומץ רגיל.
- 1 כפית שטוחה מלח.
- 3 כפות שמן.
Instructions
- מכינים את חומרי הסלט.
- שמים את הכרוב החתוך בקערה.
- מוסיפים את החומץ והמלח ומערבבים.
- נותנים לסלט לעמוד כעשר דקות. מערבבים את הסלט מידי פעם.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לקערת הגשה.