עקרונות התזונה הקטוגנית - מה לא אוכלים בתזונה הקטוגנית?

מה אסור לאכול בתזונה הקטוגנית

בתזונה הקטוגנית אנו נמנעים מסוכר ופחמימות. הפחממות היחידות שנצרוך יגיעו מירקות, פירות ומוצרי בשר. לכן כל מוצר שהוא פחמימתי או שיש בו סוכרים יורד מן הפרק גם אם המזון מכיל כמות קטנה של דברים אסורים. 

הרשימה היא מאוד כללית ולא מפורטת מאחר שיש אין סוף מוצרי מזון שונים. הרשימה נועדה לתת לכם כיוון כללי על מה אתם הולכים לוותר.

העובדה שמזון מסוים לא מופיע ברשימה של הדברים האסורים, לא אומרת שמותר לאכול אותו – בבקשה לא לתחמן. 

הכי נכון זה פשוט לקרוא מה מותר לאכול בתזונה ולהקפיד לאכול רק מה שמותר.

תפרדו יפה מן הלחם

דברים שאסור לאכול בתזונה קטוגנית

דגנים או עמילנים:

מוצרים שמכילים חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, כוסמת, כוסמין, סולת, אורז, תירס, תפוחי אדמה, קינואה, סויה וכו‘. 

תיפרדו יפה לשלום מכל הבצקים, מאפים, פסטה, אורז, פירה, קוסקוס, פופקורן וכדומה.

סוכרים ורטבים מתוקים למיניהם:

סוכר לבן וחום, דבש, סילאן, מייפל, ריבה, דבס (דבש ענבים), גלוקוזה, סירופ תירס, סירופ אגאבה וכדומה. אם זה מתוק זה אסור.

קטניות:

שעועית לבנה, אפונה, פול, עדשים, גרגירי חומוס, וכו‘. כבר לקחו לכם את הפיתה אז אפשר גם לוותר על החומוס. 

ירקות שורש:

כל ירק שגדל מתחת לאדמה (פקעות) מכיל הרבה סוכרים ולכן אסור בתזונה: תפוחי אדמה, בצל, סלק, גזר, לפת וכדומה.

פירות:

פירות מכילים סוכר (פרוקטוז) ולכן הם אסורים בתזונה, למעט פירות יער ותותים. 

גבינות דלות שומן ומוצרי חלב רזים:

חלב מכיל סוכרים בצורת לקטוז כעקרון ככל שהגבינה שמנה יותר כך כמות הלקטוז יורדת.  

אלכוהול:

חלק מן המשקאות האלכוהולים מכילים סוכרים ואסורים. בנוסף האלכוהול מפריע לייצור חלקיקי הקטון (הסברים בהמשך) שהם החומרים שאנו זקוקים להם בתזונה, מה שעלול לגרום להפרעה בתזונה.

אז איך ממשיכים מפה?

אם הגעתם עד לפה כל הכבוד. השקעתם. אתם מוזמנים לעבור למדריך הבא: יחסי אבות המזון בתזונה הקטוגנית.