מרק זנב שור קטוגני

מרק זנב שור קטוגניזנב שור הוא אחד הנתחים האהובים עלי.מאחר וזהו נתח עם ביקוש לא גבוה לא תמיד ניתן למצוא אותו אצל הקצב. לכן בכל פעם שאני נתקל בו אצל הקצב, אני מייד קונה אותו. זנב של שור או זנב של פרה?זנב שור הוא השם הכללי לזנב של בקר בין אם מדובר בפר או פרה. השם זנב שור נשאר מהתקופה שבה מכרו רק רק זנבות של שוורים. הזנב של השור הוא נתח עשיר ברקמת חיבור ולכן הוא זקוק לזמן בישול ארוך.מתכון שנוצר במקרההמתכון הזה של מרק זנב השור הקטוגני נוצר ממש במקרה. תיכננתי להכין את זנב השור כתבשיל קדרה בסגנון צרפתי, כמו…

להמשך קריאהמרק זנב שור קטוגני

תבשיל בשר קטוגני בסגנון גולאש הונגרי

תבשיל בשר קטוגני מנתח שריר הזרוע (נתח מספר 8) בסגנון גולאש הונגריאחרי שנים של ניסיונות להכין גולאש עסיסי וטוב עם נתח הכתף, שתמיד נגמרו במפח נפש ובשר סיבי ויבשושי, גילה לי הקצב השכונתי את הסוד לגולאש עסיסי ונימוח שבו הבשר פשוט נמס בפה. הסוד הוא שימוש בנתח שריר הזרוע היודע בכינויו נתח מספר 8, מוזה (בערבית), מזעל (ביידיש).הנתח מגיע מחלקה העליון של רגל הבקר והוא עסיסי ונימוח בבישול ארוך, הודות להרבה רקמות חיבור שבשריר שמתפרקת אל התבשיל ומעניקות לו טעם בשרי, עשיר ועמוק.הנתח הוא נתח רזה יחסית ויתרום לכם הרבה יותר חלבון משומן, אך אל תשכחו כי האיזון בין אבות המזון…

להמשך קריאהתבשיל בשר קטוגני בסגנון גולאש הונגרי

פלפל ממולא קטוגני

פלפל ממולא קטוגניפלפל ממולא הוא אחד מן המאכלים האהובים עלי ולכן החלטתי שאני צריך למצוא דרך להתאים את המתכון לתזונה הקטוגנית.כרובית - תחליף מושלם לאורזכרובית התגלתה כפתרון המושלם להחלפת האורז בפלפלים הממולאים. הכרובית מאפשרת למילוי הבשר להישאר אוורירי ממש כמו בפלפל ממולא רגיל. על המנת להכין את הכרובית לשימוש עלינו לטחון אותה לפירורים במעבד מזון ולאחר מכן לייבש אותה על מחבת יבשה. חישובים והתאמות של המתכון לתזונההמתכון הוא מתכון קטוגני, אין בו דברים האסורים בתזונה, אך הוא מכיל פחמימות המגיעות מן הירקות והתבלינים, אך עדיין עומד תחת הגבלת הפחמימה היומית. אתם יכולים לצמצם את כמות הפחמימות במתכון על ידי השמטה של מרכיבים או…

להמשך קריאהפלפל ממולא קטוגני

כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות

כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות אני מאוד אוהב את המטבח האיטלקי מאחר והוא מאוד דומה בחומרי הגלם למטבח הארץ ישראלי. קל מאוד להתאים מנות איטלקיות לתזונה הקטוגנית מאחר והמנות משלבות הרבה מרכיבים המותרים בתזונה כדוגמת בשר, ירקות, גבינות וכדומה. אחד המתכונים האהובים עלי מן המטבח האיטלקי, הוא רוטב הבולונז הקטוגני (המתכון יעלה בקרוב).סוד הרכות של כדורי הבשר הקטוגניםכדורי הבשר הקטוגנים אינם מכילים פירורי לחם אשר נותנים את האווריריות במתכונים הרגילים. אבל אל דאגה! אני מבטיח לכם שכדורי הבשר יצאו לכם אווריריים ורכים שפשוט כיף לאכול אותם. הסוד שעוזר לנו ליצור את האווריריות של כדורי הבשר (הוא גם מעולה לקציצות) הוא השימוש בקישוא…

להמשך קריאהכדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות

פיקניה בתנור

פיקנייה בתנור איזה נתח זה פיקניה?פיקניה הוא שמו הפורטוגזי של נתח בקר הפופולרי בברזיל ובפורטוגל. בארץ הוא נקרא שפיץ צ'אך אך אני מבטיח לכם שהקצב יבין בדיוק מה אתם רוצים אם תבקשו ממנו נתח פיקניה.נתח הפיקניה או השפיץ צאך מגיע מהחלק האחורי של הפרה משריר הירך הדו-ראשי ומכסה השומן שלו.  פיקניה בתנור איך מכינים פיקניה?את הפיקניה נהוג להכין בסגנון רוסטבייף או בצורה של סטייק מינוט. אפשר להכין אותה בדרכים שונות כדוגמת צלייה בתנור, סוויד בשילוב צריבה, מעשנה, על הגריל בשילוב בישול עקיף או שיפוד מסתובב. הביקוש עולה וכך גם המחירלפני כמה שנים, לפני שהטרנד של המעשנות ופסטיבלי הבשר תפסו חזק, הביקוש לנתח הפיקניה היא…

להמשך קריאהפיקניה בתנור

פירה כרובית קטוגני מושחת

פירה כרובית מושחת כרובית בעיניי היא אחד מן הירקות הכי וורסטיליים בתזונה הקטוגנית.הגמישות של הכרובית כחומר גלם מאפשרת לנו ליצור מתכונים שונים ומשונים: כרובית צלויה בתנור, קוסקוס או אורז כרובית, מרק כרובית, פיצה קטוגנית ועוד.פירה כרובית מושחתאני מגדיר את פירה הכרובית כ"מושחת" מאחר והוא מכיל הרבה קלוריות שתורמים לנו מוצרי החלב השמנים: חמאה, שמנת מתוקה ופרמזן. אם אתם מנסים לרדת במשקל מומלץ לזכור שדברים מושחתים אוכלים פעם בכמה זמן ולא על בסיס יומי. פירה כרובית - מתכון בסיסי אותו תוכל לשדרג בקלות.פירה הכרובית אוהב לספוג טעמים של תבלינים ואתם יכולים להשתמש במתכון זה כבסיס לגרסאות שונות על ידי משחק עם תבלינים…

להמשך קריאהפירה כרובית קטוגני מושחת

מתכון להכנת אסאדו קטוגני

מתכון להכנת אסאדו קטוגנישמות רבים לנתח אחד נתח השפונדרה - נתח מספר 9 של הפרה קוראים בישראל גם אסאדו. זה מאוד מעניין מאחר ואסאדו הוא בכלל לא שמו המקורי של הנתח, אלא שמה של טכניקת צלייה של בשר על גחלים הנפוצה בארגנטינה.  השימוש בשם אסאדו, לתיאורו של נתח השפונדרה, הפך להיות כל כך נפוץ כך שהנתח קיבל גם את השם אסאדו.  אסאדו הוא  אחד מנתחי הבשר הכי אידאלים ומומלצים לתזונה מאחר וזהו נתח שומני שיחס השומן-חלבון שלו דומה מאוד ליחסי אבות המזון אותם אנו מחפשים בתזונה. אסאדו - נתח לבישול ארוך האסאדו הוא נתח שמגיע מאזור הצלעות. השרירים באזור הצלעות…

להמשך קריאהמתכון להכנת אסאדו קטוגני

איך מכינים את הסטייק המושלם

איך מכינים את הסטייק המושלם?מתחשק לכם לאכול סטייק טוב. זה יכול להיות סטייק סינטה איכותי או אנטריקוט שמנמן ומיושן היטב, אבל בא לכם לצאת למסעדה. אין בכלל בעיה.להכין סטייק טוב בבית זה לא דבר מסובך, וגם לא כרוך בהרבה מאמץ. כל מה שאתם צריכים הוא להקפיד על כמה כללים פשוטים והסטייק המושלם בדרך אליכם.במדריך זה אתייחס לשימוש במחבת עם שילוב של תנור ולא בשימוש בגריל גז או מנגל פחמים.אני מבטיח שבקרוב אפרסם גם מדריך המתייחס גם לשימוש בגריל ומנגל.הטכניקות שנשתמש בהן להכנת סטייק על מחבת בשילוב של תנור הן כמעט זהות לשימוש שנעשה בגריל גז עם מכסה המאפשר בישול עקיף.…

להמשך קריאהאיך מכינים את הסטייק המושלם

שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול – מתכון קטוגני

מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבולשרימפס מוקפץ בחמאה ושום - פינוק מן הים כשבא לי להתפנק או לפנק את האורחים שלי, עם מנה מיוחדת ברוב המקרים אבחר במנת השרימפס בחמאה, שום ועשבי תיבול. הסיבה פשוטה מאוד. זו מנה טעימה מאוד, עם מעט מרכיבים. קלה ומהירה להכנה, והכי חשוב, זו מנה שתמיד עושה רושם. בקיצור פינוק מן הים.  שרימפס טרי או קפוא? מבחינת טעם, שרימפס טרי עדיף תמיד על שרימפס קפוא.  היתרונות של השרימפס הקפוא הם במחיר הנמוך לעומת שרימפס טרי, וכן בעובדה שאפשר לקנות שרימפס קפוא שהוא כבר נקי ומקולף, מה שחוסך הרבה עבודה. שימו לב! אם…

להמשך קריאהשרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול – מתכון קטוגני

מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל לפני המתכון כמה מילים על נתח הפרגית הפרגית מופיעה לראשונה בספרות חז"ל כמין של מאכל בשרי. על פי האקדמיה ללשון פרגית היא עוף צעיר.אז למה בעצם אנחנו מייחסים את השם פרגית לבשר הירך אשר פורקו ממנו העצמות? התשובה היא, בגלל המסעדן יהודה אווזי, ממסעדת האווזים, שבתרגיל שיווקי מבריק מיתג מחדש את נתח הירך והצמיד לו את השם פרגית. האמת, הצליח לו. השם תפס והנתח של הפרגית או סטייק הפרגית הפך להיות אחד מן הנתחים הנמכרים בישראל. פרגית - נתח עסיסי שקל לעבוד איתו מעבר לעזרה השיווקית של יהודה אווזי, נתח הפרגית זכה לפופולאריות…

להמשך קריאהמתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

מתכונים קטוגנים – דג קטוגני בסגנון תילאנדי עם קרם קוקוס ובוק צ'וי

דג קטוגני בסגנון תילאנדי עם קרם קוקוס ובוק צ’וי אני מאוד אוהב את המתכון של הדג הקטוגני בסגנון תילאנדי. זוהי מנה מצויינת לאותם ימים שאין בהם חשק לאכול בשר. השילוב של הבוק צ'וי, שהוא ירק עם טעם שנע בין חסה לתרד עדין, יחד עם התיבול התילאנדי שפחות מוכר לחך הישראלי מציע מנעד חדש של טעמים ומגוון לנו את התזונה.  לברק קטוגני בסגנון תילאנדי במתכון זה השתמשתי בדג לברק שיש לו טיפה מוצקות יחסית לדגים לבנים אחרים. במידה ולא מצאתם לברק אפשר להחליף אותו בדניס. המתכון והתאמתו לתזונה הקטוגנית המתכון הוא מתכון קטוגני. יחס אבות המזון שבו קרוב ליחס ה- 70 - 25…

להמשך קריאהמתכונים קטוגנים – דג קטוגני בסגנון תילאנדי עם קרם קוקוס ובוק צ'וי

מתכונים קטוגנים – סלט כרוב ירוק בחומץ

סלט קטוגני - סלט כרוב ירוק בחומץ סלט כרוב ירוק של פלאפליות אחד הסלטים האהובים עלי בפלאפליות הוא סלט הכרוב הירוק בחומץ. הוא תמיד דמה בטעמו לכרוב כבוש אך היה לו קצת יותר קראנציות ורעננות של סלט טרי. לסלט הכרוב של הפלאפליות היה שילוב מנצח של טעמים: חמיצות מן החומץ, מתיקות שהגיעה לרוב מתוספת של סוכר, טעם האדמה של הכרוב והשמנוניות של השמן.  הופכים את סלט הכרוב לקטוגני כדי להפוך את סלט הכרוב הירוק למתאים לדיאטה הקטוגנית כל מה שיש לנו לעשות הוא להוציא את הסוכר מן המתכון. מאחר והרגישות שלנו למתוק מתגברת, המתיקות הטבעית של הכרוב מספיקה כדי ליצור את איזון הטעמים…

להמשך קריאהמתכונים קטוגנים – סלט כרוב ירוק בחומץ

מתכון לכנפיים קטוגניות בתיבול מזרחי

מתכון לכנפיים קטוגניות בתנור בתיבול מזרחיכנפי עוף הם נתח נפלא לשימוש בתזונה הקטוגנית. הם מאוד זולות, אפשר לשדך אליהן טעמים שונים והחשוב מכל יש להם את יחסי שומן חלבון הדומים ליחס אותו אנו מחפשים בתזונה. מתכון מהיר וקל לכנפיים קטוגניות המתכון הזה כל כך פשוט וקל שיקח לכם להכין אותו פחות מחמש דקות. כל מה שנשאר זה להכניס לתנור ולהפוך את הכנפיים מידי פעם.  טיפ השף להצלחת המתכון אם תקפידו להבריש את הכנפים מספר פעמים בשומן שנצבר בתחתית התבנית כשהן נצלות העור יפוך להיות קריספי. מתכון לכנפים עוף קטוגניות בתיבול מזרחי דיאטה קטוגנית - מתכונים קטוגנים - כנפי עוף קטוגניות…

להמשך קריאהמתכון לכנפיים קטוגניות בתיבול מזרחי

כרעיים עוף קטוגניות צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף

כרעיים עוף קטוגניות צלויות בתנור עם תבלין גריל עוףאני משלב עוף בתזונה שלי באופן קבוע. מעבר לעובדה שעוף לרוב יותר זול מבשר אדום הוא גם יותר קליל עבורי ממנות בשר אדום שמנות. כרעיים וכנפיים של עוף שנאכלים עם העור הם אידיאלים לתזונה, מבחינת יחס השומן-חלבון-פחמימה שלהם והם גיוון מבורך לתזונה. אפשר גם להשתמש בשאר חלקי העוף הפחות שמנים על ידי הוספה של של שומנים כדוגמת שומן כבש, שמן זית, מיונז או טחינה. תוספת זו משלימה את יחס השומן החסר לחלקים הרזים. כרעיים עוף קטוגניות צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף אני משלב עוף בתזונה שלי באופן קבוע. מעבר לעובדה שעוף…

להמשך קריאהכרעיים עוף קטוגניות צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף

כרובית בתנור מתכון קטוגני

מתכון קטוגני לכרובית צלויה בתנורכרובית היא אחד הירקות האהובים עלי בתזונה מאחר והיא מאוד וורסטילית ואפשר ליצור ממנה המון מנות שונות ומגוונות כדוגמת: פירה כרובית, קוסקוס קטוגני, בסיס לפיצה, כרובית בטחינה וכדומה. הפעם בחרתי בגרסה של כרובית בתנור. כרובית צלויה בתנור הידועה גם בשם כרובית אייל שני המתכון של הכרובית בתנור עשוי לבלבל אתכם. אני לא מתכוון לומר שהוא מסובך, להפך. הסיבה שהוא עלול לבלבל אתכם טמונה בעובדה שמדובר במתכון מאוד פשוט אך הטעם שלו הוא פשוט נפלא. כמה נפלא? תשאלו את אייל שני. אייל שני הפך את מתכון למפורסם וזכה איתו בפרס המנה הטובה לשנת 2018 של ירחון Food & Wine…

להמשך קריאהכרובית בתנור מתכון קטוגני

מתכון קטוגני – שוק חזיר בסגנון איטלקי

מתכון קטוגני - שוק חזיר בסגנון איטלקי בשר לבן מתאים מאוד לתזונה הקטוגניתלמי שלא שומר על כשרות, בשר לבן הוא אלטרנטיבה מצויינת לבשר הבקר, שעולה הרבה יותר. בשר החזיר נחלק לחלקים שמנים ורזים, ממש כמו בקר בשר. בתזונה הקטוגנית נעדיף להתמקד בנתחים השמנים כדוגמת: צלעות (ספריבס), בטן (בייקון), צוואר (סטייק או טחון). בחלקים יותר רזים כגון הקוטלט (סטייק צלע) תכולת השומן יחסית נמוכה אך אם יש לכם קצב רציני שלא מגלח את כל השומן מן הסטייק הסתדרתם. שוק חזיר שוק החזיר נחשב יחסית לנתח זול. הוא עלה לי 25 שקלים לקילו. קחו בחשבון ששוק חזיר הוא אינו נתח נפוץ כמו…

להמשך קריאהמתכון קטוגני – שוק חזיר בסגנון איטלקי