כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק
אם יש משהו שמאוד התגעגעתי אליו, מאז שהתחלתי עם התזונה הקטוגנית (כבר חלפו להן למעלה משש שנים), זה לרטבים מתקתקים ובמיוחד לרוטב הצ'ילי המתוק. מה יותר טעים מערמת כנפיים קריספיות מתקתקות חריפות?
ואז הגיע האללוז
בתור חובב קולינריה ובישול אני חייב להודות שלאורך השנים ניסיתי לייצר תחליף קטוגני לרוטב הצ'ילי המתוק, אך למען האמת הממתיקים שהיו נפוצים באותה התקופה לא ממש סיפקו את התוצאה הרצויה.
האללוז הוא ממתיק רב כוהלי, שאינו גורם לתגובה אינסולינית.
האללוז הוא ממתיק יחסית חדש בשוק. בשנים האחרונות היה אפשר להזמין אותו רק דרך iherb מאחר והיבוא לישראל היה אסור.
ממש לאחרונה ההגבלות הוסרו וכיום ניתן למצוא אללוז של Less & More ושל קטו שף בחנויות טבע.
אללוז קצת פחות מתוק מסוכר רגיל, אך אחד היתרונות שלו לעומת ממתיקים אחרים שבתזונה היא היכולות שלו להתקרמל ממש כמו סוכר. תכונה זו מאפשרת לרוטב להפוך להיות סמיך.
מתכון בשני שלבים להכנת כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק
את המתכון אנחנו מכינים בשני שלבים. בהתחלה נכין את רוטב הצ'ילי ולאחר מכן נשתמש ברוטב שהכנו על מנת להכין את הכנפיים.
זה אומנם שני שלבים וקצת יותר עבודה, אבל תאמינו לי התוצאה שווה את זה.
אל תשכחו הצ'ילי מתוק אבל גם חריף
מי שקובע כמה המתכון הזה יצא חריף זה אתם, על ידי קביעת כמות הצ'ילי בה תשתמשו.
ככלל אצבע שני פלפלי צ'ילי ייתנו לכם רוטב צ'ילי פיקנטי עם חריפות עדינה. שלושה ארבע פלפלי צ'ילי יתנו לכם רוטב חריף ואם זורמת לכם לבה בעורקים אתם יכולים גם ללכת על יותר.
חשוב לקחת בחשבון שהחריפות של הפלפלים משתנה מפלפל לפלפל ומעונה לעונה ולכן קחו זאת ככלל אצבע בלבד.
הסוד להצלחת המתכון הוא בסמיכות של הרוטב
הסוד בהכנת רוטב הצ'ילי המושלם והכנפיים המושלמות טמון ביכולת שלכם להביא אותו לרמת הסמיכות הנכונה בתזמון מושלם עם הזמן שלוקח לכנפיים להיות מוכנות.
זה עניין של למידה וניסוי עם החום של התנור, כמות המים הנכונה שיש להוסיף לרוטב כך שהוא יתקרמל למידה הנכונה ויצפה את הכנפיים עם זיגוג מרשים. אם תוסיםו יותצר מידי מים הרוטב ישאר נוזלי והכנפים לא יהיו עם טעם.
למה להסתפק רק בכנפיים ברוטב צ'ילי?
אין לכם כנפיים אבל יש לכם כרעיים או פרגיות? אין שום בעיה. אתם יכולים להשתמש במתכון הזה עם נתחים שונים של עוף.
השינוי היחיד הוא באורך זמן הבישול שמשתנה על פי סוג הנתח שיש לכם.

כנפי עוף ברוטב צ'ילי מתוק – מתכון קטוגני קל וטעים
Ingredients
- ½1 קילו כנפיים של עוף
- 3 פלפלי צילי הכמות לפי רמת החריפות הרצויה
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- ¼1 כוסות אללוז
- 5 שיני שום
- 2 כוסות מים
- 3 כפות חומץ
- ½ כפית מלח
Instructions
- קוצצים את פלפל הצ'ילי ומסירים את הגרעינים ומעבירים לסיר.
- כותשים את שיני השום ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את הג'ינג'ר הקצוץ, האללוז והמלח.
- מוסיפים את המים והחומץ לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם ומתחיל טיפה להסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול.
- אנחנו רוצים שהרוטב יגיע לרמת סמיכות קלה. הרוטב ימשיך להתצטמצם במהלך אפיית הכנפים, מה שיגרום לו להפוך לסמיך ולצפות את הכנפיים. בסוף בישול הכנפיים אנחנו רוצים שהרוטב יסמיך לרמה של קרמל, שידבק לכנפיים. זה עניין של ניסוי וטעיה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
- מחממים תנור ל 200 מעלות. מסדרים את הכנפיים בתבנית ויוצקים עליהן את רוטב הצ'ילי. מדללים עם כוס מים ומערבבים היטב.
- אופים בתנור כ 40 - 42 דקות. חשוב להפוך את הכנפיים מידי כמה דקות ולצקת עליהן את הרוטב. שימו לב! לקראת סוף האפיה הרוטב שבדפנות התבנית מתחיל להתקרמל ולעלול להישרף. כדי להימנע ממצב זה, אני עובר עם לקקן (מרית) על הדפנות, כל פעם שאני הופך את הכנפיים, ומערבב את הרוטב שנדבק. במידה והרוטב שלכם מתחיל להיות סמיך מידי ונראה שהוא הולך להישרף אפשר להוסיף טיפה מים לתבנית, על מנת לדלל את הרוטב ולערבב היטב.
- מוציאים את התבנית מהתנור. מערבבים היטב את הכנפים ברוטב. ככל שהרוטב מתקרר הוא נהיה סמיך ונצמד לכנפיים ומעניק להן גלייז יפיפה.
- מעבירים לכלי הגשה ובתאבון.