כרעיים עוף קטוגניות צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף
אני משלב עוף בתזונה שלי באופן קבוע. מעבר לעובדה שעוף לרוב יותר זול מבשר אדום הוא גם יותר קליל עבורי ממנות בשר אדום שמנות.
כרעיים וכנפיים של עוף שנאכלים עם העור הם אידיאלים לתזונה, מבחינת יחס השומן-חלבון-פחמימה שלהם והם גיוון מבורך לתזונה.
אפשר גם להשתמש בשאר חלקי העוף הפחות שמנים על ידי הוספה של של שומנים כדוגמת שומן כבש, שמן זית, מיונז או טחינה. תוספת זו משלימה את יחס השומן החסר לחלקים הרזים.
כרעיים עוף קטוגניות צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף
אני משלב עוף בתזונה שלי באופן קבוע. מעבר לעובדה שעוף לרוב יותר זול מבשר אדום הוא גם יותר קליל עבורי ממנות בשר אדום שמנות.
כרעיים וכנפיים של עוף שנאכלים עם העור הם אידיאלים לתזונה, מבחינת יחס השומן-חלבון-פחמימה שלהם והם גיוון מבורך לתזונה.
אפשר גם להשתמש בשאר חלקי העוף הפחות שמנים על ידי הוספה של של שומנים כדוגמת שומן כבש, שמן זית, מיונז או טחינה. תוספת זו משלימה את יחס השומן החסר לחלקים הרזים.
אפשר גם להשתמש בשאר חלקי העוף הפחות שמנים על ידי הוספה של של שומנים כדוגמת שומן כבש, שמן זית, מיונז או טחינה. תוספת זו משלימה את יחס השומן החסר לחלקים הרזים.מתכון קל ומהיר להכנה
אין מנה יותר פשוטה להכנה ויותר טעימה כמו עוף בגריל. כל מה שצריך לעשות הוא לערבב תבלינים, למרוח ולאפות בתנור. התוצאות תמיד מהממות. זו גם הסיבה שהמתכון הזה הוא אחד מן האהובים עלי.
תבדקו את תערובת גריל עוף שלכם
חשוב לשים לב כי בחלק מתערובות גריל העוף יש סוכר והרבה פחמימות.
בחלק מחנויות התבלינים אפשר למצוא תערובות גריל עוף ללא סוכר.
אפשר גם כמובן להכין בבית תבלין גריל. תערובת הבסיס תהייה פפריקה מתוקה, אבקת שום, אבקת בצל, צ’ילי ומלח. מפה מתחילים השינויים והשדרוגים השונים שיכולים לכלול אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, וכדומה.
במידה ולא הסתדרתם ואתם נאלצים להשתמש בתבלין קנוי השתמשו במעט ככל האפשר.
שימוש בשמנים והתזונה הקטוגנית
במתכון אני משתמש בשמן קנולה לטיגון הקציצות.
שמן קנולה נחשב שמן זרעים. שמני זרעים נחשבים כשמנים כפחות בריאים, אך הם לא יפגעו לכם בקטוזיס. אתם יכולים לקרוא עוד על נושא שמני הזרעים פה.
אם אתם מקפידים ולא משתמשים בשמעי זרעים אתם יכולים להחליף את שמן הקנולה בשמן זית או בשמן MCT.
כרעיים עוף צלויות בתנור עם תבלין גריל עוף
Keto-ExperienceIngredients
- 5 - 6 כרעיים – פולקע מפורק מן הכרע.
- 3 - 4 כפות תבלין גריל עוף
- ½ כוס שמן
Instructions
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- שמים בקערה את השמן ותבלין הגריל. מערבבים להווצרות מישחה סמיכה.
- בעזרת מברשת מברישים את תערובת השמן ותבלין הגריל על העוף.
- הופכים את העוף ומברישים את התערובת התיבול על הצד השני של העוף.
- מעבירים את העוף לתבנית כאשר העור למעלה ומכניסים את התבנית לתנור.
- אחרי 25 דקות של אפייה הופכים את העוף וממשיכים לאפות אותו.
- אחרי 15 – 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף.משתמשים במברשת ומברישים את את העוף עם המיצים שהצטברו בתחתית התבנית. הדבר מוסיף טעמים וקריספיות לעור. ממשיכים לאפות את העוף.
- אחרי כ- 55 דקות עד שעה של אפיה העוף מוכן. מכיוון שלא כל התנורים שווים בעוצמת החום ולא כל חתיכות העוף בגודל שווה לכן, כדי לא לייבש את העוף, חשוב לבדוק אם העוף מוכן סביב ה- 55 דקות מתחילת האפיה. אם העוף עדיין לא מוכן מוסיפים עוד כמה דקות.
- שיטה נחמדה לבדוק אם העוף מוכן: בפולקע יש חתיכת בשר קטנה בצד. כשמנסים למשוך אותה החוצה, אם היא יוצאת בקלות זה סימן שהעוף מוכן.