פלפל ממולא קטוגני
פלפל ממולא הוא אחד מן המאכלים האהובים עלי ולכן החלטתי שאני צריך למצוא דרך להתאים את המתכון לתזונה הקטוגנית.
כרובית – תחליף מושלם לאורז
כרובית התגלתה כפתרון המושלם להחלפת האורז בפלפלים הממולאים. הכרובית מאפשרת למילוי הבשר להישאר אוורירי ממש כמו בפלפל ממולא רגיל.
על המנת להכין את הכרובית לשימוש עלינו לטחון אותה לפירורים במעבד מזון ולאחר מכן לייבש אותה על מחבת יבשה.
חישובים והתאמות של המתכון לתזונה
המתכון הוא מתכון קטוגני, אין בו דברים האסורים בתזונה, אך הוא מכיל פחמימות המגיעות מן הירקות והתבלינים, אך עדיין עומד תחת הגבלת הפחמימה היומית.
אתם יכולים לצמצם את כמות הפחמימות במתכון על ידי השמטה של מרכיבים או הפחתה של כמויות של מרכיבים כדוגמת הבצל, הכרובית, השמיר, כמות ה-Mutti וכדומה.
הפלפל עצמו תורם לנו כשש גרם פחמימה. אם לא תאכלו אותו או רק חלק ממנו תוכלו לחסוך כמה גרם פחמימה נוספים.
שחקו עם הכמויות עד שתגיעו לשילוב הנכון מבחינתכם, כזה שישמור על הטעם ויעלה הכי פחות מבחינת הפחמימות.
כמה מילים על מאכלים עם רוטב
הבסיס של הרוטב עשוי מ- Mutti (רסק עגבניות מבושל ומסונן) מדולל במים ותבלינים.
Mutti מכיל 5.1 גרם פחמימה ל 100 מ"ל. ככל שתשתמשו ביותר Mutti כך תקבלו רוטב יותר סמיך עם טעם של עגבניות אך גם כמות הפחמימות שבמנה תעלה. הסוד הוא למצוא את נקודת האיזון.
חשוב לזכור כי שמבשלים אוכל ברוטב אנו מתייחסים לפחמימות שברוטב כחלק מספירת הפחמימות במנה.
הרוטב במנה נועד בעיקר כדי לבשל את הפלפלים ולא על מנת להוות רוטב למנה.
המילוי של הפלפל מוקף בבשרו של הפלפל שחוצץ בינו לבין עיקר הרוטב, כך שאנו פחות צורכים את הרוטב.
חלוקת המנה למנות הגשה
ממתכון זה אתם אמורים לקבל כ- 8 – 10 פלפלים, תלוי בגודל הפלפלים (וגודל הסיר שלכם). מנת הגשה היא פלפל אחד.
חישוב הערכים מתייחס לכל התבשיל, כולל הרוטב, ועליכם לחלק את הערכים התזונתיים לפי כמות מנות ההגשה שיצאו לכם בפועל.
אם עשיתם 10 פלפלים, פלפל אחד יכיל כ- 15.6 גרם פחמימה לפני הפחתת סיבים, ואם עשיתם שמונה הרי שפלפל אחד יכיל כ-19.5 גרם פחמימה לפני הפחתת סיבים. זה כמובן בהנחה שאכלתם את מעטפת הפלפל וחלק מן הרוטב.
פלפל ממולא קטוגני
Keto-ExperienceIngredients
- 10 פלפלים גדולים ויפים למילוי
- 350 גרם כרובית
- 1 קילו בשר טחון שמן
- 2 צרורות שמיר
- 1.5 בצל
- 2 שיני שום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח לפי טעם
- 3 כפות שמן זית
- 1 בקבוקים Mutti
- 2 כפות רכז עגבניות של Mutti
- מים לדילול הרוטב.
Instructions
הכנת המילוי
- קוצצים את הבצל לקוביות.
- שמים 2 כפות שמן זית במחבת ומחממים.
- מטגנים את הבצל ומביאים להזהבה מלאה ועמוקה. מתחילים בלהבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה חלשה. מערבבים מידי פעם שהבצל לא יישרף. התהליך לוקח כ 30 דקות ובזמן הזה אנו מכינים את שאר המרכיבים.
- מפרקים את הכרובית לפרחים.
- מעברים את פרחי הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים את הפרחים לגרגירים קטנים כמו של קוסקוס. אם כמות הכרובית גדולה עדיף לעשות את זה בשני סבבים ולא להעמיס את הקערה של מעבד המזון.
- מעבירים את פרורי הכרובית למחבת רחבה. לא מוסיפים שמן אלא המחבת צריכה להיות להיות יבשה.מתחילים לאדות את הכרובית על להבה גדולה תוך כדי בחישה מתמדת של הכרובית כעשר דקות.
- הסימן לכך שהכרובית מוכנה הוא שהיא מתחילה להידבק למחבת. כאשר יופיעו על המחבת אזורים שהכרובית מתחילה להידבק אליהם זה הזמן להוריד את הכרובית מן האש לקערה ולתת לה להתקרר. ערבוב של הכרובית מידי פעם עוזר לה להתקרר.
- שמים את הבשר בקערה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן.
- מוסיפים את הכרובית המאודה.
- מפרידים את הגבעולים מן השמיר וקוצצים אותו.
- מוסיפים את השמיר
- מוסיפים את התבלינים.מערבבים היטב את המילוי עד שהוא נהייה אחיד. שימו לב! הבצל והכרובית יכולים להיות חמים ולכן יש להיזהר כדי לא לקבל כוויה.
- במידה ואתם רוצים טעם יותר חזק של עגבניות אתם יכולים להוסיף לתערובת כמה כפות של רכז Mutti.טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מילוי הפלפל
- חותכים כל פלפל לרוחב כסנטימטר מתחת לגבעול הירוק. נוצרים לנו מעין כוס ומכסה.בעזרת סכין מסירים את גוש הזרעים מתחתית המכסה ומנקים מזרעים. בעזרת האצבעות שולפים החוצה מן הפלפל את הממברנות הלבנות ומנקים שאריות של זרעים. חוזרים על הפעולה עם כל הפלפלים.
- לוקחים גוש של עיסת המילוי ודוחסים אותו לתוך הפלפל עד שהפלפל מלא. סוגרים את הפלפל עם המכסה שלו.
- שופכים כף שמן זית לתחתית סיר רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים.
- מסדרים את הפלפלים הממולאים, אחד ליד השני, בעמידה בסיר אחד.
- בקערה מדללים את ה- Mutti עם מים. מתבלים במלח ובמידת הצורך מאזנים חמיצות עם טיפה סוכרלוז נוזלי. יוצקים את הרוטב לסיר עד שהוא מכסה את הפלפלים.
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מחלישים את האש לרמה של ביעבוע עדין. מבשלים כשעה וחצי. הפלפל מוכן.