You are currently viewing פשטידת פטריות ובצל קטוגנית

פשטידת פטריות ובצל קטוגנית

פשטידת פטריות ובצל קטוגנית

מי אמר שקטוגנים לא יכולים לאכול פשטידות?

בתזונה הקטוגנית קשה מאוד למצוא מאפים שבאמת נותנים לך את התחושה של מאפה אמיתי. זה אולי קשה אך הנה מצאתם.

הפשטידה הזו כל כך מוצלחת שגם מי שלא בתזונה אוכל אותה בהנאה. את הפשטידה אפשר לאכול חמה (רצוי) או קרה.

פשטידה קטוגנית - פתרון נפלא

אני מאוד אוהב לשלב פשטידות בתזונה שלי מידי פעם. מעבר לעובדה שפשטידה זה דבר מאוד טעים, פשטידה היא פתרון נפלא ומרשים לאירוח של חברים ומשפחה או כמשהו להביא שהולכים להתארח.

פשטידה היא מצוינת כאוכל לקחת לעבודה או כשאתם יוצאים לטיול, או פשוט משהו טעים לאכול כשלא בא לכם לאכול בשר.

פשטידת פטריות קטוגנית

פשטידת הפטריות והבצל מותאמת לעקרונות הדיאטה הקטוגנית. אומנם יש בה פחמימות מן הירקות, מוצרי החלב השמנים וקמח השקדים אך אין בה רכיבים האסורים בתזונה.

חשוב לציין כי הפשטידה מכילה הרבה מאוד קלוריות ולכן לא מומלץ לאכול אותה על בסיס קבוע, במיוחד אם אתם מבצעים דיאטה קטוגנית, אלא לשמור אותה לאירועים מיוחדים, טיולים או אותם מצבים שבהם אין איך להסתדר עם אוכל ואתם צריכים לקחת אתכם משהו לאכול.

חישוב הערכים לפי אתר כפית

התאמת הפשטידה לתזונה שלכם

את הפשטידה אנו מחלקים לשש מנות שכל אחת מהן מכילה כ- 7.8 גרם פחמימה.

אתם יכולים להתאים את המתכון של הפשטידה לפי רמת ההקפדה שלכם על כמות הפחמימות, על ידי הצמצום בשימוש בבצל שהוא אחד מן התורמים הגדולים לכמות הפחמימות.

פשטידה קטוגנית בסיס נפלא לפשטידות אחרות

מתכון הבסיס של הפשטידה יכול לשמש אתכם כדי ליצור פשטידות קטוגניות שונות.

אפשר להחליף את מרכיבי המילוי של הפשטידה במילוי אחר כדוגמת פשטידת קישואים, פשטידת כרובית, פשטידת פלפלים חריפים מעושנים ובייקון וכדומה.

אפשר לשחק עם סוגים שונים של גבינות ולהעניק לפשטידה טעמים אחרים כדוגמת צ'דר, גאודה, אמנטל, קשקבל וכדומה.

פשטידה קטוגנית

פשטידת פטריות ובצל קטוגנית

Keto-Experience
פשטידת פטריות ובצל קטוגנית
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מאפים, תוספת
Cuisine דיאטה קטוגנית, מטבח ים תיכוני
Servings 6
Calories 440 kcal

Ingredients
  

חומרים לבלילה:

  • 5 ביצים.
  • 2 כפות גבינת שמנת 30% נקייה או עם עשבי תיבול.
  • 400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת של גד (עטיפה כחולה).
  • 3 כפות קמח שקדים.

חומרים למילוי:

  • 80 גרם חמאה.
  • 2 חבילות פטריות שמפניון טריות חתוכות לפרוסות.
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (לא חובה - שימו כמות המתאימה לתזונה שלכם).
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה.
  • ¼ - ½ כפית אגוז מוסקט טחון - לפי הטעם שלכם.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

Instructions
 

מכינים את המילוי:

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
    פשטידה-קטוגנית-קוצצים-את-הבצל
  • חותכים את הפטריות לפרוסות.
    פשטידה-קטוגנית-קוצצים-את-הפטריות
  • ממיסים את החמאה במחבת
    פשטידה-קטוגנית-ממיסים-חמאה
  • מאדים את הבצל על אש בינונית עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף.
    מתכון-קטוגני-לשרימפס-בחמאה-ושום
  • מגבירים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים את הפטריות והבצל.
    לאחר כמה דקות הפטריות יפרישו נוזלים. זה בסדר. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים.
    פשטידה קטוגנית מאדים את הפטריות והבצל כמה דקות
  • מוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים ומבשלים לדקה.
    פשטידה קטוגנית מוסיפים שמנת מתוקה
  • מתבלים באגוז המוסקט. טועמים ומתקנים את התיבול.
  • ממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהשמנת מצטמצמת והתערובת נהיית סמיכה. מקפידים שהשמנת לא תגיע לרתיחה (עלולה להתפרק). כשהתערובת סמיכה, מסירים מן האש.
    פשטידה קטוגנית השמנת הצטמצמה
  • נותנים לתערובת להתקרר קצת. מערבבים מדי פעם לעזור לה להתקרר.

מכינים את הבלילה:

  • טורפים היטב את הביצים.
    פשטידה קטוגנית ביצים
  • מוסיפים את גבינת השמנת, טורפים היטב עד שהשמנת מתאחדת עם תערובת הביצים.
    פשטידה קטוגנית מוסיפים גבינת שמנת
  • מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לתערובת כ- 300 גרם מוצרלה ומערבבים.

מרכיבים את הפשטידה

  • לאחר שתערובת המילוי הצטננה מעט מוסיפים אותה לתערובת המילוי ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • משמנים תבנית מלבנית בגודל 20 על 25 ויוצקים לתוכה את התערובת.
  • מפזרים את שארית הגבינה מעל התערובת.
  • מעברים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות. בודקים אם הפשטידה מוכנה על ידי נעיצה של סכין ובדיקה שהוא יוצא יבש.
  • במידה והפשטידה עדיין לא מוכנה והשכבה העליונה כבר מאוד זהובה ואתם מפחדים שתשרף, כסו את הפשטידה בנייר כסף והמשיכו לאפות עוד כמה דקות.
Keyword מתכונים קטוגנים, פשטידה, פשטידת פטריות

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. מאיה

    5 stars
    קצת אלתרתי.. עם הגבינות והשמנת של פעם
    במקום שמנת מתוקה.
    והוספתי עוד כף קמח שקדים. יצא מעולה!

  2. סוני

    האם קמח חומוס מכיל פחמימות והאם מיתן להחליפו עם קמח השקדים?

    1. Keto-Experience

      היי סוני.

      קמח חומוס לא בתזונה ולכן התשובה שאי אפשר להחליף.

  3. בינה

    מתכון מצוין רק גבינה מגורדת מכל סוג שהוא באריזה יש בה קמח למנוע לחות והיווצרות גושים לכן עדיף להכין לבד או לקנות במעדניה שמכינים במקון

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.