מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול
שרימפס מוקפץ בחמאה ושום - פינוק מן הים
כשבא לי להתפנק או לפנק את האורחים שלי, עם מנה מיוחדת ברוב המקרים אבחר במנת השרימפס בחמאה, שום ועשבי תיבול.
הסיבה פשוטה מאוד. זו מנה טעימה מאוד, עם מעט מרכיבים. קלה ומהירה להכנה, והכי חשוב, זו מנה שתמיד עושה רושם. בקיצור פינוק מן הים.
שרימפס טרי או קפוא?
מבחינת טעם, שרימפס טרי עדיף תמיד על שרימפס קפוא.
היתרונות של השרימפס הקפוא הם במחיר הנמוך לעומת שרימפס טרי, וכן בעובדה שאפשר לקנות שרימפס קפוא שהוא כבר נקי ומקולף, מה שחוסך הרבה עבודה.
שימו לב! אם אתם קונים שרימפס קפוא אל תקנו בטעות את השרימפס המבושל (Cooked), אלא את הלא מבושל (Raw). למתכון הזה מומלץ לקנות את הגרסה שבה משאירים את הזנב לא מקולף.
התאמת המתכון לתזונה הקטוגנית
למרות שבמנה יש פחמימות היא מתאימה לדיאטה הקטוגנית ועומדת במסגרת הפחמימה הימיות כפי שמפורט למטה.
השרימפס אינו נחשב שומני. הוא מורכב מ- 88% וכ- 12% שומן. רוב השומן במנה מגיע מן החמאה שהיא מקור מצוין לשומן מן החי. סביר להניח שלא תאכלו את כל החמאה שבמתכון. קחו זאת בחשבון.
בצל - המנה מכילה בצל. בצל מותר בתזונה אך הוא יחסית פחממתי. אם אתם רוצים אתם יכולים להפחית בכמות הבצל או להוציאו מן המנה, קחו בחשבון שהבצל מוסיף הרבה לטעמה של המנה ושווה להשתמש בו.
יין - במתכון אני משתמש במעט יין לבן יבש. בתזונה הקטוגנית אפשר מידי פעם לשתות יין ולבשל עם יין (אפשר לקרוא על זה יותר פה). בכוס יין יש כ- 2 - 3 גרם פחמימה.
חישוב הערכים של המתכון
מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול
Keto-ExperienceIngredients
- 500 גרם שרימפס טרי או קפוא נקי, מקולף למעט הזנב.
- 1 בצל קצוץ לקוביות.
- 3 שיני שום קצוצות.
- ¼ צרור פטרוזילה קצוצה.
- 120 גרם חמאה.
- ⅓ כוס יין לבן יבש.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
Instructions
- במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
- כשהחמאה חמה מוסיפים את הבצל למחבת ומאדים כחמש דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומאדים כשתי דקות נוספות.
- מוסיפים את השרימפס למחבת מערבבים. ומתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את השרימפס עוד כארבע דקות. לערבבב מידי פעם.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מבשלים כדקה.
- מוסיפים את היין למחבת ומערבבים. מבשלים את השרימפס כשתי דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.
- שיטה מצוינת לבדוק אם השרימפס מוכן היא לתפוס את השרימפס ולמשוך ממנו את שריון הזנב. אם בשר השרימפס נשלף בקלות ובשלמות מן השריון, השרימפס מוכן.במידה והשרימפס לא יוצא בקלות או שחלק ממנו נשאר בשריון, ממשיכים לבשל את השרימפס עוד דקה או שתיים נוספות.