כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות
אני מאוד אוהב את המטבח האיטלקי מאחר והוא מאוד דומה בחומרי הגלם למטבח הארץ ישראלי.
קל מאוד להתאים מנות איטלקיות לתזונה הקטוגנית מאחר והמנות משלבות הרבה מרכיבים המותרים בתזונה כדוגמת בשר, ירקות, גבינות וכדומה.
אחד המתכונים האהובים עלי מן המטבח האיטלקי, הוא רוטב הבולונז הקטוגני (המתכון יעלה בקרוב).
סוד הרכות של כדורי הבשר
כדורי הבשר במתכון זה יצאו לכם אווריריים ורכים שפשוט כיף לאכול. הסוד שעוזר לנו ליצור את האווריריות של כדורי הבשר (הוא גם מעולה לקציצות) הוא השימוש בקישוא מגורר וסחוט. הקישוא נותן לבשר אווריריות נפלאה.
טיגון כדורי הבשר
במתכון אני מטגן את כדורי הבשר לפני הכנסתם לרוטב. אני ממליץ לכם שלא לדלג על שלב זה. הטיגון מוסיף טעם נפלא (אפקט מייארד) ומייצב את כדורי הבשר כך שלא יתפרקו ברוטב.
חישובים והתאמות של המתכון לתזונה
המתכון הוא מתכון קטוגני, אין בו דברים האסורים בתזונה, אך הוא מכיל פחמימות המגיעות מן הירקות והתבלינים.
אתם יכולים לצמצם את כמות הפחמימות במתכון על ידי השמטה או הפחתה של מרכיבים כדוגמת הבצל, כמות ה-Mutti וכדומה.
מומלץ להשאיר את כמות הקישוא כמו שהיא מאחר והוא אחראי על האווריריות של כדורי הבשר.
כמה מילים על מאכלים עם רוטב
הבסיס של הרוטב עשוי מ- Mutti (רסק עגבניות מבושל ומסונן) מדולל במים ותבלינים.
Mutti מכיל 5.1 גרם פחמימה ל 100 מ"ל. ככל שתשתמשו ביותר Mutti כך תקבלו רוטב יותר סמיך עם טעם של עגבניות אך גם כמות הפחמימות שבמנה תעלה. הסוד הוא למצוא את נקודת האיזון.
חשוב לזכור כי שמבשלים אוכל ברוטב אנו מתייחסים לפחמימות שברוטב כחלק מספירת הפחמימות במנה, אך בכל זאת, אם תתמקדו בכדורי הבשר ולא תנגבו את הרוטב (עם הכף) הרי שתצליחו להפחית טיפה את כמות הפחמימות.
חלוקת המנה למנות הגשה
ממתכון זה אתם אמורים לקבל כ- 30 כדורי בשר, תלוי בגודל הכדורים שתגלגלו. מנת הגשה היא 5 – 6 כדורי בשר.
חישוב הערכים מתייחס לכל התבשיל ועליכם לחלק את הערכים התזונתיים לפי כמות מנות ההגשה.
כדורי בשר קטוגנים ברוטב עגבניות
Keto-ExperienceIngredients
- 1.2 ק"ג בשר בקר טחון שמן
- 1 בצל
- 2 קישואים
- 400 מ"ל רסק עגבניות Mutti `
- 400 מ"ל מים
- 1 ביצה
- 50 גרם עלי פטרוזיליה (ללא הגבעול) קצוצים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות.
- שמן זית לטיגון
- ½ כפית אורגנו (אם רוצים)
Instructions
הכנת הרוטב
- אפשר להכין את הרוטב לפני שאתם מתחילים בהכנת כדורי הבשר, או אחרי השלב שבו גלגלתם את כדורי בשר, לפני שלב הטיגון. מה שחשוב הוא לתת לרוטב לפחות 10 - 15 דקות של בישול לפני הוספת כדורי הבשר לרוטב. ככל שתבשלו את הרוטב יותר זמן, כך הוא יצליח לפתח טעמים יותר עמוקים.
- שמים בסיר 2 - 3 כפות שמן זית ומחממים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מטגנים את השום כדקה או שתיים עד שמריחים ריח נעים של שום. להיזהר שהשום לא יישרף.
- כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את ה- Mutti בזהירות (עלול להשפיץ) ומדללים את הרוטב בכמות שווה של מים. מוסיפים מלח, פלפל שחור וממתיק שבתזונה (אני משתמש בסוכרלוז נוזלי) לפי הטעם. אם החלטתם להוסיף את האורגנו זה השלב.מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים בביעבוע עדין תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לזמן שבו נוסף את כדורי הבשר. לפני הוספת כדורי הבשר טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
הכנת כדורי הבשר
- שמים את הבשר בקערה.
- מגררים את הקישואים בחורים הקטנים של הפומפיה. סוחטים את הנוזלים מן הקישוא המגורר. מעבירים לקערה.
- מקלפים את הבצל ומגררים אותו בפומפיה על החורים הגדולים. סוחטים את הנוזלים מן הבצל. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצה ואת התבלינים.
- מסירים את העלים של הפטרוזיליה מן הגבעולים וקוצצים את הפטרוזיליה.מוסיפים את הפטרוזיליה לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. הלישה תעזור לעיסה להדבק ולכן חשוב ללוש את התערובת היטב.
- מרטיבים את הידיים במים, מוציאים מהקערה כמות של בשר בגודל של כדור פינג פונג ומגלגלים היטב עד לקבלת כדור עגול ואחיד. חוזרים על התהליך עד שכל הכדורים מוכנים.
- מחממים שמן זית במחבת.
- מטגנים את כדורי הבשר מכל הצדדים עד שהם מקבלים הזהבה קלה.
- מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות. מוודאים שהרוטב מכסה את הכדורים. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. אם אתם רוצים רוטב יותר סמיך ועגבנייתי אתם יכולים להוסיך עוד Mutti במקום מים, אך יש להוסיף זאת לחישוב. מביאים לרתיחה. מחלישים את האש לביעבוע עדין ומבשלים כ 45 דקות. מידי כמה דקות מערבבים בזהירות את הסיר כדי שהרוטב לא ידבק לתחתית וישרף.
- לאחר 45 דקות מוצאים כדור אחד ובודקים אם הוא רך ואוורירי. במידה ולא מבשלים עוד כמה דקות נוספות. מעבירים את כדורי הבשר לצלחת הגשה.
תודה על המתכון הנפלא הזה. הפך להיות מנה קבועה אצלנו וכולם אוהבים מאוד, גם לא קטוגנים (-: