You are currently viewing כרובית בתנור מתכון קטוגני

כרובית בתנור מתכון קטוגני

מתכון קטוגני לכרובית בתנור

כרובית היא אחד הירקות האהובים עלי בתזונה מאחר והיא מאוד וורסטילית ואפשר ליצור ממנה המון מנות שונות ומגוונות כדוגמת: פירה כרובית, קוסקוס קטוגני, בסיס לפיצה, כרובית בטחינה וכדומה. הפעם בחרתי בגרסה של כרובית בתנור.

כרובית בתנור הידועה גם בשם כרובית אייל שני

המתכון של הכרובית בתנור עשוי לבלבל אתכם. אני לא מתכוון לומר שהוא מסובך, להפך. הסיבה שהוא עלול לבלבל אתכם טמונה בעובדה שמדובר במתכון מאוד פשוט אך הטעם שלו הוא פשוט נפלא.

כמה נפלא?

תשאלו את אייל שני. אייל שני הפך את מתכון למפורסם וזכה איתו בפרס המנה הטובה לשנת 2018 של ירחון Food & Wine Magazine. 

סוד ההצלחה של המתכון - איכות חומרי הגלם

מי אמר שמתכונים מדהימים חייבים להיות עשויים מחומרי גלם יקרים שעולים מאות שקלים. המתכון הזה מוכיח בדיוק ההפך. איך אפשר לייצר אוכל גורמה עם מרכיבים פשוטים וזולים.

מאחר והמתכון מתבסס על שלושה חומרי גלם, סוד ההצלחה שלו נשען על איכות חומרי הגלם. לכן אנחנו מקפידים ככל האפשר להשתמש בחומרי גלם האיכותיים ביותר שאנחנו יכולים להשיג.

כרובית בתנור קטוגנית - מתכון קל להכנה

ההכנה של מתכון הכרובית הקטוגנית הוא כל כך קל להכנה. חולטים את הכרובית במי מלח רותחים, מעבירים לתבנית, מורחים קצת שמן זית ולתנור.

גיוונים למתכון הכרובית הקטוגנית

אפשר להוסיף שום כתוש לתערובת השמן על מנת להעניק לכרובית ניחוח של שום. אם תשרו את השום בשמן לפני הבישול השמן יספוג יותר את טעם השום וטעמו יהיה יותר מורגש.

מתכון קטוגני לכרובית-צלוייה-בתנור

כרובית צלויה בתנור

Keto-Experience
כרובית צלוייה בתנור
Prep Time 3 minutes
Cook Time 35 days
Total Time 35 days 3 minutes
Course טבעוני, צמחוני, תוספות
Cuisine מטבח ארץ ישראלי
Servings 4
Calories 174 kcal

Ingredients
  

  • 1 כרובית רעננה וטריה
  • שמן זית איכותי
  • מלח ים אטלנטי
  • מים

Instructions
 

  • מחממים תנור ל 210 מעלות.
    מתכון קטוגני כרובית-צלוייה-בתנור-חומרי-גלם
  • ממלאים סיר גדול שיכול להכיל את הכרובית במים וממליחים עם 2 כפות מלח ים אטלנטי.
    מביאים את המים לרתיחה.
  • כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים אותה כ- 10 דקות כשהסיר מכוסה. אם המים לא מכסים את כל הכרובית הופכים אותה לאחר כ- 5 דקות.
    מתכון קטוגני - כרובית צלויה בתנור
  •  לאחר כ 8 דקות בודקים מה מצב הכרובית. אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך קלות. אבל לא יותר מידי. 
    לוחצים על הכרובית עם האצבע או כף מעץ. אם הכרובית עדיין לא התרככה נותנים לה עוד דקה או שתיים נוספות של בישול.
  • כשהכרובית התרככה מסננים את המים. נותנים לכרובית לשחרר אדים כשתים שלוש דקות. טועמים חתיכה קטנה של הכרובית על מנת לבדוק אם היא מספיק מלוחה. אם חסרה לכרובית מליחות נשלים אותה בשלב הבא. מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה.
  • מברישים את הכרובית עם שמן הזית. אם לכרובית היתה חסרה מליחות ממליחים אותה עם עוד טיפה מהמלח ים האטלנטי. 
  • מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ 25 - 30 דקות עד שהכרובית מזהיבה. 
Keyword כרובית, כרובית אייל שני, כרובית בתנור, כרובית צלוייה

לפוסט הזה יש תגובה אחת

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.