You are currently viewing מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

לפני המתכון כמה מילים על נתח הפרגית

הפרגית מופיעה לראשונה בספרות חז"ל כמין של מאכל בשרי. על פי האקדמיה ללשון פרגית היא עוף צעיר.

אז למה בעצם אנחנו מייחסים את השם פרגית לבשר הירך אשר פורקו ממנו העצמות? 

התשובה היא, בגלל המסעדן יהודה אווזי, ממסעדת האווזים, שבתרגיל שיווקי מבריק מיתג מחדש את נתח הירך והצמיד לו את השם פרגית. האמת, הצליח לו. השם תפס והנתח של הפרגית הפך להיות אחד מן הנתחים הנמכרים בישראל.

פרגית - נתח עסיסי שקל לעבוד איתו

מעבר לעזרה השיווקית של יהודה אווזי, נתח הפרגית זכה לפופולאריות הרבה שלו בזכות היותו נתח שקל מאוד לעבוד איתו. הוא נשאר עסיסי גם בבישול ארוך ואינו מתייבש בקלות כמו חזה העוף. 

עובדה זו הופכת את נתח הפרגית אידאלי לצליה על הגריל, אפיה בתנור או צלייה על המחבת.

מתכון לסטייק פרגית קטוגני

כמה דקות של עבודה ויש לכם סטייק פרגית קטוגני נפלא

האמת המתכון של סטייק הפרגית הקטוגני הוא כל כך מהיר וקל להכנה שלא תאמינו. כמה דקות עבודה ויש לכם מנה נפלאה, טעימה ומתאימה לתזונה הקטוגנית.

המתכון והתזונה הקטוגנית

נתח הפרגית נחשב כנתח לא שמן (כ70% חלבון ו- 30% שומן) ולכן אנו צריכים להעלות לו את אחוזי השומן על ידי הוספה של שומן ממקור חיצוני. 

הפרגית מקבלת תוספת שומן מן השמן שבו אנו מטגנים אותה ונספג במנה. 

בנוסף אם נאכל את המנה עם טחינה או סלט ירקות מתובל בשמן זית, אומנם נוסיף למנה קצת פחמימות, אך נעלה את אחוזי השומן של הארוחה.

פירוט-ערכים סטייק פרגית קטוגני

הערה לגבי תערובות גריל עוף

חשוב לשים לב כי בחלק מתערובות גריל העוף יש סוכר והרבה פחמימות.

בחלק מחנויות התבלינים אפשר למצוא תערובות גריל עוף ללא סוכר.

אפשר גם כמובן להכין בבית  תבלין גריל. תערובת הבסיס תהייה פפריקה מתוקה, אבקת שום, אבקת בצל, צ’ילי ומלח. מפה מתחילים השינויים והשדרוגים השונים שיכולים לכלול אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, וכדומה.

במידה ולא הסתדרתם ואתם נאלצים להשתמש בתבלין קנוי השתמשו במעט ככל האפשר. 

שימוש בשמנים במתכון

במתכון אני משתמש בשמן קנולה. שמן קנולה לא יפגע לכם בקטוזיס, אך חשוב לדעת ששמן קנולה ושמני זרעים אחרים מכילים אומגה 6. 

אומגה 6 חיונית לנו, אך צריכה מרובה שלה גורמת לדלקתיות בגוף. התזונה הקטוגנית היא אנטי דלקתית כך שיש סתירה בין המטרות. 

אם אתם מקפידים ונמנעים משמנים צמחיים תוכלו להחליף אותו בשמן זית או שמן MCT.

טיפ קטן לסיום

לעיתים רבות במהלך הפרדת נתח הפרגית מן העצמות נותרים שבבים קטנים של עצם וסחוס בבשר הפרגית. ההמלצה שלי היא לעבור במישוש על כל נתח ונתח ובמידת הצורך להסיר את השאריות עם סכין חדה. 

סטייק פרגית קטוגני ניקוי
מתכון-לסטייק-פרגית-קטוגני

מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל

Keto-Experience
מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל
Prep Time 3 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 18 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי
Servings 6
Calories 290 kcal

Ingredients
  

  • 6 - 8 יחידות סטייק פרגית
  • 2 - 3 כפות תבלין גריל
  • 5 - 6 כפות שמן קנולה או שמן זית או שמן MCT, לפי העדפה.

להגשה:

  • 2 - 3 כפות טחינה

Instructions
 

  • מסדרים את הפרגית על קרש חיתוך.
  • מתבלנים עם תבלין הגריל כך שכל הפרגית מכוסה.
  • הופכים את הפרגיות לצד השני.
  • חוזרים שוב על תהליך התיבול.
  • מחממים את השמן במחבת רחבה.
  • מנערים מן הפרגיות את עודפי התבלין ומעבירים לטיגון במחבת. במידה ואין מספיק מקום לכל הפרגיות מטגנים בשני סבבים. מומלץ לנקות את המחבת ולהחליף שמן בין הסבבים, אך לא חובה.
  • מטגנים את הפרגית כשתי דקות על צד אחד.
  • הופכים את הפרגית ומטגנים את הצד השני לעוד כשתי דקות.
  • הופכים שוב את הפרגיות ומטגנים עוד כדקה. הופכים שוב ומטגנים לדקה נוספת. חשוב להקפיד על הצבע של הפרגית אם נראה כי התבלין מתחיל להשרף הופכים בתדירות גבוהה יותר.
  • לוחצים עם מזלג על הפרגיות ומרגישים מה רמת ההתנגדות של הבשר. אם הבשר נוקשה במעט ללחיצה הפרגית מוכנה. אם הבשר רך הפרגית עדיין לא מוכנה וממשיכים לטגן ולהפוך עוד כדקה או שתיים ובודקים שוב.
    שימו לב שלא כל הפרגיות באותו עובי והדקות יהיו מוכנות מהר יותר מן העבות.
Keyword דיאטה קטוגנית, דל פחמימה, מתכון עוף קטוגני, מתכון קטוגני, מתכונים קטוגנים, סטייק פרגית, סטייק קטוגני, פרגית קטוגנית, תזונה קטוגנית

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. איציק

    נהדר. תודה רבה חנן

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.