תבשיל בשר טחון – כשאין לי כוח לבשל – זה המתכון שאני חוזר אליו
לפעמים אין לי כוח להתעסק עם מתכונים מורכבים או להתחיל בישולים שדורשים המון שלבים.
בימים כאלה, אני מחפש פתרון פשוט, מהיר ומספק – כזה שאפשר להכין בלי לחשוב יותר מדי, אבל עדיין ייצא טעים ברמה של ללקק את האצבעות.
תבשיל בשר טחון הוא בדיוק זה בשבילי
מתכון קטוגני שהוא לא מסובך, לא ארוך, ונותן בוסט של טעם. מתכון מושלם למי שמחפש מתכון מהיר, קטוגני ובלי הרבה פשרות.
שימו לב לאחוזי השומן
כשאני מכין תבשיל בשר טחון – במיוחד בגרסה הקטוגנית – אני מקפיד לשים לב לאחוז השומן בבשר.
ברוב המקומות הבשר הטחון מכיל סביב 20% שומן, וזה עובד מעולה. אם יש לכם קשר טוב עם הקצב, תוכלו לבקש גם בשר טחון שומני יותר – אפילו עד 30%, וזה בסדר גמור.
אבל מניסיון – אני לא ממליץ לעבור את זה. ברגע שהבשר שומני מדי, המנה יוצאת כבדה מדי והשומן פשוט משתלט על הטעמים.
שומרים על האיזון – ונהנים מטעם עשיר, בלי תחושת עומס.
חגיגת טעמים של עשבי תיבול
מה שאני הכי אוהב במנה הזו הוא השילוב של עשבי התיבול עם החריפות הקלה של הצ'ילי.
הרוזמרין והטימין נותנים לתבשיל עומק ארומטי שמרים את כל המנה, והצ'ילי מוסיף בעיטה קטנה (או גדולה – תלוי כמה שמים).
אתם יכולים לשנות את הטעם של המנה כל פעם מחדש על ידי משחק עם התיבול של המנה ושימוש בעשבי תיבול אחרים לפי טעמכם כדוגמת כוסברה, פטרוזיליה או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים.
איך אתם אוהבים את תבשיל בשר טחון שלכם, חריף או פיקנטי?
אני אישית אוהב את המתכון של תבשיל הבשר טחון שלי עם קצת עוקץ, אבל אם אתם פחות בקטע של חריף, פשוט שימו פחות צ'ילי בתבשיל ותקבלו גרסה עדינה יותר.
אוהבים גרסה יותר חריפה הגדילו את כמות הצ'ילי או השתמשו בפלפלים יותר חריפים כדוגמת פלפל צ'ילי תילאנדי.
טחינה היא השילוב המושלם לתבשיל בשר טחון
מנת הבשר הטחון הזו הולכת מעולה עם טחינה טרייה בצד. זה ממש זיווג משמיים.
לפעמים שבא לי לגוון את המנה אני מוסיף טחינה גולמית ישירות לתבשיל עצמו. זה נשמע אולי מוזר, אבל שווה לנסות – זה נותן קרמיות, עומק נוסף לטעם, ומשדרג את כל החוויה.
טחינה היא בהחלט התוספת שיכולה להפוך את תבשיל הבשר הקטוגני הזה לעשיר אפילו יותר.
אם כבר מדברים על טחינה – אני מאוד אוהב את הטחינה של הר ברכה.
היא עשויה משומשום אתיופי איכותי ומיוצרת בשיטה מסורתית, והתוצאה פשוט נהדרת.
אם אתם סקרנים, תוכלו להתרשם ממנה באתר שלהם: www.harbracha.com

תבשיל בשר טחון עם עשבי תיבול
Ingredients
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 1 יחידה בצל גדול קצוץ לקוביות
- 3 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים דק
- 10 גבעולי טימין
- 3 גבעולי רוזמרין
- 4 שיני שום כתוש
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 2 כפות צנוברים קלויים על מחבת יבשה
Instructions
- על מחבת יבשה קולים קלות את הצנוברים. מעבירים לצלחת להתקרר.
- מחממים את שמן הזית על מחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוף ומאדים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום הכתוש והצ'ילי הקצוץ ומאדים כדקה עד שהשום מפיץ ריח. נזהרים שלא לשרוף את השום.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת. מערבבים היטב. לאחר כמה דקות הבשר יתחיל להפריש נוזלים. ממשיכים לאדות את הבשר עד שהנוזלים מתאדים והבשר מתחיל להזהיב.
- מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, כורכום, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב.
- מוסיפים קורנית ורוזמרין קצוצים ומערבבים כדקה או שתים.
- מוסיפים את הצנובר ומערבבים כדקה נוספת.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים לקערת הגשה. בתאבון.