You are currently viewing קבב כבש ביתי עסיסי – מתכון מנצח לעל האש

קבב כבש ביתי עסיסי – מתכון מנצח לעל האש

קבב כבש ביתי עסיסי - מתכון מנצח על האש

אני משוגע על קבב כבש אסלי טעים אש!

הרבה אנשים שואלים אותי איך להכין קבב כבש ביתי. במיוחד בגלל העובדה שאין כמו קבב טוב על הגריל, במיוחד כשמדובר על מתכון לקבב כבש ביתי עסיסי שאפשר להכין בקלות בבית.

אז אם חיפשתם איך להכין קבב כבש על האש בטעמים מדויקים – זה בדיוק המתכון בשבילכם.

מדובר במתכון קלאסי עם בשר כבש טחון, עשבי תיבול, ותיבול מנצח – שמביא טעם מזרח־תיכוני משובח, בלי צורך בלחם או תוספים מיותרים.

קבב כבש הוא אחד המאכלים הכי מזוהים עם המטבח המזרח-תיכוני, והוא לגמרי קלאסיקה שלא מאכזבת.

המילה "קבב" מגיעה מהשפה הטורקית ומשמעותה פשוטה: בשר צלוי. אבל מאחורי הפשטות הזו עומדת מסורת עשירה – מתורכיה וגאורגיה, דרך שווקי רמאללה ועד המנגל הישראלי.

קציצה מאורכת מבשר כבש או בקר, מתובלת בדיוק הנכון, נצלית על גחלים או גריל, ומביאה איתה טעם שאי אפשר לטעות בו.

בישראל, קבב הוא לא רק אוכל – הוא תרבות. הוא לב האירוח, גאווה של שבת, וניחוח של בית.

מתכון קבב ביתי – פשוט, מהיר, וטעים אש

המתכון הזה מבוסס על בשר כבש טחון – עשיר, שומני, וטעים במיוחד.
עם כמה תוספות פשוטות כמו בצל, שום, פטרוזיליה ותיבול נכון – מקבלים תערובת מושלמת לקבבים שלא מתפרקים ויוצאים עסיסיים בטירוף.

אין צורך בתוספים מיותרים כמו פירורי לחם – רק חומרי גלם טובים, לישה טובה של התערובת, וצלייה נכונה.

זהו מתכון שמתאים גם לטיגון קל במחבת, אבל אם תשאלו אותי – אין כמו קבב על האש.

משחקים של טעמים – התאמות ושדרוגים

היופי בקבב הוא שאפשר לשחק איתו. רוצים להפוך אותו לקבב רומני? הוסיפו עוד שום – כמות יפה של שיני שום כתושות יעשו את העבודה.

מחפשים חריפות? תוספת של פלפל ירוק חריף או מעט צ'ילי גרוס תעשה את ההבדל.

אפשר גם לגוון עם עשבי תיבול – להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה, או לשלב בין השתיים.

למי שאוהב טעמים עזים יותר – תוספת של שומן כבש מגורר תשדרג את התערובת פלאים.

קבב כבש – מתאים לתזונה קטוגנית – אבל לא רק!

כמו רוב המתכונים באתר, גם הקבב הזה מותאם לתזונה קטוגנית – בלי קמחים, בלי לחם, בלי פשרות.אבל זה לא אומר שהוא רק לקטוגנים – מדובר במתכון שמדבר לכולם: חובבי גריל, בשר על האש או כל מי שמחפש מתכון אסלי טעים לקבב.

ההכנה פשוטה, המרכיבים זמינים בכל בית – והתוצאה? קציצות קבב רכות, שזופות מבחוץ, עסיסיות מבפנים – בדיוק כמו שצריך.

קבב כבש ביתי עסיסי על האש - מתכון קבב כבש קל וטעים

קבב כבש ביתי עסיסי - מתכון מנצח על האש

Keto-Experience
קבב כבש ביתי עסיסי - מתכון מנצח על האש
Prep Time 20 minutes
Cook Time 7 minutes
Total Time 27 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח טורקי, מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי
Servings 4
Calories 1050 kcal

Ingredients
  

  • 1.2 קילו בשר כבש טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 צרור פטרוזיליה או כוסברה לפי טעמכם
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה כמון

Instructions
 

  • שמים את בשר הכבש בקערה.
  • מקלפים את הבצל חותכים לרבעים. מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה. טוחנים לפירורים קטנים. לשים לב לא לטחון לדייסה. סוחטים את הבצל היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה. אין לכם מעבד מזון, השתמשו בפומפייה.
  • לוקחים את צרור הפטרוזיליה וטוחנים במעבד המזון לחתיכות קטנות. מעבירים לקערה. אין לכם מעבד מזון השתמשו בסכין.
  • מתבלים בכמון, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
  • בשר הכבש הוא מספיק שמן לדעתי אך אם בא לכם לחזק מוסיפים קצת שומן כבש, מגורר בפומפייה, לתערובת.
  • הסוד לקבלת קבב איכותי, לא מתפרק ואוורירי מצוי בדבר אחד בלבד. לישה של התערובת, לישה ועוד פעם לישה. הלישה קושרת את החלבונים של הבשר ומחזיקה את כל הקבב יחדיו לכן חשוב מאוד ללוש את התערובת היטב.
  • אחרי שלשים את התערובת היטב, טועמים את מסת הבשר ובודקים אם יש צורך בתיקון התיבול. אם תיקנתם תיבול אל תשכחו ללוש שוב.
  • לוקחים כדור בשר בגודל כדור פינג פונג ויוצרים את הצורה הרצויה (קציצה או קבב ארוך) בעזרת כפות הידיים. מניחים במגש.
  • כעקרון רצוי, אך לא חובה, לתת לקבב לנוח במקרר כחצי שעה לפני ההכנה כדי לאפשר לו לבשר להקשר יותר טוב, אך מניסיוני האישי אפשר ישר ללכת לגריל.
  • מחממים את הגריל מראש. משמנים את הרשת ומניחים את הקבב עליה. צולים כשלוש ארבע דקות.
  • הופכים את הקבב בזהירות לצליה של עוד כשלוש דקות והופכים שוב.
  • בודקים אם הקבב מוכן על ידי לחיצה על הקבב. אם הקבב מאוד רך הופכים ומבשלים לעוד דקה או שתיים. בודקים שנית. הקבב לא אמור להיות קשה מאוד אלא קצת רך על מנת שלא יתייבש. זכרו שהקבב ממשיך להתבשל גם קצת אחרי שאתם מורידים אותו מהאש.
  • מורידים את הקבב לקערת הגשה. בתאבון!
Keyword בצל, בשר טחון, פטרוזיליה, קבב, שומן כבש

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.