You are currently viewing קוסקוס כרובית קטוגני

קוסקוס כרובית קטוגני

קוסקוס כרובית קטוגני

קוסקוס כרובית היא אחת מן המנות האהובות עלי. זה מאוד טעים, קל מאוד להכין את המנה וזה גם לא לוקח הרבה זמן. מושלם כבר אמרנו?

כרובית היא אחד מן הירקות הוורסטילים שיש

אני משתמש הרבה בכרובית כחלק מן התזונה. הכרובית היא חומר גלם מאוד וורסטילי ואפשר ליצור ממנה מאכלים שונים ומשונים: פירה, כרובית צלויה בתנור, פאי רועים, בסיס לפיצה וכדומה. 

במתכון הזה אנו הופכים את הכרובית לקוסקוס על ידי טחינה שלה במעבד מזון. אתם יכולים לשחק עם רמת הטחינה של הכרובית, על מנת ליצור מרקם יותר גס, כמו של אורז, או ליצור גרגירי קוסקוס יותר עבים.  

התאמות של המתכון לפי רמת התזונה

המתכון הוא מתכון קטוגני לתוספת של ירק והוא מן הסתם מבוסס על ירקות שמכילים פחמימות. 

אתם יכולים לחסוך קצת מן פחמימות על ידי זה שתקטינו את כמות הבצל שבמתכון אך יש לקחת בחשבון כי הבצל תורם לטעם של המנה.

חישוב הערכים לפי אתר כפית

המתכון אמור להניב לכם בין שש לשמונה מנות הגשה. הערכים למנה בחלוקה לשש מנות יהיו:
  • קלוריות: 94.8 קלוריות.
  • שומן: כ- 7 גרם.
  • חלבון כ – 2.23 גרם.
  • פחמימה כ- 7.26 גרם. 
קוסקוס כרובית ערכים כפית
קוסקוס כרובית קטוגני

קוסקוס כרובית קטוגני

Keto-Experience
קוסקוס כרובית קטוגני
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course תוספת
Cuisine מטבח הודי, מטבח ים תיכוני
Servings 8
Calories 94 kcal

Equipment

  • מעבד מזון עם להב מתכת

Ingredients
  

  • 1 כרובית
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה תבלין קארי איכותי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

Instructions
 

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
    קוסקוס כרובית- קוצצים את הבצל
  • בעזרת סכין מפרידים את פרחי הכרובית מהגזע של הכרובית.
    קוסקוס כרובית - מפרידים את פרחי הכרובית
  • חותכים את הפרחים לחתיכות קטנות. החיתוך יסייע למעבד המזון לפורר את הפרחים באופן אחיד.
    קוסקוס כרובית חיתוך הכרובית לקטן
  • שמים את הכרובית במעבד מזון עם להב פלדה.
    חשוב להקפיד שלא להעמיס את הקערה של מעבד המזון בכרובית. אם תעמיסו הטחינה לא תהייה אחידה. במידת הצורך אפשר לטחון את הכרובית בשני סבבים.
    קוסקוס כרובית קטוגני טחינת הכרובית במעבד מזון
  • טוחנים את הכרובית בפולסים קצרים עד שהיא מגיעה למרקם של קוסקוס. שמים בצד.
    קוסקוס כרובית קטוגני - טוחנים את הכרובית
  • מחממים את שמן הזית במחבת.
    מתכון-קטוגני-מחבת-עם-שמן
  • מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה.
    קוסקוס כרובית קטוגני טיגון הבצל
  • מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה או שתיים.
    קוסקוס כרובית מוסיפים את השום
  • מוסיפים את הכרובית ומערבבים היטב. מאדים עוד כשמונה עד עשר דקות תוך כדי בחישה.
    קוסקוס כרובית קטוגני הוספת הכרובית
  • מוספים את אבקת הקארי, מלח ולפלפל שחור.
    מערבבים היטב עד שהתבלינים נטמעים בכרובית.
    טועמים ומתקנים תיבול.
    קוסקוס כרובית קטוגני הוספת הקארי
  • המנה מוכנה.
    קוסקוס כרובית קטוגני
Keyword כרובית, קארי, קוסקוס

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.