You are currently viewing שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול – מתכון קטוגני

שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול – מתכון קטוגני

מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול

שרימפס מוקפץ בחמאה ושום - פינוק מן הים

כשבא לי להתפנק או לפנק את האורחים שלי, עם מנה מיוחדת ברוב המקרים אבחר במנת השרימפס בחמאה, שום ועשבי תיבול.

הסיבה פשוטה מאוד. זו מנה טעימה מאוד, עם מעט מרכיבים. קלה ומהירה להכנה, והכי חשוב, זו מנה שתמיד עושה רושם. בקיצור פינוק מן הים. 

שרימפס טרי או קפוא?

מבחינת טעם, שרימפס טרי עדיף תמיד על שרימפס קפוא. 

היתרונות של השרימפס הקפוא הם במחיר הנמוך לעומת שרימפס טרי, וכן בעובדה שאפשר לקנות שרימפס קפוא שהוא כבר נקי ומקולף, מה שחוסך הרבה עבודה.

שימו לב! אם אתם קונים שרימפס קפוא אל תקנו בטעות את השרימפס המבושל (Cooked), אלא את הלא מבושל (Raw).  למתכון הזה מומלץ לקנות את הגרסה שבה משאירים את הזנב לא מקולף.  

התאמת המתכון לתזונה הקטוגנית

למרות שבמנה יש פחמימות היא מתאימה לדיאטה הקטוגנית ועומדת במסגרת הפחמימה הימיות כפי שמפורט למטה. 

השרימפס אינו נחשב שומני. הוא מורכב מ- 88% וכ- 12% שומן. רוב השומן במנה מגיע מן החמאה שהיא מקור מצוין לשומן מן החי. סביר להניח שלא תאכלו את כל החמאה שבמתכון. קחו זאת בחשבון.   

בצל - המנה מכילה בצל. בצל מותר בתזונה אך הוא יחסית פחממתי. אם אתם רוצים אתם יכולים להפחית בכמות הבצל או להוציאו מן המנה, קחו בחשבון שהבצל מוסיף הרבה לטעמה של המנה ושווה להשתמש בו. 

יין - במתכון אני משתמש במעט יין לבן יבש. בתזונה הקטוגנית אפשר מידי פעם לשתות יין ולבשל עם יין (אפשר לקרוא על זה יותר פה). בכוס יין יש כ- 2 - 3 גרם פחמימה.

חישוב הערכים של המתכון

שרימפס בשום ערכים תזונתיים
שרימפס-בחמאה-שום-ועשבי-תיבול

מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול

Keto-Experience
מתכון קטוגני - שרימפס בחמאה ושום עם עשבי תיבול
Prep Time 10 minutes
Cook Time 16 minutes
Total Time 18 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ים תיכוני
Servings 2
Calories 656 kcal

Ingredients
  

  • 500 גרם שרימפס טרי או קפוא נקי, מקולף למעט הזנב.
  • 1 בצל קצוץ לקוביות.
  • 3 שיני שום קצוצות.
  • ¼ צרור פטרוזילה קצוצה.
  • 120 גרם חמאה.
  • כוס יין לבן יבש.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

Instructions
 

  • במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
  • כשהחמאה חמה מוסיפים את הבצל למחבת ומאדים כחמש דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
    מתכון-קטוגני-לשרימפס-בחמאה-ושום
  • מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומאדים כשתי דקות נוספות.
    מתכון-קטוגני-לשרימפס-בחמאה-ושום-מוסיפים-את-השום
  • מוסיפים את השרימפס למחבת מערבבים. ומתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את השרימפס עוד כארבע דקות. לערבבב מידי פעם.
    מתכון-קטוגני-לשרימפס-בחמאה-ושום-מוסיפים-את-השרימפס-והפלפל
  • מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מבשלים כדקה.
    מתכון-קטוגני-לשרימפס-בחמאה-ושום-מוסיפים-פטרוזליה
  • מוסיפים את היין למחבת ומערבבים. מבשלים את השרימפס כשתי דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.
    שרימפס-בחמאה-ושום-המנה-מוכנה
  • שיטה מצוינת לבדוק אם השרימפס מוכן היא לתפוס את השרימפס ולמשוך ממנו את שריון הזנב. אם בשר השרימפס נשלף בקלות ובשלמות מן השריון, השרימפס מוכן.
    במידה והשרימפס לא יוצא בקלות או שחלק ממנו נשאר בשריון, ממשיכים לבשל את השרימפס עוד דקה או שתיים נוספות.
Keyword חמאה, עשבי תיבול, שום, שרימפס

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.