You are currently viewing בולונז כרוב – מתכון בולונז קיטו שמרגיש כמו פסטה

בולונז כרוב – מתכון בולונז קיטו שמרגיש כמו פסטה

בולונז כרוב – מתכון בולונז קיטו שמרגיש כמו פסטה

אני מודה – רוטב בולונז תמיד היה אחת המנות האהובות עליי.

כשעברתי לתזונה הקטוגנית הרגשתי שחסר לי הדיוק הזה של “קערת פסטה חמה”, עד שמצאתי את הפתרון שעושה את כל ההבדל: רצועות כרוב שסופגות את הרוטב ונותנות ביס שממש מזכיר פסטה, בלי לצאת מהמסגרת של תזונה קטוגנית שפויה.

בולונז כרוב – למה זה עובד כל כך טוב

הכרוב יחסית דל פחמימות, מקבל את הטעמים של הרוטב ונשאר במרקם נעים – לא רך מדי ולא קשה. התוצאה היא מנה מנחמת ומלאת טעם, שמרגישה “איטלקית” לכל דבר, רק קלה יותר על הגוף וידידותית לתזונה.

כרוב בולונז – מנה שמתאימה לכל המשפחה 

כל פעם שאני מכין את הסיר הזה, הילדים שלי פותחים "טיילת" למטבח. כל אחד נעמד ליד הסיר, לוקח כמה מזלגות ואומר: "אבא, יצא לך טעים!"

זה מתכון קלאסי – כזה שמחבר את כולם סביב השולחן. מי שלא קטוגני מקבל סיר פסטה קלאסי, והקטוגנים נהנים מהגרסה שלהם – "פסטה בולונז" בלי פסטה.

בולונז עם אטריות סקיני פסטה

מי שממש מתעקש על פסטה יכול להשתמש באטריות הקונג’אק של סקיני פסטה.

אני אישית פחות מתחבר אליהן, אבל אם בוחרים להשתמש – הטיפ שלי הוא לשטוף אותן היטב ולבשל יחד עם הרוטב זמן ארוך. ככה הן סופגות טעם והופכות הרבה יותר טעימות.

בולונז כרוב מתכון קטוגני

Keto-Experience
מתכון לבולונז כרוב קטוגני
Prep Time 25 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 25 minutes
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח איטלקי, מטבח ארץ ישראלי
Servings 12
Calories 410 kcal

Ingredients
  

  • 1.5 קילו בשר טחון
  • 1 כרוב ירוק חתוך לרצועות
  • 3 בצלים חתוך לרצועות
  • 5 שיני שום כתוש
  • 2 בקבוקי פסאטה Mutti
  • 3 כפות רכז עגבניות
  • 1.5 כוס יין אדום
  • 4 כוסות מים
  • 1.5 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כף מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן זית איכותי

Instructions
 

  • בסוטאז' גדול מחממים 2 - 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים להזהבה קלה. כשהבשר השחים קלות מעבירים אותו לקערה.
  • חותכים את הבצל לרצועות של 3 - 4 מ"מ.
  • מוסיפים את שארית שמן הזית לסוטאז' ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים את הבצל כ 15 דקות עד להזהבה עמוקה.
  • מוסיפים את השום לסוטאז' ומאדים כשתי דקות. נזהרים שלא לשרוף את השום.
  • חותכים את הכרוב לרבעים. מסירים את הגזע הקשה שבמרכז הכרוב וחותכים לרצועות בעובי סנטימטר - סנטימטר וחצי. מוסיפים את הכרוב לסוטאז'. מאדים כ- 20 דקות עד שהכרוב מתרכך.
  • מוסיפים את הפסאטה, רכז העגבניות, היין, האורגנו, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי נוספות עם ערבוב מידי פעם.
  • לאחר כחצי שעה של בישול טועמים את המנה ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  • לאחר השעה וחצי מוסיפים את הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עוד כחצי שעה. שוב בודקים את התיבול ומאזנים לפי הצורך.
  • בתאבון!
Keyword בולונז, יין אדום, כרוב ירוק, מתכון בולונז מושלם, מתכון לבולונז, רוטב בולונז

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.