מרק זנב שור קטוגני
זנב שור הוא אחד הנתחים האהובים עלי.
מאחר וזהו נתח עם ביקוש לא גבוה לא תמיד ניתן למצוא אותו אצל הקצב. לכן בכל פעם שאני נתקל בו אצל הקצב, אני מייד קונה אותו.
זנב של שור או זנב של פרה?
זנב שור הוא השם הכללי לזנב של בקר בין אם מדובר בפר או פרה. השם זנב שור נשאר מהתקופה שבה מכרו רק רק זנבות של שוורים.
הזנב של השור הוא נתח עשיר ברקמת חיבור ולכן הוא זקוק לזמן בישול ארוך.
מתכון שנוצר במקרה
המתכון הזה של מרק זנב השור הקטוגני נוצר ממש במקרה. תיכננתי להכין את זנב השור כתבשיל קדרה בסגנון צרפתי, כמו שאני תמיד עושה. אך הפעם איזה קול פנימי אמר לי: "בוא ננסה משהו אחר".
אז השמטתי את היין מן המתכון, שיניתי את התיבול לכיוון טיפה מזרחי והוספתי עוד נגיעה של עגבניות.
התוצאה היתה כזו מוצלחת שבמקום לסיים עם תבשיל בשר סיימתי עם מרק זנב שור מדהים.
מתכון קל להכנה
למרות זמן הבישול הארוך המתכון של המרק די פשוט וקל להכנה.
קצת חיתוכים, קצת טיגונים ולאחר מכן הרבה שעות על האש עם טיפול מינימלי שמסתכם בבחישה מידי פעם.
התאמות של המתכון לפי רמת התזונה שלכם
המתכון הוא מתכון קטוגני, אך מכיל פחמימות שמגיעות מן הירקות והתבלינים.
אם אתם רוצים להפחית במעט את כמות הפחמימות שבמתכון אתם יכולים לוותר על בצל אחד ולצמצם בכמות הסלרי אך עליכם לזכור כי אלו מרכיבים שהם חלק עיקרי בטעמה של המנה.
הערכים של המתכון לפי אתר כפית
המרק מכיל כעשר מנות הגשה ולכן הערכים של מנה לפי אתר כפית הם: 526 קלוריות. 34 גרם שומן. 47 גרם חלבון. 4.8 גרם פחמימה.
מרק זנב שור קטוגני
Keto-ExperienceIngredients
- 1.75 קילו זנב שור
- 6 - 8 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- ⅓ כוס שמן זית
- 4 שיני שום כתוש
- 2 כפות רכז עגבניות
- 2 מסמרי ציפורן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית כמון
- 10 גרגירי פלפל אנגלי
- 3 גבעולי טימין טרי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- מים בכמות שתכסה את הבשר
Instructions
- מחממים מחצית מכמות השמן במחבת או סיר רחב.
- מוסיפים את זנב השור ומטגנים להזהבה יפה. אם המחבת או הסיר שלכם קטנים או שהלהבה אינה חזקה אפשר ורצוי לעשות את תהליך ההזהבה בשני סבבים.
- מסירים את זנב השור מן המחבת או הסיר ומעבירים לקערה.
- שמים את יתרת השמן בסיר רחב ומחממים.
- מוסיפים את הסלרי הקצוץ והבצל הקצוץ ומאדים על אש בינונית גבוהה עד שהבצל נהיה שקוף והסלרי מתרכך כ- 8 - 10 דקות.
- מגבירים את האש ומוסיפים את השום ומאדים כשתי דקות עד שריח נעים של שום מתפשט בחלל החדר.
- מחזירים את הבשר אל הסיר כולל הנוזלים שנקוו בקערה. מערבבים היטב.
- מכסים את הבשר במים או ציר ומביאים לרתיחה. מקפים את הלכלוך שצף על המים בעזרת כף.
- מנמיכים את האש לביעבוע עדין ומוסיפים את התבלינים ורכז העגבניות. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים את המרק כשעתיים וחצי - שלוש שעות, עד שהבשר רך ומתפרק בקלות. טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפני ההגשה.