מתכון להכנת אסאדו קטוגני
שמות רבים לנתח אחד
נתח השפונדרה - נתח מספר 9 של הפרה קוראים בישראל גם אסאדו. זה מאוד מעניין מאחר ואסאדו הוא בכלל לא שמו המקורי של הנתח, אלא שמה של טכניקת צלייה של בשר על גחלים הנפוצה בארגנטינה.
השימוש בשם אסאדו, לתיאורו של נתח השפונדרה, הפך להיות כל כך נפוץ כך שהנתח קיבל גם את השם אסאדו.
אסאדו הוא אחד מנתחי הבשר הכי אידאלים ומומלצים לתזונה מאחר וזהו נתח שומני שיחס השומן-חלבון שלו דומה מאוד ליחסי אבות המזון אותם אנו מחפשים בתזונה.
אסאדו - נתח לבישול ארוך
האסאדו הוא נתח שמגיע מאזור הצלעות.
השרירים באזור הצלעות עובדים קשה ולכן הנתח יהיה סיבי. על מנת לרכך את הסיבים האסאדו זקוק לזמן בישול ארוך של כמה שעות.
אסאדו קטוגני - מנה קלה להכנה - שגר ושכח
למרות זמן הבישול הארוך שהאסאדו דורש, המתכון של האסאדו הקטוגני הוא מתכון קל ומהיר להכנה.
המנה היא מנה של שגר ושכח - הרבה שעות בתנור עם טיפול מינימלי.
התאמה של המתכון לפי רמת התזונה הקטוגנית שלכם
המתכון הוא מתכון קטוגני, אך יש בו שימוש בבצל ויין, שאומנם מותרים בתזונה אך מכילים פחמימות. אלו מרכיבים שמוסיפים טעם למנה ושווה לשמור אותם, אך אם אתם מאוד מקפידים ולא רוצים להוסיף אותם, פשוט השמיטו אותם מן המתכון.
מתכון להכנת אסאדו קטוגני
חנן אביסףIngredients
- 3 קילו נתח אסאדו עם עצם חתוך לקוביות
- 1 ראש שום
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים.
- 1 כוס יין אדום יבש
- 3 גבעולי קורנית
- 1½ ליטר ציר עוף
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כף מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה.
- 2 זילופים סוכרלוז נוזלי
- ¼ כוס שמן זית
Instructions
- מחממים תנור ל 160 מעלות.
- משמנים את התבנית עם שמן הזית ושמים את הבשר בתבנית.
- חותכים את הבצל לרבעים ומפזרים את הרבעים בתבנית.
- שמים את ראש השום על הצד וחוצים אותו לחצי. שמים חצי ראש שום בשני הצדדים של התבנית.
- מפזרים את התבלינים על הבשר.
- מפזרים את הקורנית בין חתיכות הבשר.
- מוסיפים את היין.
- מוסיפים את ציר העוף. בודקים שהציר מכסה את הבשר. אם יש צורך מוסיפים עוד מים כדי להגיע לכיסוי של הבשר.
- מזלפים שני זילופים של סוכרזית נוזלית ומערבבים.
- בודקים את התיבול. התיבול צריך להיות טיפה מלוח מאחר והמליחות תיספג בבשר.
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- אופים בתנור בין ארבע לחמש שעות עד שהבשר נימוח. חשוב להפוך את הבשר מידי פעם. לקראת סיום ההכנה אנחנו הופכים את הבשר כל רבע שעה מאחר ומפלס המים בתבנית יורד ואנחנו לא רוצים שהבשר יתייבש.
בס"ד
נהינה גם מלראות את העסיסיות והרכות של התבשיל.. ניראה טוב,ניראה טעים ומזין…
האם ניתן להכין את המתכון גם ללא ממתיק?
בטח.
לא חובה.
האם ניתן להשתמש באוסובוקו במקום אסאדו?
הכניתי בשילוב של אסאדו עם זנב שור ואף הוספתי חתיכות קולורבי לדמות צלי עם תפו"ד. יצא נפלא!!! יש לסנן את הנוזלים לסיר קטן ולצמצם אותם לרוטב סמיך לאחר סיום האפיה. תודה.