You are currently viewing מתכון לעוגיות חמאה קטוגניות | עוגיות קיטו פריכות בגרסה פשוטה ומענגת

מתכון לעוגיות חמאה קטוגניות | עוגיות קיטו פריכות בגרסה פשוטה ומענגת

מתכון לעוגיות חמאה קטוגניות שהן פשוט תענוג!

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שלי, טליה בנימיני, שהיא בעלת הבלוג "מתוק בריא" בו תמצאו שפע מתכונים של עוגיות שקדים ועוד הרבה מאפים ומתוקים דלי פחמימה מפתים. אני ממליץ לכם בחום לבקר בבלוג שלה!

מתכון לעוגיות חמאה עם קראנץ

קמח שקדים הוא קמח "רך" באפיה ולכן קטוגנים רבים מתלוננים שחסר להם משהו פריך שמתנגד קצת לשיניים כמו עוגיה טובה.

כל זה עומד להשתנות בזכות העוגיות האלה. מדובר במתכון בסיס מנצח שייתן לכם את תחושת הקראנץ שאתם מחפשים.

מתכון להכנת עוגיות חמאה שאפשר לשדרג

את המתכון הזה אתם יכולים לייצר כעוגיות חמאה פשוטות או לשדרג אותו.

אתם יכולים להוסיף למתכון מעט קינמון, אגוזים שבורים, שוקולד צ'יפס ואפילו להפוך את עוגיות החמאה לעוגיות שוקולד במידה ותוסיפו שתי כפות קקאו לחומרים היבשים.

לא תאמינו! למתכון העוגיות יש אפילו גרסה שהיא פרווה!

עוגיות-חמאה-על-רשת
עוגיות-חמאה

עוגיות חמאה קטוגניות

Keto-Experience
עוגיות קיטו פריכות בגרסה פשוטה ומענגת
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course מאפים, קינוחים
Cuisine מטבח צרפתי
Calories 39.5 kcal

Ingredients
  

  • 1 כוס קמח שקדים 100 גרם
  • 3 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו
  • 1 כף זרעי פסיליום
  • ½ כפית קסנטאן גאם
  • 50 גרם חמאה אפשר שמן קוקוס לעוגיות טבעוניות /פרווה
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל איכותית
  • 1 קורט מלח
  • גרדה מלימון/תפוז (לא חובה) לא להוסיף אם מוסיפים קינמון

Instructions
 

  • מחממים תנור אפייה על 160 מעלות במצב טורבו.
  • מחממים את החמאה במיקרו על הפשרה כ 45 שניות בקערה חסינת חום. במידת הצורך מחממים עוד 30 שניות לקבלת חמאה רכה שרק מתחילה להינמס.
  • מערבבים בקערית קטנה את המצרכים היבשים (גרידת לימון, פסיליום, קסנטן וקמח שקדים).
  • מוסיפים את החמאה הרכה לתערובת היבשים. אם בחרתם להוסיף תבלינים /שוקולד/אגוזים זה הזמן לשלבם בבצק. מערבבים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מניחים גיליון נייר אפיה על תבנית התנור. מגלגלים מהבצק כדורים בגודל ג'ולה גדולה (כ 25 כדורים) ומשטחים לצורת עוגייה. מניחים את העוגיות על נייר האפייה ברווחים.
  • אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20-25 דקות או עד שמזהיב. מצננים לחלוטין!
  • שימו לב שהעוגיות יוצאות מהתנור רכות ומתקשות רק לאחר צינון מלא . העוגיות נשמרות במיכל אטום במקרר כשבוע או חודשיים במקפיא.
  • לעוגיות שוקולד צ'יפס הוסיפו לבצק רבע כוס שוקולד קצוץ מעל 85% או שוקולד צ'יפס סוויטנגו.
  • לעוגיות קינמון הוסיפו כפית שטוחה קינמון טחון לבצק במקום גרידת לימון.
  • לעוגיות בטעם שוקולד הוסיפו שתי כפות קקאו לחומרים היבשים (מעל 20% שומן).
Keyword עוגיות, עוגיות שקדים, שקדים

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.