מתכון קטוגני - שוק חזיר בסגנון איטלקי
בשר לבן מתאים מאוד לתזונה הקטוגנית
למי שלא שומר על כשרות, בשר לבן הוא אלטרנטיבה מצויינת לבשר הבקר, שעולה הרבה יותר.
בשר החזיר נחלק לחלקים שמנים ורזים, ממש כמו בקר בשר.
בתזונה הקטוגנית נעדיף להתמקד בנתחים השמנים כדוגמת: צלעות (ספריבס), בטן (בייקון), צוואר (סטייק או טחון).
בחלקים יותר רזים כגון הקוטלט (סטייק צלע) תכולת השומן יחסית נמוכה אך אם יש לכם קצב רציני שלא מגלח את כל השומן מן הסטייק הסתדרתם.
שוק חזיר
שוק החזיר נחשב יחסית לנתח זול. הוא עלה לי 25 שקלים לקילו.
קחו בחשבון ששוק חזיר הוא אינו נתח נפוץ כמו החלקים היותר פופולאריים כדוגמת הקוטלט, הספריבס וכדומה, ולא בכל מקום מוכרים אותו. את הנתח הזה קניתי במעדני מניה שם מכרו אותו תחת השם אוסבוקו.
שוק החזיר הוא אינו אחד מן החלקים השמנים של החזיר, אך הוא עדיין מספיק שמן כדי להתאים לדיאטה הקטוגנית.
לא לשכוח לבקש מהקצב לנסר את העצם!
ברוב המקרים שוק החזיר מגיעה עם המפרק שמחבר את השוק אל הטלפיים.
בקשו מן הקצב שינסר ויסיר את המפרק. אזור המפרק הוא ללא בשר והסרת המפרק מקצרת את אורך הנתח, מה שיאפשר לכם להכניס אותו למחבת או סיר יותר בקלות.
אל תזרקו את החלקים שהקצב ניסר. הוסיפו אותם לתבשיל. העצמות שבהם יעניקו עוד טעם נפלא לתבשיל.
דגשים קטוגנים למתכון שוק חזיר בסגנון אטלקי
במתכון יש פחמימות אשר מגיעות מהבצל, הסלרי, התבלינים ומהשימוש בעגבניות מרוסקות של חברת Mutti.
אם אתם רוצים לקזז בכמות הפחמימות אתם יכולים להקטין את כמות הבצל והסלרי שבמתכון.
בנוסף רוטב העגבניות בו בושל הבשר לא נועד לאכילה אלא לבישול הבשר. אתם לא אמורים לאכול אותו עם כפית. באופן זה ולמרות שחלק מן הפחמימות שברסק יעבור אל הבשר, לא תאכלו את כל הפחממות שברסק.
מכל שוק חזיר תוכל להוציא כמות בשר של כ- 400 גרם. כך שהמתכון מכיל כשלוש עד ארבע מנות.
מתכון קטוגני - שוק חזיר בסגנון איטלקי
Keto-ExperienceIngredients
- 3 שוקי חזיר
- 2 בצלים קצוצים לקוביות
- 6 גבעולי סלרי
- 4 - 5 שיני שום קצוצות גס
- 4 כוסות ציר עוף
- 1 בקבוק רסק עגבניות Mutti
- 1 כף גרדת לימון
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש
- 2 שפריצים של סוכרלוז נוזלי
- 1 כף שטוחה מלח
- 3 - 4 עלי דפנה
- 3 - 4 ענפים של טימין
- שמן זית
Instructions
- קוצצים את גבעולי הסלרי.
- קוצצים את הבצל לקוביות.
- קוצצים גס את שיני השום.
- מחממים מחבת כבדה עם 2 - 3 כפות שמן זית.
- מסדרים את שוקי החזיר על קרש. מתבלים במלח ופלפל. הופכים את השוק ומתבלים את הצד השני של השוק.
- כשהשמן חם שמים את השוקים במחבת ומטגנים אותם להשחמה כשלוש ארבע דקות. ההשחמה מוסיפה טעם למתכון.
- הופכים את השוקיים לצד השני ומטגנים להשחמה. חוזרים על התהליך עד שכל השוק זהובה יפה מכל הצדדים.
- על מנת להשחים את האזורים שבשוק שאינם נוגעים בשטח הפנים של המחבת, מטים את המחבת כך שהשמן יקווה בצדו. אוספים עם כף את השמן ויוצקים את השמן החם בזריזות על אותם חלקים בשוק. חוזרים על הפעולה מספר פעמים.
- כאשר השוקיים קיבלו הזהבה יפה נעביר אותן לסיר גדול שמספיק דיו כדי להכיל את השוקיים.
- מחזירים את המחבת אל האש מוסיפים אליו 2 - 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים כחמש דקות עד שהבצל נהייה שקוף.
- מוסיפים את שיני השום ומאדים עוד כשתים שלוש דקות.
- מעבירים את הירקות לסיר.
- מוסיפים לסיר את ה- Mutti, ציר העוף, גרדת הלימון והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים בביעבוע עדין כ 4 שעות עד שהבשר מתרכך ונימוח. מידי פעם בוחשים את הסיר ומקרצפים את התחתית של כדי לוודא שרוטב העגבניות לא ידבק לתחתית וישרף.
- מוציאים שוק מן הסיר ומניחים על צלחת הגשה. בתאבון.