דג קטוגני בסגנון תילאנדי עם קרם קוקוס ובוק צ’וי
אני מאוד אוהב את המתכון של הדג הקטוגני בסגנון תילאנדי. זוהי מנה מצויינת לאותם ימים שאין בהם חשק לאכול בשר.
השילוב של הבוק צ'וי, שהוא ירק עם טעם שנע בין חסה לתרד עדין, יחד עם התיבול התילאנדי שפחות מוכר לחך הישראלי מציע מנעד חדש של טעמים ומגוון לנו את התזונה.
לברק קטוגני בסגנון תילאנדי
במתכון זה השתמשתי בדג לברק שיש לו טיפה מוצקות יחסית לדגים לבנים אחרים. במידה ולא מצאתם לברק אפשר להחליף אותו בדניס.
המתכון והתאמתו לתזונה הקטוגנית
המתכון הוא מתכון קטוגני. יחס אבות המזון שבו קרוב ליחס ה- 70 – 25 – 5 שאנו מחפשים בתזונה. הוא מכיל אחוזי שומן גבוהים שמגיעים מקרם הקוקוס, חלבון מן הדג ופחמימות שמגיעות מקרם הקוקוס, הבוק צ'וי והתבלינים (ג'ינג'ר, צ'ילי והשאלוט).
בחישוב היבש ומבלי לקזז סיבים – כל מנה תכיל סביב ה- 11 גרם פחמימות שנספרות במסגרת הפחמימות היומיות.
מאחר ואנחנו לא אוכלים את כל הרוטב והתבלינים אפשר לקזז מהחישוב כמה פחמימות וכמה אחוזים מהשומן.
אם אתם רוצים לקזז עוד קצת פחמימות אפשר לוותר על הבוק צ'וי שמהווה תוספת ירק במנה.
מתכונים קטוגנים - דג קטוגני בסגנון תילאנדי עם קרם קוקוס ובוק צ'וי
Keto-ExperienceIngredients
- 4 פילטים של לברק או דניס.
- 2 פחיות קרם קוקוס.
- 2 יחידות בוק צ'וי
- 1 פלפל צ'ילי אדום (אם אוהבים חריף אפשר גם יותר).
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ.
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות.
- 2 כפות רוטב דגים.
- 1 כפית ממתיק כדוגמת ארתיתול.
- 3 כפות עלי כוסברה.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- 2 כפות שמן.
Instructions
- מכינים את מרכיבי המנה.
- מסדרים את הדגים על קרש חיתוך. מתבלים את הדגים במלח ופלפל.
- הופכים את הדגים ומתבלים גם את הצד השני במלח ופלפל.
- יוצקים את השמן למחבת או סיר שטוח ורחב על להבה ביונית גבוהה.
- כשהשמן חם מוסיפים את השאלוטס, הג'ינג'ר והצ'ילי. מאדים למספר דקות עד שהשאלוטס נהיה שקוף.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, רוטב הדגים והממתיק. מערבבים עד שהממתיק נמס והתערובת מגיעה לסף רתיחה.
- מוסיפים את הדגים ומנמיכים את האש.
- מכסים את המחבת או הסיר במכסה ומבשלים את הדגים ל- 15 דקות. מידי כמה דקות פותחים את המכסה ויוצקים מן הרוטב על הדגים.
- לאחר 13 דקות בישול מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים את הרוטב. מכסים וממשיכים לבשל את הדגים עוד שתי דקות.
- לאחר 15 דקות מוציאים בזהירות את הדגים בעזרת מרית לצלחות ההגשה. הפילטים נוטים להשבר אז לאט ובזהירות.
- חוצים את הבוק צ'וי לאורכו. מגבירים את האש לבינונית גבוהה ומכניסים את הבוק צ'וי לקרם הקוקוס. מבשלים את הבוק צ'וי כ- 3 - 4 דקות עד שהגבעולים מתרככים מעט. אם הבוק צ'וי אינו מכוסה על ידי קרם הקוקוס יש להפוך אותו מידי פעם ולצקת עליו מהקרם במהלך הבישול.
- בעזרת מלקחיים מעבירים את הבוק צ'וי לצלחות ההגשה. יוצקים מהרוטב על הדג.
נראה טעים וקל להכנה, תודה על האינפורמציה המסדרת את כל הפרטים החדשים (עבורי) בצורה ברורה ואפשרית לביצוע.
מה זה רוטב דגים?
היי עפרה.
רוטב דגים הוא רוטב אסייתי שעושים מהתססה של דגים עם מלח. טעמו הוא בעיקר מלוח והוא מוסיף אוממי למנה.
רוטב דגים הוא די נפוץ וניתן למצוא אותו בטיב טעם, ספייסז מכולות אסייתיות וכדומה. יתכן שיש להשיג גם בסופר מרקטים אבל אני לא בטוח.
מתכון מצוין , קל וטעים מאוד.
תודה רבה !!!