פשטידת פטריות ובצל קטוגנית
מי אמר שקטוגנים לא יכולים לאכול פשטידות?
בתזונה הקטוגנית קשה מאוד למצוא מאפים שבאמת נותנים לך את התחושה של מאפה אמיתי. זה אולי קשה אך הנה מצאתם.
הפשטידה הזו כל כך מוצלחת שגם מי שלא בתזונה אוכל אותה בהנאה. את הפשטידה אפשר לאכול חמה (רצוי) או קרה.
פשטידה קטוגנית - פתרון נפלא
אני מאוד אוהב לשלב פשטידות בתזונה שלי מידי פעם. מעבר לעובדה שפשטידה זה דבר מאוד טעים, פשטידה היא פתרון נפלא ומרשים לאירוח של חברים ומשפחה או כמשהו להביא שהולכים להתארח.
פשטידה היא מצוינת כאוכל לקחת לעבודה או כשאתם יוצאים לטיול, או פשוט משהו טעים לאכול כשלא בא לכם לאכול בשר.
פשטידת פטריות קטוגנית
פשטידת הפטריות והבצל מותאמת לעקרונות הדיאטה הקטוגנית. אומנם יש בה פחמימות מן הירקות, מוצרי החלב השמנים וקמח השקדים אך אין בה רכיבים האסורים בתזונה.
חשוב לציין כי הפשטידה מכילה הרבה מאוד קלוריות ולכן לא מומלץ לאכול אותה על בסיס קבוע, במיוחד אם אתם מבצעים דיאטה קטוגנית, אלא לשמור אותה לאירועים מיוחדים, טיולים או אותם מצבים שבהם אין איך להסתדר עם אוכל ואתם צריכים לקחת אתכם משהו לאכול.
חישוב הערכים לפי אתר כפית
התאמת הפשטידה לתזונה שלכם
את הפשטידה אנו מחלקים לשש מנות שכל אחת מהן מכילה כ- 7.8 גרם פחמימה.
אתם יכולים להתאים את המתכון של הפשטידה לפי רמת ההקפדה שלכם על כמות הפחמימות, על ידי הצמצום בשימוש בבצל שהוא אחד מן התורמים הגדולים לכמות הפחמימות.
פשטידה קטוגנית בסיס נפלא לפשטידות אחרות
מתכון הבסיס של הפשטידה יכול לשמש אתכם כדי ליצור פשטידות קטוגניות שונות.
אפשר להחליף את מרכיבי המילוי של הפשטידה במילוי אחר כדוגמת פשטידת קישואים, פשטידת כרובית, פשטידת פלפלים חריפים מעושנים ובייקון וכדומה.
אפשר לשחק עם סוגים שונים של גבינות ולהעניק לפשטידה טעמים אחרים כדוגמת צ'דר, גאודה, אמנטל, קשקבל וכדומה.
פשטידת פטריות ובצל קטוגנית
Keto-ExperienceIngredients
חומרים לבלילה:
- 5 ביצים.
- 2 כפות גבינת שמנת 30% נקייה או עם עשבי תיבול.
- 400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת של גד (עטיפה כחולה).
- 3 כפות קמח שקדים.
חומרים למילוי:
- 80 גרם חמאה.
- 2 חבילות פטריות שמפניון טריות חתוכות לפרוסות.
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (לא חובה - שימו כמות המתאימה לתזונה שלכם).
- 100 מ"ל שמנת מתוקה.
- ¼ - ½ כפית אגוז מוסקט טחון - לפי הטעם שלכם.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
Instructions
מכינים את המילוי:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- חותכים את הפטריות לפרוסות.
- ממיסים את החמאה במחבת
- מאדים את הבצל על אש בינונית עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף.
- מגבירים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים את הפטריות והבצל. לאחר כמה דקות הפטריות יפרישו נוזלים. זה בסדר. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים ומבשלים לדקה.
- מתבלים באגוז המוסקט. טועמים ומתקנים את התיבול.
- ממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהשמנת מצטמצמת והתערובת נהיית סמיכה. מקפידים שהשמנת לא תגיע לרתיחה (עלולה להתפרק). כשהתערובת סמיכה, מסירים מן האש.
- נותנים לתערובת להתקרר קצת. מערבבים מדי פעם לעזור לה להתקרר.
מכינים את הבלילה:
- טורפים היטב את הביצים.
- מוסיפים את גבינת השמנת, טורפים היטב עד שהשמנת מתאחדת עם תערובת הביצים.
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת כ- 300 גרם מוצרלה ומערבבים.
מרכיבים את הפשטידה
- לאחר שתערובת המילוי הצטננה מעט מוסיפים אותה לתערובת המילוי ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- משמנים תבנית מלבנית בגודל 20 על 25 ויוצקים לתוכה את התערובת.
- מפזרים את שארית הגבינה מעל התערובת.
- מעברים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות. בודקים אם הפשטידה מוכנה על ידי נעיצה של סכין ובדיקה שהוא יוצא יבש.
- במידה והפשטידה עדיין לא מוכנה והשכבה העליונה כבר מאוד זהובה ואתם מפחדים שתשרף, כסו את הפשטידה בנייר כסף והמשיכו לאפות עוד כמה דקות.
קצת אלתרתי.. עם הגבינות והשמנת של פעם
במקום שמנת מתוקה.
והוספתי עוד כף קמח שקדים. יצא מעולה!
האם קמח חומוס מכיל פחמימות והאם מיתן להחליפו עם קמח השקדים?
היי סוני.
קמח חומוס לא בתזונה ולכן התשובה שאי אפשר להחליף.
מתכון מצוין רק גבינה מגורדת מכל סוג שהוא באריזה יש בה קמח למנוע לחות והיווצרות גושים לכן עדיף להכין לבד או לקנות במעדניה שמכינים במקון