You are currently viewing כרוב ממולא קטוגני

כרוב ממולא קטוגני

כרוב ממולא קטוגני

אני משוגע על ממולאים. זה אחד מן המאכלים האהובים עלי ולכן החלטתי שאני צריך למצוא דרך להתאים את המתכון של הכרוב הממולא לתזונה הקטוגנית.

כרובית - תחליף מושלם לאורז

כרובית התגלתה כפתרון המושלם להחלפת האורז בכרוב הממולא. הכרובית מאפשרת למילוי הבשר להישאר אוורירי ממש כמו בכרוב הממולא הרגיל.

על המנת להכין את הכרובית לשימוש עלינו לטחון אותה לפירורים במעבד מזון ולאחר מכן לייבש אותה על מחבת יבשה.

חישובים והתאמות של המתכון לתזונה

המתכון הוא מתכון קטוגני, אין בו דברים האסורים בתזונה, אך הוא מכיל פחמימות המגיעות מן הירקות והתבלינים, אך עדיין עומד תחת הגבלת הפחמימה היומית. 

אתם יכולים לצמצם את כמות הפחמימות במתכון על ידי השמטה של מרכיבים או הפחתה של כמויות של מרכיבים כדוגמת הבצל, הכרובית, השמיר, כמות ה-Mutti וכדומה.

עלה הכרוב עצמו תורם לנו טיפה פחמימה. הוא אומנם מאוד טעים, אך אם לא תאכלו אותו או רק חלק ממנו תוכלו לחסוך עוד טיפה פחמימות.

שחקו עם הכמויות עד שתגיעו לשילוב הנכון מבחינתכם, כזה שישמור על הטעם ויעלה הכי פחות מבחינת הפחמימות.

כמה מילים על מאכלים עם רוטב

הבסיס של הרוטב עשוי מ- Mutti (רסק עגבניות מבושל ומסונן) מדולל במים ותבלינים. 

Mutti מכיל 5.1 גרם פחמימה ל 100 מ"ל. ככל שתשתמשו ביותר Mutti כך תקבלו רוטב יותר סמיך עם טעם של עגבניות אך גם כמות הפחמימות שבמנה תעלה. הסוד הוא למצוא את נקודת האיזון.

חשוב לזכור כי שמבשלים אוכל ברוטב אנו מתייחסים לפחמימות שברוטב כחלק מספירת הפחמימות במנה. אך חשוב לציין כי במקרה זה רוטב העבניות במנה נועד בעיקר כדי לבשל את הפלפלים ולא על מנת להוות רוטב למנה.

בנוסף המילוי של הכרוב מוקף בכרוב שחוצץ בינו לבין עיקר הרוטב, כך שאנו כמעט ולא אוכלים מרוטב העגבניות מעבר למה שנדבק לכרוב.

כמה להתייחס לרוטב זה כבר עניין שלכם. בחישוב מאתר כפית כללתי את כל הרוטב בחשבון.

חלוקת המנה למנות הגשה

ממתכון זה אתם אמורים לקבל כ- 14 כרובים ממולאים, תלוי בגודל שאתם מגלגלים את הכרוב וגודל הסיר שלכם. מנת הגשה היא כרוב אחד.

חישוב הערכים מתייחס לכל התבשיל, כולל הרוטב, ועליכם לחלק את הערכים התזונתיים לפי כמות מנות ההגשה שיצאו לכם בפועל. 

אם עשיתם 14 כרובים ממולאים, כרוב אחד יכיל כ- 10.1 גרם פחמימה לפני הפחתת סיבים. זה כמובן בהנחה שאכלתם את מעטפת הכרוב וחלק מן הרוטב.

כרוב ממולא טבלת ערכים מאתר כפית
חישוב הערכים התזונתיים של הכרוב הממולא מאתר כפית
כרוב ממולא קטוגני

כרוב ממולא קטוגני

Keto-Experience
כרוב ממולא קטוגני
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מנה עיקרית
Cuisine מטבח ארץ ישראלי, מטבח בלקני
Servings 14
Calories 284 kcal

Ingredients
  

  • 1 כרוב ירוק גדול
  • 350 גרם כרובית
  • 1 - 1.2 קילו בשר טחון שמן
  • 2 צרורות שמיר
  • 1.5 בצל
  • 2 כפות רכז עגבניות של Mutti
  • 2 שיני שום
  • 1 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית לשימון תחתית הסיר

רוטב עגבניות

  • 1 בקבוק Mutti
  • 1 כף רכז Mutti
  • מים לדילול הרוטב
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

Instructions
 

הכנת המילוי

  • קוצצים את הבצל לקוביות.
    פשטידה-קטוגנית-קוצצים-את-הבצל
  • שמים 2 כפות שמן זית במחבת ומחממים.
    מתכון-קטוגני-מחבת-עם-שמן
  • מטגנים את הבצל ומביאים להזהבה מלאה ועמוקה.
    מתחילים בלהבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה חלשה. מערבבים מידי פעם שהבצל לא יישרף. התהליך לוקח כ 30 דקות ובזמן הזה אנו מכינים את שאר המרכיבים.
    פלפל-ממולא-קטוגני-טיגון-הבצל
  • מפרקים את הכרובית לפרחים.
    קוסקוס כרובית - מפרידים את פרחי הכרובית
  • מעברים את פרחי הכרובית למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים את הפרחים לגרגירים קטנים כמו של קוסקוס. אם כמות הכרובית גדולה עדיף לעשות את זה בשני סבבים ולא להעמיס את הקערה של מעבד המזון.
    קוסקוס כרובית קטוגני טחינת הכרובית במעבד מזון
  • מעבירים את פרורי הכרובית למחבת רחבה. המחבת צריכה להות יבשה, לא מוסיפים שמן.
    מתחילים לאדות את הכרובית על להבה גדולה תוך כדי בחישה מתמדת של הכרובית כעשר דקות.
  • הסימן לכך שהכרובית מוכנה הוא שהיא מתחילה להידבק למחבת.
    כאשר יופיעו על המחבת אזורים שהכרובית מתחילה להידבק אליהם זה הזמן להוריד את הכרובית מן האש לקערה ולתת לה להתקרר. ערבוב של הכרובית מידי פעם עוזר לה להתקרר.
    פלפל-ממולא-קטוגני-מתי-הכרובית-מוכנה
  • שמים את הבשר בקערה.
    הכנת פלפל ממולא קטוגני
  • מוסיפים את הבצל המטוגן.
    הכנת פלפל ממולא קטוגני
  • מוסיפים את הכרובית המאודה.
    הכנת פלפל ממולא קטוגני שלב הוספת הכרובית
  • מפרידים את הגבעולים מן השמיר וקוצצים אותו.
    שמיר-קצוץ
  • מוסיפים את השמיר.
    פלפל ממולא קטוגני הוספת השמיר
  • מוסיפים את התבלינים.
    מערבבים היטב את המילוי עד שהוא נהייה אחיד. שימו לב! הבצל והכרובית יכולים להיות חמים ולכן יש להיזהר כדי לא לקבל כוויה.
    פלפל-ממולא-הוספת-תבלינים
  • במידה ואתם רוצים טעם יותר חזק של עגבניות אתם יכולים להוסיף לתערובת כף שתיים של רכז Mutti.
    טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
    כרוב ממולא מוסיפים רכז עגבניות

הכנת הכרוב למילוי

  • מסירים מהכרוב את העלים החיצוניים הלא יפים. שמים את הכרוב בתוך שקית קוקי וקושרים את השקית היטב. מבשלים את הכרוב כ 10 - 12 דקות במיקרו בעוצמה מלאה. מוציאים את הכרוב מהשקית. זהירות היא חמה מאוד.
  • בעזרת סכין חדה מסירים את הגזע של הכרוב. זה עוזר לשחרר את העלים.
    כרוב ממולא קטוגני פירוק הכרוב
  • מקלפים את עלי הכרוב בזהירות. אם נקרע לכם עלה לא לזרוק. נשתמש בו בהמשך.
    פירוק הכרוב לעלים

מילוי הכרוב

  • לוקחים חופן נדיב של תערובת המילוי. מעצבים את המסה עם הידיים לצורה של מעין קבב שמן.
    שמים את עלה הכרוב לפנינו ומניחים את מסת הבשר בשליש העליון של עלה הכרוב.
    כרוב ממולא גלגלו הכרוב
  • מושכים את קצה העלה שרחוק מאתנו לכיוונינו כך שיכסה את מסת הבשר.
    כרוב ממולא גלגול הכרוב חלק 2
  • מקפלים את שני הצדדים של עלה הכרוב לכיוון המרכז.
    גלגול הכרוב מהצדדים
  • מגלגלים את עלה הכרוב לכיוונינו כך שהעלה יסגר ותיווצר לנו צורה של כרוב ממולא. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הכרוב.
    גלגול כרוב ממולא
  • במידה ולכרוב יש חלק מיותר אפשר לקצר את הכרוב על ידי חיתוך עם סכין. ממלאים את שאר הכרובים.
    כרוב ממולא קטוגני

סידור הסיר והכנת הרוטב

  • יוצקים לתחתית הסיר את שמן הזית. שמים בתחתית הסיר את שאריות העלים שנשארו לכם. שכבה זו מגנה על הכרוב הממולא שלא ישרף מהמגע בתחתית הסיר. מסדרים מעל לשכבת הכרוב את הכרובים הממולאים בשכבה מסודרת וצפופה. מעליה מסדרים עוד שכבה ועוד שכבה, לפי הצורך.
    כרוב ממולא מסדרים את קרקעית הסיר
  • שמים את בקבוק ה-Mutti בקערה. מדללים עם מים. מתבלים במלח פלפל שחור. טעמים ומתקנים תיבול.
    אם אתם רוצים רוטב יותר סמיך אתם יכולים להשתמש בעוד Mutti. קראו את הערתי על מאכלים עם רוטב וקחו בחשבון שלא חישבתי את התוספת בחישובים.
    מוסקה קטוגנית הכנת הרוטב
  • יוצקים את הרוטב על הכרובים הממולאים. על הרוטב לכסות את כל הכרובים.
    מסדרים את הכרוב הממולא בסיר

בישול הכרוב

  • מביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את האש לביעבוע עדין ומכסים במכסה. מבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי.
    כרוב ממולא קטוגני
  • הכרוב מוכן בתאבון.
    כרוב ממולא קטוגני
Keyword כרוב ירוק, כרוב ממולא, כרובית, ממולאים

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.