פירה כרובית מושחת
כרובית בעיניי היא אחד מן הירקות הכי וורסטיליים בתזונה הקטוגנית.
הגמישות של הכרובית כחומר גלם מאפשרת לנו ליצור מתכונים שונים ומשונים: כרובית צלויה בתנור, קוסקוס או אורז כרובית, מרק כרובית, פיצה קטוגנית ועוד.
פירה כרובית מושחת
אני מגדיר את פירה הכרובית כ"מושחת" מאחר והוא מכיל הרבה קלוריות שתורמים לנו מוצרי החלב השמנים: חמאה, שמנת מתוקה ופרמזן. אם אתם מנסים לרדת במשקל מומלץ לזכור שדברים מושחתים אוכלים פעם בכמה זמן ולא על בסיס יומי.
פירה כרובית – מתכון בסיסי אותו תוכל לשדרג בקלות.
פירה הכרובית אוהב לספוג טעמים של תבלינים ואתם יכולים להשתמש במתכון זה כבסיס לגרסאות שונות על ידי משחק עם תבלינים שונים ועשבי תיבול.
אגוז מוסקט משתלב היטב בטעמי הפירה ולקוח את הפירה לכיוון של רוטב האלפרדו האיטלקי. אורגנו יתן אף הוא טוויסט איטלקי אך בסגנון אחר.
מעט בצל מטוגן מושחם היטב יעלה בכם זכרונות עבר של פירה מסוג אחר.
כרובית ערכים תזונתיים
במאה גרם כרובית יש 5.3 גרם פחמימה ו 2.5 גרם סיבים. כך שאם אתם בשלב הפחתת הסיבים (פחמימה נטו), הרי ש- 100 גרם כרובית יתרמו לכם 2.8 גרם פחמימה.
הערכים התזונתיים של המתכון לפי אתר כפית
המתכון מכיל בין 4 ל 6 מנות ויש לחלק את הערכים לפי כמות המנות.
4 מנות יתנו לכם ערכים של 8.4 גרם פחמימה, 3.47 גרם חלבון, 20.15 גרם שומן ו- 217 קלוריות.
פירה כרובית מושחת
Keto-ExperienceEquipment
- בלנדר מוט
Ingredients
- 1 כרובית בינונית
- 50 גרם חמאה איכותית
- 100 מל שמנת מתוקה.
- 1 שן שום
- 100 גרם פרמז'ן מגורר.
- מלח לפי טעם
- ⅛ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
Instructions
- מפרקים את הכרובית לפרחים
- בסיר גדול שמים את פרחי הכרובית. מכסים במים. ממליחים את המים. מבשלים את הכרובית עד להתרככות ולא מעבר.
- מסננים היטב את המים מן הכרובית. נותנים לכרובית לעמוד בסיר כמה דקות ולשחרר אדים.
- חותכים את החמאה לקוביות מוסיפים לסיר. טוחנים את הכרובית בעזרת בלנדר מוט מספר דקות, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
- מחזירים את הסיר ללהבה ומבשלים כשש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עם מרית, משגיחים שהכרובית לא תישרף או שתזהיב. מטרת שלב זה לייבש את התערובת ככל שאפשר.
- מוסיפים את שן השום הכתושה, ומבשלים שתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת 3 - 4 דקות עד שהיא מאבדת נוזלים וחוזרת להיות יותר סמיכה.
- מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים היטב עד שהפרמזן נמס והתערובת נהיית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. שימו לב שהפרמז'ן מעלה את המליחות אז להתחשב בזה.
- אם אתם מעוניינים בגרסה שיותר מזכירה את רוטב האלפרדו, אתם יכולים להוסיף את אגוז המוסקט בשלב הוספת הפרמז'ן.
- מבשלים דקה או שתיים נוספות. המנה מוכנה.