מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל
לפני המתכון כמה מילים על נתח הפרגית
הפרגית מופיעה לראשונה בספרות חז"ל כמין של מאכל בשרי. על פי האקדמיה ללשון פרגית היא עוף צעיר.
אז למה בעצם אנחנו מייחסים את השם פרגית לבשר הירך אשר פורקו ממנו העצמות?
התשובה היא, בגלל המסעדן יהודה אווזי, ממסעדת האווזים, שבתרגיל שיווקי מבריק מיתג מחדש את נתח הירך והצמיד לו את השם פרגית. האמת, הצליח לו. השם תפס והנתח של הפרגית הפך להיות אחד מן הנתחים הנמכרים בישראל.
פרגית - נתח עסיסי שקל לעבוד איתו
מעבר לעזרה השיווקית של יהודה אווזי, נתח הפרגית זכה לפופולאריות הרבה שלו בזכות היותו נתח שקל מאוד לעבוד איתו. הוא נשאר עסיסי גם בבישול ארוך ואינו מתייבש בקלות כמו חזה העוף.
עובדה זו הופכת את נתח הפרגית אידאלי לצליה על הגריל, אפיה בתנור או צלייה על המחבת.
כמה דקות של עבודה ויש לכם סטייק פרגית קטוגני נפלא
האמת המתכון של סטייק הפרגית הקטוגני הוא כל כך מהיר וקל להכנה שלא תאמינו. כמה דקות עבודה ויש לכם מנה נפלאה, טעימה ומתאימה לתזונה הקטוגנית.
המתכון והתזונה הקטוגנית
נתח הפרגית נחשב כנתח לא שמן (כ70% חלבון ו- 30% שומן) ולכן אנו צריכים להעלות לו את אחוזי השומן על ידי הוספה של שומן ממקור חיצוני.
הפרגית מקבלת תוספת שומן מן השמן שבו אנו מטגנים אותה ונספג במנה.
בנוסף אם נאכל את המנה עם טחינה או סלט ירקות מתובל בשמן זית, אומנם נוסיף למנה קצת פחמימות, אך נעלה את אחוזי השומן של הארוחה.
הערה לגבי תערובות גריל עוף
חשוב לשים לב כי בחלק מתערובות גריל העוף יש סוכר והרבה פחמימות.
בחלק מחנויות התבלינים אפשר למצוא תערובות גריל עוף ללא סוכר.
אפשר גם כמובן להכין בבית תבלין גריל. תערובת הבסיס תהייה פפריקה מתוקה, אבקת שום, אבקת בצל, צ’ילי ומלח. מפה מתחילים השינויים והשדרוגים השונים שיכולים לכלול אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, וכדומה.
במידה ולא הסתדרתם ואתם נאלצים להשתמש בתבלין קנוי השתמשו במעט ככל האפשר.
שימוש בשמנים במתכון
במתכון אני משתמש בשמן קנולה. שמן קנולה לא יפגע לכם בקטוזיס, אך חשוב לדעת ששמן קנולה ושמני זרעים אחרים מכילים אומגה 6.
אומגה 6 חיונית לנו, אך צריכה מרובה שלה גורמת לדלקתיות בגוף. התזונה הקטוגנית היא אנטי דלקתית כך שיש סתירה בין המטרות.
אם אתם מקפידים ונמנעים משמנים צמחיים תוכלו להחליף אותו בשמן זית או שמן MCT.
טיפ קטן לסיום
לעיתים רבות במהלך הפרדת נתח הפרגית מן העצמות נותרים שבבים קטנים של עצם וסחוס בבשר הפרגית. ההמלצה שלי היא לעבור במישוש על כל נתח ונתח ובמידת הצורך להסיר את השאריות עם סכין חדה.
מתכון להכנת לסטייק פרגית קטוגני בתיבול גריל
Keto-ExperienceIngredients
- 6 - 8 יחידות סטייק פרגית
- 2 - 3 כפות תבלין גריל
- 5 - 6 כפות שמן קנולה או שמן זית או שמן MCT, לפי העדפה.
להגשה:
- 2 - 3 כפות טחינה
Instructions
- מסדרים את הפרגית על קרש חיתוך.
- מתבלנים עם תבלין הגריל כך שכל הפרגית מכוסה.
- הופכים את הפרגיות לצד השני.
- חוזרים שוב על תהליך התיבול.
- מחממים את השמן במחבת רחבה.
- מנערים מן הפרגיות את עודפי התבלין ומעבירים לטיגון במחבת. במידה ואין מספיק מקום לכל הפרגיות מטגנים בשני סבבים. מומלץ לנקות את המחבת ולהחליף שמן בין הסבבים, אך לא חובה.
- מטגנים את הפרגית כשתי דקות על צד אחד.
- הופכים את הפרגית ומטגנים את הצד השני לעוד כשתי דקות.
- הופכים שוב את הפרגיות ומטגנים עוד כדקה. הופכים שוב ומטגנים לדקה נוספת. חשוב להקפיד על הצבע של הפרגית אם נראה כי התבלין מתחיל להשרף הופכים בתדירות גבוהה יותר.
- לוחצים עם מזלג על הפרגיות ומרגישים מה רמת ההתנגדות של הבשר. אם הבשר נוקשה במעט ללחיצה הפרגית מוכנה. אם הבשר רך הפרגית עדיין לא מוכנה וממשיכים לטגן ולהפוך עוד כדקה או שתיים ובודקים שוב. שימו לב שלא כל הפרגיות באותו עובי והדקות יהיו מוכנות מהר יותר מן העבות.
נהדר. תודה רבה חנן