קוסקוס כרובית קטוגני
קוסקוס כרובית היא אחת מן המנות האהובות עלי. זה מאוד טעים, קל מאוד להכין את המנה וזה גם לא לוקח הרבה זמן. מושלם כבר אמרנו?
כרובית היא אחד מן הירקות הוורסטילים שיש
אני משתמש הרבה בכרובית כחלק מן התזונה. הכרובית היא חומר גלם מאוד וורסטילי ואפשר ליצור ממנה מאכלים שונים ומשונים: פירה, כרובית צלויה בתנור, פאי רועים, בסיס לפיצה וכדומה.
במתכון הזה אנו הופכים את הכרובית לקוסקוס על ידי טחינה שלה במעבד מזון. אתם יכולים לשחק עם רמת הטחינה של הכרובית, על מנת ליצור מרקם יותר גס, כמו של אורז, או ליצור גרגירי קוסקוס יותר עבים.
התאמות של המתכון לפי רמת התזונה
המתכון הוא מתכון קטוגני לתוספת של ירק והוא מן הסתם מבוסס על ירקות שמכילים פחמימות.
אתם יכולים לחסוך קצת מן פחמימות על ידי זה שתקטינו את כמות הבצל שבמתכון אך יש לקחת בחשבון כי הבצל תורם לטעם של המנה.
חישוב הערכים לפי אתר כפית
המתכון אמור להניב לכם בין שש לשמונה מנות הגשה. הערכים למנה בחלוקה לשש מנות יהיו:
- קלוריות: 94.8 קלוריות.
- שומן: כ- 7 גרם.
- חלבון כ – 2.23 גרם.
- פחמימה כ- 7.26 גרם.
קוסקוס כרובית קטוגני
Keto-Experienceקוסקוס כרובית קטוגני
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course תוספת
Cuisine מטבח הודי, מטבח ים תיכוני
Servings 8
Calories 94 kcal
Equipment
- מעבד מזון עם להב מתכת
Ingredients
- 1 כרובית
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוצת
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה תבלין קארי איכותי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
Instructions
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- בעזרת סכין מפרידים את פרחי הכרובית מהגזע של הכרובית.
- חותכים את הפרחים לחתיכות קטנות. החיתוך יסייע למעבד המזון לפורר את הפרחים באופן אחיד.
- שמים את הכרובית במעבד מזון עם להב פלדה. חשוב להקפיד שלא להעמיס את הקערה של מעבד המזון בכרובית. אם תעמיסו הטחינה לא תהייה אחידה. במידת הצורך אפשר לטחון את הכרובית בשני סבבים.
- טוחנים את הכרובית בפולסים קצרים עד שהיא מגיעה למרקם של קוסקוס. שמים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת.
- מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה.
- מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים את הכרובית ומערבבים היטב. מאדים עוד כשמונה עד עשר דקות תוך כדי בחישה.
- מוספים את אבקת הקארי, מלח ולפלפל שחור. מערבבים היטב עד שהתבלינים נטמעים בכרובית. טועמים ומתקנים תיבול.
- המנה מוכנה.
Keyword כרובית, קארי, קוסקוס