You are currently viewing תבשיל כרוב חמוץ מתוק ברוטב עגבניות

תבשיל כרוב חמוץ מתוק ברוטב עגבניות

אהבה ישנה – כרוב ברוטב עגבניות חמוץ-מתוק

יש מנות שגורמות לך להרגיש בבית כבר מהביס הראשון. אצלי זו התוספת של כרוב מבושל ברוטב עגבניות חמוץ-מתוק. החמיצות העדינה מהלימון יחד עם מתיקות מאוזנת מממתיק קטוגני יוצרות קונטרסט מענג שהופך להרמוניה מושלמת בפה. זהו שילוב פשוט אך מלא אופי, כזה שמרגיש גם נוסטלגי וגם רענן בו-זמנית.

הקסם שבניגודיות

מה שהופך את המנה הזו למיוחדת הוא המפגש בין שני עולמות של טעם: חמוץ ומתוק.

החמיצות מעוררת את בלוטות הטעם, המתיקות מאזנת ומרככת, וביחד מתקבלת חוויה עמוקה ומורכבת.

זה מתכון שלא מתעייפים ממנו, כי בכל פעם שהכף נוגעת בצלחת, החך מגלה עוד רובד של טעמים.

כרוב – חומר גלם ורסטילי

מעבר למנה הזו, הכרוב הוא אחד החומרים הכי ורסטיליים במטבח. אפשר לפרוס אותו לרצועות ולהוסיף לבולונז, להכין ממנו סלטים רעננים, או להתסיס אותו לכרוב כבוש פרוביוטי עשיר ביתרונות בריאותיים.

מדובר בירק פשוט וזול, אבל עם אינסוף אפשרויות לשימושים קולינריים, מתוספת קלאסית ועד בסיס למנה חדשנית.

קטוגני במידה

נכון, זו מנה שיש בה יחסית הרבה פחמימה, אבל היא משתלבת יפה גם בתפריט קטוגני כשהיא מוגשת בכמות קטנה.

ניתן ליהנות ממנה כחלק מכמות הפחמימה היומית. כך אפשר לקבל את כל ההנאה מהטעמים העשירים, מבלי לוותר על עקרונות התזונה. התוצאה: תוספת חמה, טעימה ומנחמת שמתאימה לכל שולחן. גם זה הקטוגני.

ערכים תזונתיים של המנה

המנה היא פחממתית מאחר והיא מורכבת מירקות ולכן אוכלים ממנה כמות קטנה. 

מהתבשיל כולו אמורות לצאת לכם כ-12 מנות הגשה. 

ערכים תזונתיים תבשיל כרוב
תבשיל כרוב חמוץ מתוק ברוטב עגבניות

תבשיל כרוב חמוץ מתוק ברוטב עגבניות

Keto-Experience
תבשיל כרוב חמוץ מתוק ברוטב עגבניות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course תוספות, תוספת
Servings 12
Calories 40 kcal

Ingredients
  

  • ½ כרוב בינוני חתוך לרצועות גסות
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 4 שיני שום כתוש
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 1 מיץ מלימון
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 זילוף סוכרלוז נוזלי פקק צהוב או לחלופין אללוז.

Instructions
 

  • מחממים את השמן בסיר.
  • מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים להזהבה עמוקה.
    תבשיל כרוב טיגון הבצל
  • מוסיפים את שיני השום הכתושות ומאדים כדקה.
  • מוסיפים את הכרוב ומאדים עד להתרככות כמעט מלאה. כ- 20 דקות.
    תבשיל כרוב הוספת הכרוב
  • מוסיפים את המים, רכז העגבניות, מיץ הלימון, זילוף הסוכרלוז, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב. טועמים ומאזנים את הטעמים.
    מבשלים כ- 5 דקות נוספות.

כתיבת תגובה

דירוג מתכון




אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.